סרטן שחלה ללא נשאות וכימו

דיון מתוך פורום  סרטן השחלה

29/09/2020 | 14:02 | מאת: קרנית

שלום. סרטן שחלה. לא נשאית. חזרת מחלה מס׳ פעמים. האם אפשרי לטפל בכימו מוחלש על מנת להעניק איכות חיים ולמשוך את המחלה יציבה ללא התפשטות? שהרי מיד בסיום טיפולים הכל נקי בפט ואז שוב המרקר מטפס. אז מה הטעם למעשה לחסל את הגידולים כליל ואת הגוף וזה בשניה חוזר? אפשרי מה ששאלתי ?

את צודקת בדברייך שלא ברור מה הטעם בכמוטרפיה שפוגעת באיכות החיים ומיד בסיומה המחלה מתעוררת, אבל במצב של הישנות חוזרת מספר פעמים, אין פיתרון טוב וצריך יחד ע האונקולוג המטפל לנסות למצוא את האיזון בין טיפול כימי ו/או ביולוגי יעיל לפחות חלקית ועם מעט תןפעות לוואי ככל האפשר

מנהל פורום סרטן השחלה