אשמח לעזרה בנושא תזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

14/06/2019 | 20:01 | מאת: יעל

היי, אני כיום בת 44 בריאה. כל חיי הייתי בתת משקל גובהי 1.67או 1.70 מ'. משקלי בגיוס היה 45 קג' ולא הצלחתי לעלות קילו אפילו ניסיתי סקנדי שייק. בגיל 32 עדיין הייתי רזה משקל 49 ק"ג. בגיל 34 חל מפנה ועליתי למשקל52 קג ואז זה החל לעלות בלי שליטה בערך בגיל 37 הייתי כבר 57 קג ופה כבר רציתי לעצור אבל אני כעת 65 קג ולא הכי מרוצה. מבחינה בריאותית דווקא מאז שעליתי במשקל כל הזמן יש לי בעיות רפואיות אפילו התגלה כמה פעמים מחסור קריטי בברזל וניתן לי עירוי. אני לא מבינה למה חסר ברזל עשו לי גסטרו הכל תקין אין בעיות ספיגה וכו'. אני כל הזמן עייפה גם כשהברזל תקין. לאחרונה קראתי שיש קשר בין איכות התזונה לעייפות. אני שותה המון חלב גומרת קרטונים. עם קפה נמס של עלית וכמובן סוכר. אני לא מצליחה להיגמל ואני לא שותה מים או מיץ.כל שניה רוצה לשתות. מבחינת אוכל אני בהחלט אוכלת וגם חשה רעב.בעיקר פסטות עם שמנת, מקרוני, עוף טונה וביצה.ובבוקר אני אפילו אוכלת ארוחת בוקר שזה חביתה 2 צנימים ואיזה 2 כפות סלט בצד. האם יש קשר בין אכילת מוצרי חלב וחלבונים להירדמות? קראתי שזה מכיל טריפטופן ואז זה יוצר סרוטונין ויוצר עייפות. אני כמעט כל הזמן רוצה לישון.זה לא חולשה אלא עייפות. האם יתכן שזה ממזון? תודה

שלום יעל, קשה לי להתייחס במסגרת פורום זה להרגלי התזונה שלך ולמשמעותם עליך. אני חושבת שהכי נכון לפנות לדיאטנית בקופה אליה את שייכת, לבצע בדיקות מקיפות ובהתאם להתאים לך תזונה מאוזנת ומזינה יותר. בברכה,דנה

17/06/2019 | 08:35 | מאת: יעל

היי דנה, תודה על המענה ראשית אני כבר לא זכאית לדיאטנית מטעם הקופה.וזו הבעיה. ושנית, אני כבר יודעת מה הבעיה שלי. יש לי מגרונות כמעט כל חודש בגלל מחזור ומסתבר שאחת מתופעות זה עייפות. לא ידעתי את זה. רציתי לשאול: האם תזונאית יכולה לעזור עם זה? כלומר האם תזונה שונה יכולה לעזור עם מגרנות, עייפות וכו'?

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר