מיפוי לא תקין עם פגם מילוי קשה בחומרתו

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

18/12/2022 | 14:57 | מאת: יוסי אדרי

אני לאחר 2 התקפי לב בשנת 2018 ו3 צנתורים השלישי לפני שבוע וחצי ועשיתי מיפוי לב שהודגם בו פגם מילוי קשה בחומרתו והפיך חלקית באזור אינפריורי/ אינפרו -ספטלי אמצעי-בזלי מה זה אומר בנוסף יש ירידה בתפקוד הכללי של החדר השמאלי לאחר דיפירימול על חשבון אקינזיה אפרורית והודגם היפוקינזיה אינפוררית ביליתי במנוחה יש לציין יש לי 5 סטנדים האחרון לפני שבוע וחצי המיפוי נעשה בדרישה לצנתור שעברתי כי יש חסימה / היצרותom1 60 אחוז וom2 50 אחוז ואני בלחץ עכשיו

שלום רב יוסי , הסיבה למיפוי לב לאחר שבוצע צינתור הינה להעריך האם ההצריות שתארת ב OM 1 וב OM2 הינם עם משמעותית תפקודית , זאת אומרת האם באזור שעורקים אלו מספקים דם ישנה ירידה בתספוקת הדם בעת דחק. לפי תוצאות המיפוי שתארת ישנה הפיכות חלקית באותו אזור מה שאומר שלפחות בחלק מהאזור לא מדובר באזור צלקתי (אזור שכבר לא ניתן לשנות מצבו לאחר שעבר אוטם) אלא שיכול להיות שיש מקום להשקול לפתוח את ההצרויות הללו שבאופן חלקי לפחות עם מספקות דם לאזור שעדין מתפקד כשריר. יש לחזור עם הנתונים לקרדיולוג המצנתר או המטפל עלמנת לשקול בהתאם לתמונת הצינתור האחרונה שעשית יחד עם ממצאי מיפוי הלב העדכני והתלונות והתפקוד שלך, האם יש מקום לצינתור עם התערבות לשני העורקים שציינת . יש לשקול בנוסף אפשרויות של שינוי הטיפול התרופתי לבעיה זו. בעיה נוספת שציינת היה הירידה בתפקוד הלב או אי ספיקת לב במילים אחרות, כאן יש להעריך מה חומרת הירידה בתפקוד הלב ולהתחיל טיפול תרופתי מתאים למחלה זו ! ממליץ להעלות סוגיה זו עם הקרדיולוג המטפל בהקדם . בהצלחה

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב