פורום סרטן השחלה

סרטן השחלה הוא הסרטן החמישי בשכיחותו בקרב נשים, וגורם התמותה הראשון מבין גידולי מערכת המין הנשית. גידול בשחלות בא לידי ביטוי בפעילות לא תקינה של חלק מתאי השחלה, בריבוי לא מבוקר שלהם ושליחת גרורות הפוגעות לעתים ברקמות אחרות בגוף. .
108 הודעות
94 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן השחלה

04/07/2018 | 14:37 | מאת: אוהבת אותה הכי

שלום רב אמא חלתה בסרטן שחלות שלב 3. קיבלה 9 טיפולי קרבו וטקסול באמצע ניתוח גדול.פט נקי מרקר 7.טופלה באווסטין.3 חודשים תקינים ואז המרק התחיל לעלןת ולזנק. תוצאות פטסיטי שחורות: גוש 1.5 ס"מ בבטן עליונה.גוש 1.5 ס"מ ליד הרחם. גוש 1.6 ס"מ בכבד ונגעים בכמה וכמה בלוטות בבטן. 1. האם ניתן לצאת מיזה? מה הטיפול היותר מתאים קודם כימו או ניתוח לדעתך? 2.אם הולכים על כימו האם עדיף שינוי לדוקביל או להישאר בקרבו טקסול.הרופאים בדילמה כי חזר אחרי חצי שנה וזה גבולי. 3. מה סיכויי ההישרדות במחלה כזאת אלימה? אודה לתשובתך מעריכה ומוקירה

לקריאה נוספת והעמקה

כאשר המחלה חוזרת בטווח זמן כל כך קצר ובהיקף שתיארת לדעתי אין מקום לניתוח אלא לכמוטרפיה ואולי עדיף לנסות דוקסיל ואם אפשר לשלב בטיפול ביולוגי או במסגרת מחקר או דרך חברת ביטוח

פרופ' שלום ותודה רבה מראש, הייתי שוב אצל הרופא גינו/אונק שבדק אותי לגבי הנוזל ברחם שלא יידע אותי בפגישה הקודמת של הבדיקה עם הרירית דקה וכמה נוזל. ענה שהרירית דקה ומעט נוזל. עמד על זה שצריך לעשות תהליך פתולוגי ויש סיכוי לסרטן. נכנסתי לסרטים ולדיכאון. לאחר התייעצות נאמר לי שנוזל ברחם בגילי (65) תופעה נפוצה בגלל חסימה בצוואר הרחם ועם הרירית דקה וסדירה אין צורך לקחת נוזל. השאלה שלי יש סיכוי שזה גם סרטן? האם אפשרי מ u.s. בלבד ללא כל בדיקות נוספות לזהות סרטן? ידוע לך על זה? נאמר לי שאין מצב שמעט נוזל ברחם מעיד על סרטן בכלל...בבקשה תענה לי חשוב לי. תודה רבה רבה ליאנה

לקריאה נוספת והעמקה

על מנת לשלול סרטן ב 100% צריך ביופסיה אבל הסיכוי לסרטן במקרה שלך קרוב לאפס ולא מומלץ או צריך לבצע ביופסיה

27/06/2018 | 00:10 | מאת: האוהבת

שלום רב חוששת מאוד,לאמי.בת59 חזרה של סרטן שחלות.מרקרים מעל 200 לאחר ניתוח וכימו. בנוסף לכל אורך הדרך בפטסיטי ראו קרינה מבלוטת תריס מוגדלת.קבוע לאורך השנה.בבדיקה היום TSH גבוה מהרגיל(מעל 7) frettin גבוה 400 והיא לאחרונה סובלת מכאבי גב קשים שנחשדו כפריצת דיסק האם יכול להיות שסרטן השחלותהתפשט לגב.או שמדובר בסרטן בלוטת תריס שהתפשט לעצמות? אנימתה מפחד. תוצאותבדיקת הבלוטה והפריטין עד כה היו תקינים. כמו כן ה-ESR111 גם חורג מאוד. מה יכול להיוץ הסיבה לתמונה הזאת? רק תרחישים קשים?

לקריאה נוספת והעמקה

נדיר שסרטן שחלה גורם לגרורות לעצמות והקליטה הגבוהה בבלוטה מוכרת צריך לראות פט סיטי עדכני על מנת לחוות דיעה

26/06/2018 | 23:14 | מאת: שאלה

שלום, באמצע שנות ה30, אין סרטני שד/שחלה במשפ׳. פניתי למיון עקב כאבי בטן, במכתב שחרור נכתב ״bhcg בגבול הנמוך״, ערך בבדיקת דם: 0.5>. בוודאות לא בהריון. יש סימפטומים שמקריאה יכולים לאפיין סרטן שחלה, מאידך צליאק ומעי רגיז הרבה שנים... מה המשמעות של תוצאה זו? האם במצב תקין לא אמור להימצא הורמון זה בגוף כלל? האם עלול לרמז על סרטן שחלה? תודה וסליחה על האורך

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת ההריוןם למעשה שלילית (ערכים נמוכים מאד של ההרומון יכולים להיות באופן נורמלי בדם) ומכיון שגם עשו לך אולטרסאונד ולא היה ממצא חריג , אז בודאות אין לך סרטן שחלה

23/06/2018 | 15:51 | מאת: ליאנה

שלום פרופ נכבד וממש אודה לך אם תענה לי על השאלה הזאת. הייתי אצל רופא נשים בגלל פטריה. עשה לי בדיקה וגינאלית u/s ואמר שיש לי נוזל ברחם. רצה לעשות בדיקה עם קשית להוציא נוזל לא הסכמתי ואמר שכנראה בגלל שבגילי (65) הפתח סגור ואם לא יצליח אז חדר ניתוח להוציא נוזל ולא מסכימה. השאלה שלי שלאחר שעתיים ועד עכשיו 3 ימים גם מעיר אותי בלילה יש לי כאבים ממש חזקים בבטן תחתונה במיוחד בימין יש מצב שלחץ על השחלות או הרחם ממש חזק ונגרם נזק כי כל חיי עשיתי u/s ופעם ראשונה ככה סובלת באתי בריאה ויצאתי עם כאבים. בכל זאת אבקש לענות לי בבקשה על השאלה אני בלחץ היסטרי מהבדיקה שלא גרם לי לנזק. תודה רבה רבה,ליאנה.

לקריאה נוספת והעמקה

הסיכוי שנגרם נזק הוא קטן ביותר לפעמים יכולים להיות קצת כאבים אחרי ניסיון בדיקה שכזאת אם הכאבים נמשכים פני לבדיקה

22/06/2018 | 23:03 | מאת: מלי

שלום רב. אמא חולה בסרטן שחלות שנה ושלושה חודשים.סיימה כימו לפני שבעה חודשים ומאז מטופלת באבסטין. לאחר ניתוח ותשעה טיפולי כימו(מתוכם 3 עם אבסטין) ca125 עמד על עשר. לאחר מכן ירד בהדרגהעד 7 ומאז עולה קבוע- מ7 ל8 מ8 ל15 מ15 ל20 מ20 ל24 מ24 ל30 הרופאים לא רצו לעשות פט והפסיקו לבדוק מרקרים כך שחודש וחצי לא בדקנו מרקר.נבדוק השבוע הבא 1.האם ישתקווה קלושה שהמרקר לא יעלה?ראיתמקרים כאלו 2.איזו תוצאה של מרקר תחייב התייחסות רפואית?פט ועוד? הם רוצים להמתין לי התחושותוהמיחושים שלה אבל גם ברמה 3b היא לא הרגישה כלום...מה דעתך...

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי קרוב לודאי שהעליה מצביעה על חזרת המחלה למרות שבאופן נדיר וראיתי מקרים כאלו שהעליה נבעה מסיבה אחרת. ההחלטה מתי לבצע סיטי פט אינה תלויה ברמת הסמן אלא בשילוב של מספר דברים כולל איך מרגישה, מה תלונותיה וממצאים בבדיקה הגופנית- חשוב לציין שבמידה ואומנם המחלה חזרה, תזמון הבדיקה ושקילת תחילת טיפול אינם משפיעים כלל על התוצאות בהצלחה

24/05/2018 | 07:10 | מאת: מאוהבת בה

אמא שלי לאחר ניתוח טיפולים כימותרפיים ומטופלת באווסטין. המרקר שלה עלה לאחרונה בהדרגה מ8 ל30. במקביל לעלייה נתגלו אצלה שתי פריצות דיסק עם דלקת בעמוד השדרה. האם זה יכול להשפיע על עלייתהמרקר שלה? אודה לעזרתך

לקריאה נוספת והעמקה

לא אמור קשר בין פריצת דיסק לעליה בסמן מכיון שבדיקה חד פעמית של הסמן עם תוצאה בתחום הנורמה, מומלץ לחזור על הבדיקה כעבור מספר שבועות

24/05/2018 | 07:10 | מאת: מאוהבת בה

אמא שלי לאחר ניתוח טיפולים כימותרפיים ומטופלת באווסטין. המרקר שלה עלה לאחרונה בהדרגה מ8 ל30. במקביל לעלייה נתגלו אצלה שתי פריצות דיסק עם דלקת בעמוד השדרה. האם זה יכול להשפיע על עלייתהמרקר שלה? אודה לעזרתך

23/05/2018 | 23:20 | מאת: לילי

שלום. אני בת 54, עברתי כריתת רחם+טפולות +אומנטום עקב גידול בשחלה (ca125=112). בגלל תשובה של פתולוגיה מהירה endometrioid borderline tumor לא בוצעה כריתת בלוטות. פתולוגיה סופית:בתוך הגידול ישנם כמה מוקדים קטנים של גידול חודרני.well differentiated adenocarcinoma of ovary. stage 1a grade 1 החלטה של רופאים: מעקב שמרני בלבד. אשמח לשמוע דעתך. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

באופן פורמלי על מנת להחליט על מעקב שמרני בלבד חייבים לדעת את שלב המחלה המדויק ולשם כך לדגום גם בלוטות לימפה. אבל לאור המחלה המאד מינימלית שנמצאה נשמע הגיוני מה שהמליצו לך ליתר ביטחון באם לא נעשה מומלצת בדיקת PET-CT להדגמת הבלוטות

30/04/2018 | 21:05 | מאת: אוריאן

הישנות של סרטן שחלות אחרי רימסיה של שנתיים. פט סיטי הראה חזרת מחלה בגרורה בבטן. המרקר עלה בקצב של 12-18-22 חלפו 3 שבועות והמרקר ירד ל 16 הרופאים השאירו בידיי את ההחלטה אם לנתח, או להתחיל בטיפולי כימותרפיה, או להמתין ולעקוב אחרי המרקר. מה דעתך והמלצתך? ומה הסיבה שהמרקר יכול לפתע לרדת? הפט סיטי אמין ? האם יכולה להיות נסיגת מחלה ללא טיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לחזור על בדיקת ה CA-125 כי תמיד יכולות להיות טעויות וצריך לראות מה בדיוק מראה ה PET הוא לרב אמין אבל נתקלתי גם בתוצאות שגויות רק לאחר הכרה מעמיקה יותר של המקרה אוכל לנסות ליעץ לך מה הגישה המתאימה ביותר כעת

בהמשך לשאלה.. חלפו שבועיים מאז המרקר האחרון וחזרתי על המרקר והוא ירד עוד.. הגיע ל 11!! הרופאים מתלבטים מה לעשות והשאירו בידיי את ההחלטה.. מה דעתך? מה היית ממליץ? המרקר יכול לרדת כל כך הרבה וזה סרטני? מתחילה לחשוב שהממצא אולי גוש דלקתי.

28/04/2018 | 17:49 | מאת: אילנית

שלום רב, בינואר 2017 התגלה לי בבדיקת us ציסטה בשתי השחלות כל אחת 1.5 סנטימטר. כיום בבדיקת אגן קטן שביצעתי ביום הרביעי של המחזור, בשחלה השמאלית נרשם שמרקם השחלה תקין ונצפו זקיקים קטנים ודוגלס חופשי מנוזל. לעומת זאת בשחלה הימנית הודגם מבנה עכור, בגודל 16*17 מילימטר ללא זרימות שיכול להתאים לציסטה, בנוסף גם בשחלה זו נצפו זקיקים קטנים. כמו כן יש לציין שאני סובלת מבטן נפוחה. מה עליי לעשות? האם עליי לעבור ניתוח להוצאת הציסטה? האם מדובר בסרטן השחלות לדעתך?הציסטה לא נעלמה כבר שנה ושלושה חודשים. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
28/04/2018 | 17:58 | מאת: אילנית

כמו כן אני בת45 וסובלת מדימומים ומהפרשות צהובות ולבנות. ומגרד.אינני יודעת אם יש קשר.

לא כתבת את גילך ופרטים חשובים נוספים על מנת לתת יעוץ מסודר, אבל הסיכוי לסרטן שחלה בממצא כה קטן וכפי שתארת הוא אפסי ובנתונים הללו לא נראה שכלל יש מקום לניתוח , אלא למעקב בלבד

תודה רבה על המענה המהיר.עניתי על שאלתך בשירשור השני.אם יש משהו חריג בעקבות השירשור השני אנא תיידע אותי.עזרת לי מאוד.

19/04/2018 | 18:37 | מאת: סימה

בהמשך לפוסט הקודם. פט סיטי של ההשנות

לקריאה נוספת והעמקה

ההחלטה הטיפולית תלויה גם בזמן שעבר מסיום הטיפול הקודם ועד להישנות במידה ועבר יותר מ חצי שנה ועדיף יותר משנה אז באופן עקרוני ברב המקרים בהישנות מומלץ כימוטרפיה של קרבו+ טקסול ולאחר מכן במיוחד בנשאיות לשקול לינפרזה במקרים נבחרים בהם עבר זמן רב מאז הטיפול הראשוני והפט-סיטי מראה מחלה מוגבלת בהיקפה עם ממצאים בודדים ניתן לשקול ניתוח לפני הכמוטרפיה (לא ראיתי את תשובת הפט-סיטי שלא ניתן לקרוא במערכת של היעוצים)

19/04/2018 | 18:34 | מאת: סימה

היי, רימסיה מסרטן שחלות ניתוח וטייפול כימי קרבו וטקסול. כעת הישנות. שמעתי 2 עצות מרופאים. האחת ניתוח ולאחריו 4 כימו של קרבו וטקסול ואז לינפרזה. ושמעתי כימותרפיה בלבד 6 טיפןלי קרבו וטקסול. בבקשה אשמח לשמוע מה דעתך. מצרפת מסמך המעיד על ההישנות.

שלום רב האם דלקתבשריר או דלקת במפרק יכולים לגרום לעליה מינורית של ca125 מ11 ל-16? אצל אישה שסיימה טיפולים וניתוח לפני שבעה חודשים במרקר 9.6 תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

באמת עליה מינורית שיכולה ללוות כל תהליך דלקתי בגוף אבל בעיקר בחלל הבטן והריאות מומלץ לחזור לאחר החלמת הדלקת בירך ובעוד מספר שבועות

03/04/2018 | 14:24 | מאת: מאוהבת בה

שלום רב רציתי לקבל מידע על תרופה יתומה בשם (Pelareorep (Reolysin ) לטיפולבppc. הטם התרופה כבר מאושרת? ניתן לרכוש פרטי? יש מחקר בארץ? אודה מאוד לעזרתך

לקריאה נוספת והעמקה

איני יודע ומכיר שהתרופה רשומה בארץ להתויה זו

08/04/2018 | 08:12 | מאת: אוהבת אותה

היא עוד תרופה במחקר בעולם בשלב לא ברור לי

26/03/2018 | 15:58 | מאת: מיכל

שאלת המשך- מרקר בעליה 16:31 22/03/2018 | מאת מיכל סרטן שחלות מלפני שנתיים ומרקר בעליה 10:33 08/03/2018 | מאת מיכל החלמתי לפני שנה וחודשיים מסרטן שחלות שלב 2c המרקרים היו בין 3-6 קבוע עכשיו המרקר 10. זה מרמז שהמחלה בתהליך חזרה? יש לציין שלא הייתי מקוררת ואין לי דלקת בשתן. איזה בדיקות ממליץ בשלב זה. אגב פט סיטי מלפני 10 חודשים היה תקין הוסף תגובה > RE: סרטן שחלות מלפני שנתיים ומרקר בעליה 06:58 12/03/2018 | מאת פרופ' אלון בן-אריה העליה הזאת לא נראית משמעותית מומלץ פשוט לחזור על הבדיקה בעוד כחודשיים הוסף תגובה > RE: RE: סרטן שחלות מלפני שנתיים ומרקר בעליה 00:58 21/03/2018 | מאת סימה בצעתי שוב ca125. בדיוק לפני שבועיים כאמור היה 10! והגבת לי. כעת יצא 18.8 אתה ממליץ לבצע כעת פט סיטי או להמתין קצת ולחזור על ה ca? השאלה שלי אם חלילה יש הישנות אם יראו אותה בפט סיטי עכשיו? הוסף תגובה > RE: שאלת המשך- מרקר בעליה 18:24 23/03/2018 | מאת פרופ' אלון בן-אריה אם את מרגישה בטוב רצוי להמתין קצת בטרם בדיקה חוזרת והחלטה על PET-CT המתנה שכזאת בודאות לא תשפיע על הטיפול בהמשך במידה וחס וחלילה יש הישנות שאלה נספת בעקבות הלחץ הנפשי והחרדה? מכיר נשים שהמרקר קפץ כמו אצלי ולבסוף התברר שלא הייתה הישנות?

לקריאה נוספת והעמקה

כן מכיר מקוה שגם אצלך יהיה כך בהצלחה וחג שמח

23/03/2018 | 11:53 | מאת: מלי

אמא שלי סיימה טיפול כימותרפי קרבו+טקסול לפני שלושה וחצי חודשים ומטופלת באווסטין. מה ההנחיות בנוגע לחשיפה לשמש?תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

במהלך טיפול באוסטין מומלץ להימנע מחשיפה לשמש על ידי ביגוד , כובע ומשקפי שמש ומשהות ממושכת בשמש

22/03/2018 | 16:31 | מאת: מיכל

סרטן שחלות מלפני שנתיים ומרקר בעליה 10:33 08/03/2018 | מאת מיכל החלמתי לפני שנה וחודשיים מסרטן שחלות שלב 2c המרקרים היו בין 3-6 קבוע עכשיו המרקר 10. זה מרמז שהמחלה בתהליך חזרה? יש לציין שלא הייתי מקוררת ואין לי דלקת בשתן. איזה בדיקות ממליץ בשלב זה. אגב פט סיטי מלפני 10 חודשים היה תקין הוסף תגובה > RE: סרטן שחלות מלפני שנתיים ומרקר בעליה 06:58 12/03/2018 | מאת פרופ' אלון בן-אריה העליה הזאת לא נראית משמעותית מומלץ פשוט לחזור על הבדיקה בעוד כחודשיים הוסף תגובה > RE: RE: סרטן שחלות מלפני שנתיים ומרקר בעליה 00:58 21/03/2018 | מאת סימה בצעתי שוב ca125. בדיוק לפני שבועיים כאמור היה 10! והגבת לי. כעת יצא 18.8 אתה ממליץ לבצע כעת פט סיטי או להמתין קצת ולחזור על ה ca? השאלה שלי אם חלילה יש הישנות אם יראו אותה בפט סיטי עכשיו?

לקריאה נוספת והעמקה

אם את מרגישה בטוב רצוי להמתין קצת בטרם בדיקה חוזרת והחלטה על PET-CT המתנה שכזאת בודאות לא תשפיע על הטיפול בהמשך במידה וחס וחלילה יש הישנות

20/03/2018 | 23:24 | מאת: הנריטה

ערב טוב אמי אהובתי סיימה בדצמבר טיפולי כימו(9 טיפולים וניתוח גדול) פט נקי מארקר אחרי ניתוח 11 אחרי טיפולי כימו 7 מטופלת שלושה וחצי חודשים רק באווסטין.מרקר ירד קבוע עד 6 בבדיקה אחרונה עלה מ6 ל6.7 1.האם עלייה כזאת אומרת משהו או נותנת אינדקציה? 2.אמא שלי סובלתבשבועייםהאחרונים מכאבי גב.קשור לאווסטין ?יכול לסמן חזרת מחלה? מאוד דואגת הבת שלה

לקריאה נוספת והעמקה

המרקר תקין - אין משמעות לעליה הזו קרוב לודאי שכאבי הגב אינם קשורים לטיפול באווסטין או לחזרת מחלה , אבל כאבים נמשכים מומלץ להיבדק

החלמתי לפני שנה וחודשיים מסרטן שחלות שלב 2c המרקרים היו בין 3-6 קבוע עכשיו המרקר 10. זה מרמז שהמחלה בתהליך חזרה? יש לציין שלא הייתי מקוררת ואין לי דלקת בשתן. איזה בדיקות ממליץ בשלב זה. אגב פט סיטי מלפני 10 חודשים היה תקין

לקריאה נוספת והעמקה

העליה הזאת לא נראית משמעותית מומלץ פשוט לחזור על הבדיקה בעוד כחודשיים

בצעתי שוב ca125. בדיוק לפני שבועיים כאמור היה 10! והגבת לי. כעת יצא 18.8 אתה ממליץ לבצע כעת פט סיטי או להמתין קצת ולחזור על ה ca? השאלה שלי אם חלילה יש הישנות אם יראו אותה בפט סיטי עכשיו?

03/01/2018 | 12:32 | מאת: אורנה

אמי חולה בסרטן שחלות.שלב 3.  לאחר ניתוח ניקיון 95 אחוז ונותרו נקודות קטנות מתחת ל5 מ"מ.   קיבלה לאחר ניתוח 3 טיפולי קרבו טקסול פעמיים משולב באווסטין.(לפני ניתןח 6 טיפולי קרבו וטקסול).  מרקר ca 125 בתחילת   מחלה 477 ca 15-3   היה 34   לאחר ניתוח ca125 היה 14 ca 153 היה 24 בדיקה חודש אחרי   ca125 היה 10.5 ca 153  היה 30 היום לאחר עוד חודש ca 125 הוא 9.4  ca153  הוא 33.   למה ca 153  עולה???היה תקין לאחר הניתןח. בכלל כל החולןת ששאלתי נבדקות רק על ca125  למה אמא נבדקת גם על ca153?? אודה לעזרתך. 

לקריאה נוספת והעמקה

CA-15-3 הוא סמן שלרב בשימוש במקרים של סרטן שד אבל יכול לעלות גם בסרטן שחלה ולעיתים בשימוש בסך הכל התוצאות טובות ומראות על נסיגה מלאה של המחלה ואין צורך לעל סמך שינויים קלים בסמנים לקפץ למסקנות

29/12/2017 | 23:28 | מאת: מיכאלה

אשמח להבהרות כי הרופא  לא ענה  לאמא שלי יש סרטן שחלות ppc נמצא סרטן באומנטום ופיזור מילארי באגן מסביב לשחלות מסביב לרחם ומסביב לקיבה. לא באיברים ובבלוטות אבל מסביב לאיברים הפנימיים. איזו רמת סרטן זאת? האם הפיזור המילארי המרובה  מפחית סיכויי החלמה כלשהם?(אי אפשר לכרות הכל בניתוח) אודה לעזרתך       

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בשלב 3 של המחלה במקרים כאלו שלא ניתן להוציא הניתוח את כל המחלה מומלץ כמוטרפיה וטיפול ביולוגי שברב הפעמים עובדים בצורה טובה ומעלימים את המחלה אבל הבעיה שיש סיכון לחזרה

14/12/2017 | 21:11 | מאת: מיכאלה

שלום רב.אימי חולה בסרטן שחלות שלב 3.אחרי ניתוח ושמונה טיפולי כימו. מרקר ca125 מצוי בירידה. ירד החודש מ11 ל10 אבל ca15-3עלה מ24.5 ל-30.2 מה המשמעות??היא עברה טיפול כימו לפני שלושה שבועות כולל אווסטין המחלה שוב גוברת? 

לקריאה נוספת והעמקה

גם הערך של CA-125 וגם של CA-15-3 הם התחום הנורמה ולא ניתן להעריך מבדיקה יחידה , חשוב לראות האם תהיה עליה בבדיקה חוזרת בעוד מספר שבועות

08/09/2017 | 12:56 | מאת: שולמית

שלום רב, בת 39 אחרי 4 לידות תקינות. לאחר הלידה הופיעה ציסטה ולאחר חודשיים נעלמה. לאחר חודש , בחודש אפריל בבדיקה שגרתית הופיעה עוד ציסטה עם ציסטה בת. הרופאה אמרה שיש להמתין ולראות האם היא תעלם מעצמה. לאחר חודשיים הציסטה עדיין היתה ונשלחתי שוב הביתה בנוסף נשלחתי לבדיקת מרקרים שיצאה תקינה. וכן בבדיקת אולטראסאונד נמצא כי מדובר בציסטה פשוטה בגודל 35 מ"מ עם נוזל צלול עם ציסטה בת 11 מ"מ ללא נוזל חופשי באגן. נשלחתי להגיע לביקורת לאחר חודשיים. היום הייתי בביקורת והציסטה גדלה 44/50 מ"מ עם דפנות דקים ובתוכה 2 ציסטות בת של כ- 15 מ"מ ועוד ציסטה בת קטנה 5 מ"מ, ללא נוזל חופשחי באגן. הרופאה שאלה אם יש עבר של סרטן השחלות במשפחה ועניתי שאין. עצם השאלה הכניסה אותי לחרדות קשות. בנוסף סיפרתי לרופאה שבחודשים האחרונים אני סובלת מעייפות, בטן נפוחה, יציאות לפעמים קשות, גזים מרובים, ריפלוקס , תליפות במתן שתן יכול להיות כל רבע שעה,בחילות ומידי פעם כאבים חלשים ברגל שמאל בצד של הציסטה. אמרתי לה שאלו סימנים של סרטן השחלה אבל הרופאה טענה כי סימנים של סרטן השחלה מופיעים בשלבים ממש מתקדמים וכי אין קשר בין התסמינים שלי לסרטן השחלה. (אבל אולי יש לי סרטן מתקדם והיא פיספסה? )היא אמרה שלפי מה שהיא רואה באולטראסאונד זה לא נראה סרטני אך יש מקרים שזה יכול להיות גבולי, כלומר טרום סרטני. כששאלתי שאלות על גידול ממאיר היא אמרה שכרגע זה ממש לא אבל אי אפשר לדעת , היא קצת חששה מאחר והציסטה 4 חודשים לא נעלמה ואף גדלה קצת ואמרה שהיא נותנת לי לי הפנייה לייעוץ לניתוח להסרת הציסטה וזה רק במידה ואני רוצה שכן אפשר לחכות עוד חודשיים. אני מאד מאד מודאגת. אם היא בטוחה שזה לא סרטני מדוע נשלחתי לבדיקת מרקרים? מדוע שאלה אם יש עבר של סרטן שחלות במשפחה? אם זה לא סרטני אז למה זה גדל ולא נעלם תקופה כ"כ ארוכה? האם בבדיקת אולטראסאונד אפשר בוודאות לדעת שזה אכן לא סרטני? אם זה לא סרטני אז מה כן יכול להיות? ולמה יש לי את התסמינים של סרטן השחלה? מחילה על האורך אבל אני לא נושמת.

לקריאה נוספת והעמקה

לפי תאורך הסיכוי לסרטן שחלה הוא אפסי תמיד שואלים על מחלות ממאירות במשפחה ללא קשר לציסטה שמצאו אצלך הגישה היא להסיר בניתוח כל ציסטה לא סדירה שלא נעלמת לאחר מספר חודשים לפי תאורך אומנם לא בטוח שניתוח הוא הכרחי וניתן לעקוב אבל אם יש כאבים נלווים אז מומלץ ניתןח מה שבטוח שזה לא סרטן

09/09/2017 | 21:01 | מאת: שולמית

על תשובתך המהירה. נרגעתי במעט

30/07/2017 | 11:08 | מאת: שירה

יש לי ציסטה וציסטה בת בשחלה. בבדיקת us נראה כי היא פשוטה בעלת דפנות חלקות. לא מדאיגה לפי הרופא אך נשלחתי לעשות בדיקת מרקרים שיצאה אף היא תקינה. קראתי על הבדיקה שב- 20 אחוז מהנשים עם גידולי שחלה הבדיקה תראה ערך תקין לחלוטין. אם כך איך אוכל לוודא שהציסטה הזו היא אכן שפירה? יש לציין כי אני סובלת כבר שבוע מדימומים שלא קשורים למחזור..

לקריאה נוספת והעמקה

הדרך הבטוחה ב 100% לדעת אם ציסטה שפירה זה לעבור ניתוח ולשלוח לפתולוגיה אבל לפי הנתונים שמסרת הסיכוי לציסטה שפירה הוא קרוב מאד ל 100% ולרב מספיק מעקב

01/08/2017 | 11:58 | מאת: שירה

נעלמת או נספגת זה אומר שאין יותר חשש מכלום?

28/07/2017 | 18:10 | מאת: לונה

לא יודעת אם אני במקום הנכון אבל..אני חייבת עזרה כי אני ממש לחוצה. עשיתי פרופיל הורמונאלי ביום השני של הווסת. והגיעו התוצאות. מה שמדאיג אותי זה האסטדריול E2 קראתי שאם הוא גבוה זה יכול להצביע על גידול בשחלה! יש לציין שכבר חודשיים יש לי ציסטה פשוטה בשחלה שנבדקה באולטראסאונד ונמצאה לא מדאיגה כלל בדיקרת מרקרים תקינה ca 13.35 . אפשר עזרה? ESTRADIOL (E-2) 431 pmol/L 17-OH-PROGESTERONE בעבודה TSH 1.44 mIU/L 0.55 סמן - ערך תקין 1.44 4.78 הערות והסבר| גרף LH 2.50 IU/L הערות והסבר FSH 8.60 IU/L הערות והסבר PROLACTIN 143.7 mIU/L הערות והסבר PROGESTERONE 2.7 nmol/L הערות והסבר TESTOSTERONE- TOTAL 1.80 nmol/L 0.90 סמן - ערך תקין 1.80 2.60 הערות והסבר ANDROSTENEDIONE 9.73 nmol/L 1.00 סמן - ערך תקין 9.73 11.50 DHEA SULPHATE 4.51 µmol/L 0.90 סמן - ערך תקין 4.51 11.60 הערות והסבר הערות לבדיקות ESTRADIOL (E-2) Midcycle 130 - 2095 Follicular phase 71.6-529 Males ND-146.1 Postmenopausal ND - 118.2 Luteal phase 205-786 LH follicular phase 1.9-12.5 midcycle peak 8.7-76.3 Postmenopausal 15.9-54.0 pregnant < 0.1-1.5 luteal phase 0.5-16.9 FSH follicular phase 2.5-10.2 midcycle peak 3.4-33.4 Postmenopausal 23.0-116.3 pregnant < 0.3 luteal phase 1.5-9.1 PROLACTIN Nonpregnant 59-619 Postmenopausal 38-430 pregnant 206-4420 PROGESTERONE follicular phase 0.48-4.4 Postmenopausal females ND mid luteal phase 14.12-89 luteal phase 10.62-81.28 ANDROSTENEDIONE שינוי שיטה וערכי יחוס החל

09/07/2017 | 00:47 | מאת: דניאלי

אמי חולה מזה כשלושה חודשים בצפק ראשוני.stage 3-באומנטום בקישוריות וכאבקה בחלל הבטן. עברה ארבעה קורסים של טקסול+קרבופלטין(שחלות וטפולות הוצאו בלפרוסקופיה)  ירידה משמעותית של המרקר מ500 ל-50 ב-ctpet שיפור משמעותי אבל הרופאים החליטו לא לנתח  ולהמשיך עוד שני טיפולים ולעשות petct חוזר.   1.האם על פניו זה נחשב  פרוטוקול סטנדרטי?אנחנו היינו תחת הרושם שצריך לנתחה בהקדם.פתאום למרות השיפור רוצים עוד טיפולים ואומרים שלא ברור אם יהיה ניתוח... 2.החליטו לשלב לה גם אווסטין.האם זה פרוטוקול סביר??

לקריאה נוספת והעמקה

הפרוטוקול המוצע הוא סביר כמו גם החלטה לנתח ולאחר מכן להמשיך בכמוטרפיה + אבסטין ההחלטה אם לבחור בגישה ראשונה או שניה תלויה כל מקרה ומקרה בהצלחה

אני נמצאת היום כארבעה שבועות לאחר ניתוח רדיקלי לסרטן השחלות (בשחלה אחת ומפושט לבלוטות לימפה בטניות סמוכות שגם הן הוצאו). נמצאת לפני בדיקת ct pet,ולפני טיפול כימי משלים. קבלתי תוצאות המרקרים שרמתם עלתה מהבדיקה הקודמת (שנעשתה בשלב הבירור הראשוני לפני חודשיים)- 3.ca-15-3- 252 לעומת 153.3לפני חודשיים ca-125- 289.3 לעומת-178.5. מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

עליה ברמת הסמנים יכולה להיות קשורה לשארית מחלה פעילה או לפעמים לאחר ניתוחים לתהליך נורמלי של דלקת וריפוי מומלץ להשלים את בדיקת ה PET-CT המתוכננת ולחזור על בדיקות הסמנים על מנת להבין טוב יותר את הסיבה

שלום למה תרופות ביולוגיות או הורמונליות ניתנות רק אם נכשל טיפול הכימוטרפי?

לקריאה נוספת והעמקה

ההחלטות הטיפוליות מבוססות על מחקרים שבהם נמצאו יתרונות לטיפול מסוים על פני טיפול אחר ולכן כל עוד לא הוכחה יעילות ברורה לתרופה ביולוגית חדשה על פני כמוטרפיה מעדיפים לתת את מה שמוכר כיעיל יותר אבל במקרים מסוימים יש כבר מחקרים שמראים יתרונות בתוספת טיפול ביולוגי יחד או במקום כמוטרפיה

שלום. להלן תוצאות ביופסיה של הטפולות. אשמח לדעת מה פירוש הממצאים. תודה רבה מראש! יונה --------------------------------------------------------------------------------------- BILATERAL SALPINGOOPHPRECTOMY- -POSTMENOPAUSAL OVARIES -FALLOPIAN TUBES WITHOUT SIGNIFICANT CHANGES T87000 M00100

לקריאה נוספת והעמקה

התוצאה תקינה לחלוטין

08/04/2017 | 08:36 | מאת: שר

נשאית BRCA1 נמצאת במעקב במרפאת נשאיות עד לאחרונה ללא ממצאים חריגים לפני כשבועיים במעקב שגרתי במרכז מירב הסמן ca125 קפץ ל333 .הופניתי לפט ct שמצביע על שתי בלוטות לימפה שנקלטו אחת בבית השחי 1.3 והשניה בבטן 0.6 עם קליטה חלשה. אני לאחר כריתה דו צדדית +בלוטה נגועה (1/13) וכריתת שחלות עם פתולוגיה תקינה 2013-2014 . עברתי הקרנות ללא כימו (אונקוטייפ 18) נטלתי 3 שנים טמוקסיפן ולפני כ3 חודשים מעבר ללטרזול. כמו כן נמצאו גם קשריות נספות בבטן ללא קליטה. עם חשד למחלה כלשהי לפי הפענוח . כרגע מומלצות שתי ביופסיות אחת מחט בבית השחי והשניה לפרוסקופיה. חוששת מאד

לקריאה נוספת והעמקה

מצטער שקצת באיחור אבל אין ברירה אלא לעבור את הביופסיות המתוכננות ולהמתין לתשובה

02/04/2017 | 14:51 | מאת: יונה

שלום רב. עשיתי ניתוח להוצאת טפולות (מניעתי). להלן ממצאים - "שטיפה פריטונאלית. התקבל כ-15 סמ"ק נוזל צהבהב. הוכן סל בלוק. נמצאים תאים מזוטליאליים בודדים. " האם אפשר בבקשה לקבל פרשנות של הנ"ל... תודה רבה מראש ! יונה

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה תקינה ללא חשד לתאים ממאירים

03/04/2017 | 18:53 | מאת: יונה

תודה על תשובתך ! חג שמח ! יונה

27/03/2017 | 23:57 | מאת: מלי

שלום רב. אמי בת 58 בגיל המעבר,מחזור לא סדיר אבל עדיין קיים. במשך כשבוע כאבי בטן תחתונה וכאבי אגן. אולטרסאונד וגינלי הדגים ציסטה לא הומגנית בכל אחת מהשחלות.שרירן ברחם ובלי נוזל חופשי. בדיקת ca 125בתוצאה גבוהה 249.כתוצאה מכך בוצע ct. ב-ct לא נצפה שום גידול מאידך נצפו "רקמות מרובות ומפושטות בבטן עליונה ובאגן" ומעט נוזל באגן(שלא היה באולטרסאונד). רופא המשפחה טוען שזה לא בהכרח סרטני אלא אנדומטריוזיס ושצריך לקחת ביופסיה. האם הסיפור מתאים למחלה זאת?ברור לנו שצריך לבדוק אבל מנסים להבין האם סברה זאת הגיונית. חשוב לי להדגיש,אמי במשקל גבוה,תאבון כרגיל ומרגישה מצוין.

לקריאה נוספת והעמקה

הסיכוי לאנדומטריוזיס בגיל זה קטן מאד ודרוש המשך ברור בהקדם עדיף באחת היחידות הגינקואונקולגיות הקיימות בכל מחלקת נשים בארץ

שלום רב דוקטור בן אריה, לפני כשלושה חודשים אמי, בת 75, סבלה מנפיחות ומכאבי בטן עזים. לאחר חודש, היא נשלחה למיון ושם באולטרסאונד התגלה גידול בשחלה בקוטר של 10 ס"מ. הוחלט לנתחה ב 17/08/2016 ולהוציא את הרחם, הטפולות והאומנטום. מהביופסיה התגלו גרורות בבלוטות הלימפה והיא אובחנה בסרטן השחלה 3C. השבוע היא עתידה לעבור סדרה של 6 טיפולים בקרבופלטין וטקסול. הגיעו תוצאות בדיקת ה CT בטן והאגן ואינני מבינה מה המשמעות. אשמח אם תוכל לעזור לי. אני בודקת לה חום כמעט כל יום. אין חום מעל 37 כבר שבועיים. האם לדעתך ניתן לבצע כימותרפיה מבלי לבדוק קודם ממה מורכבת הקולקציה? אני חוששת שאם מקור הקולקציה בדלקת, הכימותרפיה שתפגע לה במערכת החיסונית תגרום לכך שהגוף לא יצליח להתמודד עם הדלקת. תודה מראש! בוצעה השוואה עם בדיקה קודמת מה-10/08/2016 (כשבוע לפני הניתוח) הכבד בעל מרקם אחיד מצב לאחר כריתת כיס המרה. מודגמת הרחבה של דרכי המרה התוך כבדיות, בדומה לבדיקה הקודמת. הטחול ללא ממצא פוקאלי גס, הסתיידויות גסות מרובות במרקמו, בדומה לסריקה הקודמת. הלבלב אטרופי, ללא ממצא פוקאלי גס בתוכו. האדרנלים מודגמים תקינים. הכליות בעלות נפרוגרם תקין, ללא הידרונפרוזיס או אבנים. ציסטה כלייתית קטנה בקוטר 1 ס"מ באספקט לטראלי של הכליה הימנית, הודגמה גם בסריקה הקודמת. ריבוי קשריות לימפה קטנות עד בקוטר 0.5 ס"מ ברטרופריטונאום. רושם כי מספרן וגודלן בהחמרה קלה לעומת הסריקה הקודמת. ללא לימפאדנופטיה אגנית. סיכות ניתוחיות באגן, מצב לאחר כריתת רחם ושחלות. כיס השתן בעל דופן עדינה, מדגים סעיף בקוטר 2 ס"מ בדופן הלטראלית ימנית שלו, לא ניתן לדון על הממצא בסריקה הקודמת עקב ארטיפקטים של החלפת פרקי ירך אשר היו בסריקה קודמת. ללא נוזל צפקי חופשי. במיקום אנטומי של השחלה השמאלית, מודגמת קולקציה נוזלית גדולה המתמשכת לאורך כלל המרזב השמאלי, קוטר החתך אקסיאלי של הקולקציה עד 4 ס"מ אשר כלל אורך הקולקציה מהאגן עד לאזור הכפף הספלני באורכה כ - 20 ס"מ. קולקציה זעירה נוספת מפשעתית בקוטר 2.5 ס"מ משמאל. מהלך ורוחב תקין של לולאות המעיים.

לקריאה נוספת והעמקה

הקולקציה המתוארת יכולה להיות אומנם דלקת אבל בהיעדר חם או כאבים ובמידה ובדיקות הדם לא מראות סימני זיהום אז הסבירות לתהליך זיהומי מאד קטן ואז סביר שמדובר בנוזל לימפה או נוזל תגובתי לניתוח ואז אין מניעה מלהתחיל בטיפול כמוטרפי במידה ועדיין יהיה ספק לטיב הנוזל ניתן בעזרת מחט לשאוב מעט נוזל ולבדוק את טיבו

תודה רבה!

19/10/2016 | 07:42 | מאת: מירי

שלום רב! אפשר לקבל הסבר/נתונים על סיכון מוגבר למחלות לב/שבץ מוחי אצל נשים שעברו כריתת שחלות מניעתית בגיל 35-36? אני נושאת BRCA1 עם היסטוריה משפחתית מצד אימי של סרטן שד אך גם היסטוריה לא קלה של מחלת לב איסכמית, אוטמי לב ושבץ מוחי בצד משפחת אבי. השאלה היא מה גובר על מה בהחלטה לכרות. המון תודות!

לקריאה נוספת והעמקה

בנשאיות הסיכון לסרטן גובר על הסיכון למחלות לב וכלי דם גם במשפחה עם נטיה למחלות אלו ולכן מומלץ לעבור את ניתוח כריתת השחלות והחצוצרות כדי להוריד הסיכון למחלת לב וכלי דם לרב מומלץ לאחר ניתוח לשקול טיפול הורמונלי

10/07/2016 | 10:44 | מאת: דנה

שלום, אני בת 35 עם סיכון מוגבר לסרטן שחלות. אני מבצעת מעקבים על בדיקה גניקולגית, אולטרסאונד וC125. בבדיקות הגניקולגיות והאולטרסאונד הכל תקין, אך בבדיקת C125 התקבל ערך 42 ובבדיקה נוספת לאחר חודש 55. אציין שאני כשנה לאחר לידה. לפני ההריון היה ערך 22. לפני כחודש אובחן לי חיידק הליקובקטר בקיבה- האם החיידק יכול להיות הסיבה לעליית הערך? קראתי שבעיות במערכת העיכול משפיעות על הערך. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

יש הרבה סיבות לעליתת CA-125 ובכלל זה כל דלקת בחלל הבטן לכן במידה ובדיקת ה US תקינה , מומלץ לחזור על הבדיקה בעוד חודש וסביר שתהיה בסדר במקרה ותהיה עליה מתמדת יהיה צורך לפנות ליעוץ ולשקול בדיקת סיטי

בתי נערה בת 15, אובחנה עם שחלות פולציסטיות. הרופא נתן לה מרשם לגלולות נגד הריון בגלל שיש לה שיעור יתר כתוצאה מהבעיה בהורמונים. רציתי לשאול: 1. האם לקיחת גלולות מגבירה סיכוי לסרטן? או בעיות פריון? 2. האם שחלות פוליציסטיות ללא טיפול יגבירו סיכוי לסרטן? או בעיות פריון?

לקריאה נוספת והעמקה

נטילת גלולות מקטינה סיכון לסרטן שחלות פוליציסטיות עשויות לגרום לקושי למסוים להרות ובאופן נדיר מעלה סיכון לסרטן הרחם, טיפול בגלולות מוריד סיכון זה ולא פוגע בפוריות עתידית

24/01/2016 | 09:23 | מאת: Ariela Weiss

האם ניתן לרכוש את התרופה באופן פרטי ואם כן כיצד ומהיכן. תודה

איזה תרופה

10/01/2016 | 19:31 | מאת: ליה

שלום, אני עוברת טיפולי IVF מרובים ורציתי לשאול האם הטיפולים עלולים להעלות את סיכויי לחלות בעתיד בסרטן (שחלה או כל סרטן אחר) ואם כן, בכמה הסיכויים מוגברים. תודה רבה ליה

לקריאה נוספת והעמקה

זהו נושא שנוי במחלוקת אבל בדעה הרווחת שאין תוסת סיכון ממשית לכל סרטן בטיפולי הפוריות

ובטח שיש גם מחקרים ממומנים.

10/11/2015 | 12:21 | מאת: מורן

שלום אימי בת 57. אובחנה השבוע כחולה בסרטן השחלה דרגה 4. הגידול שלח גרורות לכבד ולטחול ואולי למקומות נוספים שלא נבדקו. אנחנו במצב שכל כאב עליו היא מתלוננת גורם לנו לחשוד שמדובר בגידול נוסף. נכון לעכשיו לא מעוניינים לנתח אלא רוצים לתת לה כימותרפיה ( אולי לכל החיים). האם קיים טיפול אחר ומה סיכויי החלמתה בשלב הזה? תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

בשחב זה מומלץ כמוטרפיה בשילוב של תרופה ביולוגית ולפי התגובה לאיפול זה יהיה ניתן לשקול בהמשך ניתוח להסרת שאריות הגידול שלרב נסוגים במידה ניכרת לאחר הטיפול הראשוני למרות שסוכויי החלמה מלאים הם לא מאד גבוהים, לאור גילה הצעיר מומלץ ללכת עם תוכנית הטיפול הנ"ל שכאמור לפעמים יכולה להיות מאד יעילה

22/10/2015 | 20:57 | מאת: משה

שלום ד"ר, חמתי,אישה בריאה עדכה,אובחן אצלה מבנה אקוגני,וסקולרי בעל גבולות לא סדירים בבדיקת CT, רופא אחד אומר שאפשר להמתין לניתוח בעוד אחר אומר שצריך "לרוץ" ולנקות את הבטן. בנוסף יש כמות רבה של נוזל בדוגלס. תוכל להאיר את עיניי עם דיעה משלך? תודה

קשה קצת לחוות דיעה ללא התרשמות בבדיקה ואולטרסאונד אך השילוב של ממצא לא סדיר, וסקולרי עם נוזל מכון לכיוון של ניתוח

11/10/2015 | 12:04 | מאת: ורד

שלום, קיבלתי את התשובה שלך על מניעת סרטן השחלות. עדיין אני מודאגת, כיוון שאני מכירה יותר מדי נשים שחלו בסרטן הנ"ל וסבלו נורא ו...כבר לא בחיים. מדוע לא מומלצת כריתה מניעתית של השחלות והחצוצרות, אם אין כלל אפשרות לגילוי מוקדם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

איני זוכר ספיציפית את שאלתך אבל באופן עקרוני ניתוח לכריתת השחלות והחצוצרות הוא אומנם הדרך היחידה למנוע סרטן שיש קושי רב באיבחון מוקדם שלו אבל הוא מומלץ רק לנשים שהן בסיכון יתר לעומת כלל אוכלוסית הנשים

22/08/2015 | 10:03 | מאת: אירה

שלום רב, אני בת 32 אחרי שני קיסריים. האחרון לפני שנה וחצי. ברקע שחלות פוליציסטיות ומחזור לא סדיר. אחרי הקיסרי האחרון המחזור היה די מסודר פעם בחודש ולא יותר מ3 ימים. החודש קיבלתי מחזור לפני הזמן. 3 ימים ראשונים הכל היה רגיל אבל ביום הרביעי התחילו כאבי בטן וגב תחתון והתחילו הפרשוץ דמיות בכל פעם שאני נכסת לשירותים המלווים בכאבי בטן תחתונה. ישר ניגשתי לרופא. אולטראסאונד תקין. בדיקוץ דם תקינות המוגלובין 14. הרופא אמר שהכל תקין ושאני גם נמצאת בביוץ ( למרות המחזור?). לקח בדיקת פאפ. אחרי יומיים שזה המשיך ניגשתי לרופא אחר. ושוב האולטראסאונד תקין, חוץ משחלות פוליציסטיות. נתן לי רשימה של בדיקות הורמונליות ואמר לחכות לתשובות של פאפ. גם אמר שכנראה מדובר בשינוי הורמונלי כי יש לי גם שעירות מוגברת בכל הגוף. נכון להיום לאחר שנגמר. המחזור המאסיבי, אני כבר 4 ימים עם כאבי בטן ופליטות של ריר דמי בכל כניסה לשירותים. קראתי באינטרנט שזה יכול להיות סימן לגידול ברחם. אני מאוד לחוצה ולא מפסיקה לבכות. אשמח לשמוע את דעתך. האם פעמיים אולטראסאונד תקין יכול להרגיע או שזה לא אומר שום דבר? האם יכול להיות שמדובר בשינוי הורמונלי כסיבה להפרשות וכאבי בטן? תודה רבה

24/06/2015 | 15:11 | מאת: דנה

שלום, האם טיפול אמונותרפי מתאים גם לחולות בסרטן השחלות? תודה

31/05/2015 | 08:47 | מאת: אנדרו וויג'ן

שלום רב, לאחרונה, אשתי הנמצאת בשבוע ה16 להריונה אובחנה כבעלת סרטן השחלות מסוג: Overian mucinous carcinoma with expansile type invasion לפי הבנתנו, מדובר במקרים בודדים של גידול מסוג זה וללא אף תיעוד על גידול זה במהלך הריון. אני כותב כאן משתי סיבות: 1. אם מישהו שמע על מישהו שאובחן או שטיפל בסוג זה - נשמח לשמוע. 2. עד אשר יאובחן המקרה הבא, אני מניח שלנו יהיה ניסיון מסוים ואנשים מוזמנים ליצור איתנו קשר בשמחה.

25/05/2015 | 12:54 | מאת: רוני לוי

איזה טיפולים כימיים /אחרים מתאימים לגידולים חוזרים ממקור מעי גס באגן? האם ניתן לעשות כימו מחומם? גם לאחר הניתוח?

05/05/2015 | 11:32 | מאת: ורד

שלום ותודה מראש אני בת 58. כבר מגיל 50 אין לי מחזור. האם כדאי לי לעבור ניתוח של הוצאת השחלות והחצוצרות - כדי למנוע ככל האפשר את הסרטן הנ"ל. האם נכון שלשחלות כבר אין כל תפקיד לאחר גיל המעבר - ולכן אין סיבה "לשמור" אותן.. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

סרטן השחלה הוא סרטן "לא טוב" כי לא קיים איבחון בשלבים מוקדמים ולכן מניעת סרטן שחלה אפשרי רק על ידי כריתה מונעת של השחלות והחצוצרות למרות שפעילות השחלה היא מינמלית וללא משמעות רבה בגיל המעבר כריתה מונעת מומלצת בעיקר לנשים בסיכון מוגבר לסרטן השחלה ולא לכלל האוכלוסיה

05/05/2015 | 11:29 | מאת: ורד

19/04/2015 | 21:17 | מאת: דניאל

שלום רב דוקטור נכבד, האם סרטן השחלה אצל אישה בת 56 ואשר שלח גרורות

26/12/2014 | 16:53 | מאת: מרים

בבדיקת אולטראסאונד התגלתה ציסטה בשחלה השמאלית ציסטה צלולה בגודל 40 X 30 מ"מ עם זרימת דם בדופן RI-0.63. ללא נוזל בדוגלס. חשוב לציין שאני נוטלת גלולות כעשר שנים ועכשיו רוצה להפסיק כדי להיכנס להריון. הייתי רוצה להבין מה סוג הציסטה שיש לי האם תפקודית, זקיז צהוב וכו ומה דרכי הטיפול האפשריות (רופאת הנשים שלי שלחה אותי באוגוסט לאולטראסאטונד מחשש לציסטה כזו ועד עכשיו היא לא עברה) . האם נדרש ניתוח? ,תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מכיון שאת לוקחת גלולות ומכיון שהציסטה לא נעלמה לאחר מס חודשים, הרי שאין מדובר בציסטה תפקודית אבל לפי תאור הציסטה וגודלה נראה שלא נדרש ניתוח בשלב זה