התייעצות בגלל מותה של אימי לפני 7 שנים מסרטן השחלה

דיון מתוך פורום  סרטן השחלה

22/05/2022 | 21:56 | מאת: אושרת

אני בת 43 רווקה ללא ילדים . בעקבות מותה של אימי לפני 7 שנים מסרטן השחלה נשלחתי לעשות בדיקה גנטית לסרטן השחלות בבדיקה מצאו שאינני נושאת את שני הגנים … ברוך השם לאחר מכן עשיתי בדיקת פאפ אשר יצאה תקינה וכך גם 3 אחריה ( במהלך 7 שנים ) בבדיקה אולטרה סאונד גילו לי שרירן 7 ס״מ גודלו לא התשתנה והוא א סימפומי מאז ועד היום ( בדיקה אחרונה 22.5.22) למעט טיפה נפיחות בבטן אבל אני גם טיפה מלאה אז זה גם מבנה גופי !!! הבעייה היא למרות כל הממצאים פה הרופאים מפחידים אותי ותמיד אומרים לי לכרות רחם ושחלות כמניעה מקדימה כי לטענתם על אף הבדיקות כל חצי שנה ״ שום דבר לא יכול לגלות ״ אני מרגישה צעירה עדיין וממש מפחדת מניתוחים אלו בגילי וחיה בפחד איום ונורא שחלילה יהיה לי ולא אגלה בזמן …. מה עלי לעשות לדעתך האם להמשיך לחיות ככה בפחד ??? בבקשה עזור לי תודה רבה

בין 10 ל 30% ממקרי סרטן השחלה הם גנטיים ואם עשית בדיקה אז הסיכוי שזה גנטי הוא מאד קטן. אם רוצים להיות עוד יותר בטוחים אז יש בדיקה גנטית מקיפה ורחבה יותר שמבצועת בארה"ב נקראית INVITAE ואם היא שלילית הסיכון לבעיה גנטית הוא ממש ממש שולי. לאחר כל זאת אם את עדיין חיה בחשש יהיה מקום לשקול ניתוח רק לאחר הפסקת מחזור הוסת שקורה לרב לאחר גיל 50

23/05/2022 | 21:21 | מאת: אושרת

תודה רבה ד״ר יקר זה בדיוק מה שעלה בדעתי לעשות !!!! אז גם לזה יש להם תשובה ״ אומרים שהבנות אם חולות אז זה יותר צעירות בעשור ״ ואני היום צעירה בעשור מגיל מותה של אימי … בכל זאת היתכן שגם כל חצי שנה של בדיקות וגם גנטיקה באמת עד שלא יהיה דרגה מתקדמת לא יגלו ? אז לשם מה ללכת כל חצי שנה ? ולשם מה להפחיד ככה ? ולתת הרגשה של פחד וחולי בגוף ד״ר תשובתך הרגיעה אותי מאוד

23/05/2022 | 21:24 | מאת: אושרת

אם אמא שלי חלתה לא בגלל גן ולי אין את הגן האם זה מביא אותי לרמת סיכון כל כך גבוהה ?!? אמא שלי הילידה לדורי דורות שחלתה במחלה ואורח החיים שלי שונה משל אימי … לאימי הייתה גם בעייה בבלוטת התריס כל אחיותי שותות כדורים ואצלי הבדיקות תקינות

מנהל פורום סרטן השחלה