מידע על ניתוח להשתלת LVAD

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

24/02/2024 | 17:29 | מאת: אריאל

שלום, לאבא שלי הומלץ לבצע השתלת LVAD לאחר מיצוי הטיפול התרופתי. 1. אבא שלי מאוד חושש מלא לשרוד את הניתוח להשתלת הLVAD, האם הניתוח בטוח מהניסיון שלכם עם מטופלים שעברו אותו? האם יש חשש לאי הצלחה בעקבות הידבקויות שכנראה קיימים בסביבת הלב מניתוח מעקפים שעבר? או קושי במרכוז המשאבה בחוד הלב? 2. דובר איתנו הרבה שההחלמה קשה, כיצד זה מתבטא? האם זה בעקבות הכאבים המרובים שיהיו לאחר הניתוח בדומה לאחר ניתוח מעקפים או שהגוף צריך זמן להתרגל למעבר לזרימה רציפה של המשאבה בשונה מהזרימה הפולסטילית שהלב היה רגיל אליה? 3. להבנתי נדרשים בדיקות עבור המועמד להשתלה כדי לראות שהוא אכן יכול לעבור את ההשתלה של הLVAD. האם האשפוז לשם כך הוא בסמיכות לניתוח או שקיימת המתנה בין האשפוז של הבדיקות לבין האשפוז לטובת הניתוח? ובמידה וכך כמה זמן המתנה בממוצע עד ביצוע הניתוח?

שלום רב , השתלת LVAD מכשיר תמך לצד שמאל של הלב , הינה ניתוח בטוח בו יש נסיון גדול בעולם במרכזים המאומנים בכך בשנים אחרונות. לגבי השאלות שהעלאת. 1. לעשות את הניתוח אחרי ניתוח מעקפים אכן מגביר מעט הקושי בניתוח לאור הדבקיות אך לא משנה משמעותית את אחוזי ההצלחה של הניתוח סך הכל כמות גדולה מאוד של מושתלי ה LVAD הם מטופלים אחרי ניתוח מעקפים. בנוגעל למירכוז המשאבה ההדבקויות לא משנות את הקושי בביצוע המשימה זו . 2. ההתאוששות מניתוח LVAD הינה קשה באופן מעט שונה מניתוח חזה אחר מכיוון שבנוסף לשיקום מניתוח החזה ישנה תקופת הסתגלות של הלב למכשיר שנותן תפוקת לב רציפה בניגוד לפועמת שלפיה עובד הלב הטבעי שלנו. בממוצע תקופת ההתאשוות המשמעותית הינה בין שבועים לחודשיים ותלויה במטופל בהשתלשלות הארועים במהלך הניתוח ומייד לאחריו ובסיבוכים אפשריים. 3. אכן ישנן בדיקות שיש לבצע למועמד להשתלת LVAD עלמנת לראות שהוא מתאים להשתלה וזאת בעיקר כי ה LVAD הינו תמך לצד שמאל של הלב בלבד אז יש להעריך האם צד ימין חזק מספיק ולא צריך תמיכה אף הוא . הערכות אלו יכולות להיות מבוצעות באופן אלקטיבי (מהבית) או באישפוז סביב השתלת ה LVAD או באישפוז נפרד , זה תלוי במצב של המטופל אך זה לא משפיע על התוצאות של הערכות האלה אם המטופל בא מהבית או מאישפוז ! ההשתלה יכולה להיות מבוצעת יום למחרת הערכה או עד חודש חודשיים אחרי !. המון בהצלחה.

25/02/2024 | 18:48 | מאת: אריאל

תודה רבה ד"ר!

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב