שריר תפוס בחזה - כואבים כשנוגעים בנקודה

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

14/01/2023 | 23:20 | מאת: טל

שלום ד"ר לפני כמה ימים התמתחתי ומאז יש לי כאב באזור החזה, קצת מתחת לצוואר. הכאב מורגש רק במגע במקום ובהתמתחות. רציתי לשאול האם מדובר אכן בשריר תפוס, והאם זה מסוכן? כן חשוב לי לציין כי אני הקלה בכאב - הכאב נשאר אותו דבר כבר כמה ימים. תודה! טל

שלום רב טל , שאלה שמאפיינת הרבה פעמים גם מטופלים אחרים גם , כאב שמופיע אחרי מתיחות או פעילות גופנית חדשה שמפעילה את שרירי בית החזה מאוד מעלה סבירות גבוה שמדובר בכאב ממקור שרירי, גם העובדה שהכאב מופק במישוש השריר מעלה את הסבירות לכך ומפחית את הסבירות שמקור הכאב הינו לבבי. אבל גם לאחר שאמרתי את כל אלה ממליץ לפנות לרופא המשפחה עלמנת לדייק את התלונה ולהוסיף לנתונים הללו את גורמי הסיכון שלך והגיל שלך . המון בהצלחה .

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב