מה אומרת הבדיקה הפתולוגית? דרגת ממאירות?טיפול ?פרוגנוזה?

דיון מתוך פורום  סרטן השחלה

01/04/2020 | 08:31 | מאת: יפעת

יפעתמבקשת להתייעץ לגבי חומרת המחלה? פרוגנוזה? האם מחייב כימותרפיה או האם יש אפשרות לאימונותרפיה? טיפול ביולוגי ? אחר? - מדובר באימי- בת 75( לצערי הייתה במעקב גניקולוגי כל השנים, אישה בריאה ועצמאית, וביום אחד חרב עליה ועלינו עולמה) בבדיקה הפתולוגית נמצא: תיאור מיקרוסקופ תיאור מיקרוסקופי ,PELVIS HIGH GRADE CARCINOMA OMENTUM:INVOLVED BY HIGH GRADE CARCINOMA MESORECTUM: FOCUS OF HIGH GRADE CARCINOMA' NO LYMPH NODES WERE FOUND TOTAL ABDOMINAL HYSTERECTOMY WITH BILATERAL SALPINGO-OOPHORECTOMY AND ANTERIOR RESECTION OF RECTUM ENDOMETRIOID ADENOCARCINOMA FIGO GRADE 3- DIAMETER ABOUT 9.30CM INVOLVING RT. PARAMETRIUM.SEROSA AND DEEPPART OF MYOMETRIUM RT PARAOVARIAN AND PARATUBAL SOFT TISSUE' MESORECTUM AND OMENTUM OVARIAN SURFACE INVOLVEMENT-PRESENT IMMUNOSTAINS" CK7.ER-POSITIVE PR- FOCALLY POSITIVE P53-POSITIVE' WILD TYPE CD 20.CDX2-NEGATIVE ADDITIONAL PHATOLOGY FINDINGS: UTERUS-ATROPHIC ENDOMETRIUM'FOCI OF ADENOMYOSIS' LEIOMYOMAS. RTFALLOPIAN TUBE'LEFT OVARY AND LEFT FALLOPIAN TUBE- FREE OF TUMOR RECTUME:FOCI OF ENDOMETRIOID ADENOCARCINOMA IN THE PERIRECTAL FAT TISSUE PROXIMAL AND DISTAL SURGICAL MARGINS-UNINVOLVED FAT TISSUE. PROXIMAL AND DISTAL SURGICAL MARGINNS-UNINVOLVED 6 REACTIVE PERIRECTAL LYMPH NODES- FREE OF TUMOR RECTUM.ANASTOMOTIC RINGS-NO EVIDENCE OF MALIGNANCY

הטיפול הראשוני הוודאי לפי הפתולוגיה תכלול כמוטרפיה עם קרבופלטינום וטקסול וייתכן גם טיפול ביולוגי באווסטין טיפולים ביולוגיים נוספים ובכלל זה אימונוטרפיה ייתכנו לפי הצורך בשלב מאוחר יותר. לגבי הפרוגנוזה היא תלויה במספר גורמים שאחד העיקריים הוא שארית מחלה בסוף הניתוח כפי שמשתקף בדו"ח ניתוח בהצלחה

מנהל פורום סרטן השחלה