כאבים בקיום יחסי מין

דיון מתוך פורום  סרטן השחלה

06/10/2021 | 19:47 | מאת: סיגל

שלום רב, בת 50 בדרכ בריאה. ברקע אנדומטריוזיס וניתוח לפני כעשר שנים. מזה כשנתיים ללא מחזור וללא כאבים. בשנה האחרונה סובלת מכאבים בחדירה בקיום יחסי מין. פניתי לגניקולוג ועברתי בדיקה ידנית כמו כן עשיתי בדיקות דם ובדיקת פאפ שיצאו תקינות. עשיתי גם בדיקת ממוגרפיה לפני כשבועיים שיצאה תקינה. האבחנה של הגניקולוג היא יובש בנרתיק וקיבלתי משחה להחדרה וגינלית. לאחר כחודשיים של שימוש במשחה יש מעט שיפור אבל לא שיפור משמעותי. לציין כי הכאבים הינם בחדירה בלבד ולאחר מכן אין כאבים. השאלה שלי האם באמת מדובר רק ביובש בנרתיק וזה אמור להשתפר או שמדובר בבעיה חמורה יותר? תודה רבה מראש

קשה לחוות דיעה ללא בדיקה אבל לפי תאורך נראה שאומנם מדובר ביובש נרתיקי והמשך הטיפול המקומי אמור לפתור את הבעיה

מנהל פורום סרטן השחלה