סרטן אצל אימי ומשמעויות כלפי

דיון מתוך פורום  סרטן השחלה

09/11/2021 | 16:00 | מאת: רונית

שלום רב פרופסור אימי אובחנה עם סרטן רחם מסוג serous . האם זה סרטן שיכול להיגרם ממוטציה ב BRCA ?האם יש סטסיטיקה או השערה כמה אחוז מחולות סרטן רחם מסוג serous ,נשאיות של BRCA ושאלה שניה .אני רוצה להכניס התקן תוך רחמי .האם במידה ויש נשאות של BRCA עדיף להכניס התקן הורמונלי או עדיף התקן לא הורמונלי .האם התקן הורמונלי יכול לעלות סיכון לסרטנים תודה רבה

בערך ב 30% מהמקרים של סרטן שחלה מסוג SEROUS הוא נגרם ממוטציה ב BRCA לכן חשוב ביותר שאימך תעבור את הבדיקה הגנטית בהקדם מכיון שיש לכך השלכות טיפוליות עבורה ומשמעות עבורך וקרובות משפחה נוספות. במידה ואימך נשאית לך יש סיכוי של 50% להיות גם נשאית ואז מומלץ יעוץ על פעולות מונעות ולשקול התקן מול כריתת שחלות מול גלולות

מנהל פורום סרטן השחלה