בדיקת רמת אינסולין בדם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

05/12/2019 | 23:02 | מאת: אבי

שלום לפני 3 וחצי חודשים בבדיקת דם רמות הכולסטרול היו מוגברות מעל הנורמה, וכן לראשונה נבדק אצלי רמת אינסולין בדם והיא היתה גבוהה 27.60 (כשערך עליון הוא 10). רמות סוכר בצום וכן סוכר תלת חודשי תקינות. במשך 3 וחצי חודשים הקפדתי יותר בעניין האכילה וכן הגברתי את הפעילות הגופנית שממילא הייתי עושה, וירדתי 8-10 קילו. בבדיקת דם רמות כולסטרול בטווח הנורמה, ורמת אינסולין בדם ירדה ל - 13.60. ? 1. מה משמעות הירידה ברמת האינסולין? זה אומר שמקודם סבלתי מתנגודת לאינסולין וכעת לא או שזה לא קשור לזה ויכול להיות שאני סובל מתנגודת לאינסולין אף שרמת אינסולין ורמות סוכר בדם בצום תקינות? 2. האם אנשים שאינם סובלים מסכרת גם מקובל לבדוק אצלם רמות אינסולין בדם? לאיזו מטרה? 3. כ"כ, מעבר לסימנים של השמנה בטנית, האם יש בדיקה כלשהי שיכולה להעיד על תנגודת לאינסולין? (כאמור, רמות הסוכר תקינות). תודה רבה

שלום אבי, אענה על כל שאלה בנפרד: 1. המזמעמות של הירידה שהורדת את התנגדות לאינסולין ולכן הלבלב הפריש פחות אינסולין כדי להתגבר על התנגודת- זה האפשקט של ירידה במשקל על איזון סוכרת. לרוב אנחנו לא בודקים רמות אינסולין כי זו בדיקה לא מדוייקת באנשים בריאים, טובה במקרה של חולים, וגם אז מוגבל מאוד. 2. בסוכרתיים בודקים חומר שנקרא סי-פפטיד שמעיד על הפרשת אינסולין. בדיקת אינסולין שוב אינה מדוייקת. 3. רמות סוכר בצום ו- A1C תקינים זה בדיקה לעמידות לאינסולין וסוכרת, לא לשמנה בטנית או תסמונת מטבולית. כדי להיות מוגדר בתסמונת מטבולית עליך להיות עם עוד גורמי סיכון כגון לחץ דם, שומנים בדם, היקף מתנים גדול ועוד. ירידה במשקל עוזרת לכל הפרמטרים הנ"ל והטיפול היחיד והמומלץ להורדת עמידות לאינסולין ותסמונת מטבולית הוא ירידה במשקל, פ"ג ושינוי באורח חיים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר