שאלה לגבי ערכי כולסטרול אצל בחור צעיר - מודאג

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

16/01/2023 | 18:11 | מאת: נדב

CHOLESTEROL: 208.8 mg/dL TRIGLYCERIDES: 117 mg/dL CHOLESTEROL- HDL: 46 mg/dL CHOLESTEROL-LDL calc: 139.3 mg/dL NON-HDL_CHOLESTEROL: 163 mg/dL

שלום נדב , ערכי כולסטרול אליהם אנו שואפים תלויים בג"ס הסיכון של כל מטופל לכן בעצם אין ערך מוחלט שהינו תשובה נכונה אלא ערך משתנה בהתאם למחלות הרקע הגיל וההסטוריה המשפחתית. הערך המשמעותי ביותר בחיזוי תחלואה לבבית הינו ה LDL ("הכולסטרול הרע ") במידה ואתה בקבוצת הסיכון הנמוכה ביותר ערכי הLDL המומלצים הינם מתחת ל 190 כך שהבדיקות שצרפת הינם ביעד. בקבוצת הסיכון הגבוה ביותר השאיפה לערכים של LDL מתחת ל55 ואפילו 50! עלמנת לדייק את קבוצת הסיכון שלך הייתי ממליץ בחום לפנות לרופא המשפחה. בהצלחה

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב