אי ספיקת לב ולופוס - תשובת mri a שערך פרופ קינן

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

04/03/2023 | 01:17 | מאת: שי זאב

שלום. חולה בלופוס ואפלא 30 שנה. לאחרונה בשל סינקופה בוצע mri לב. בבדיקה -41% עם צלקות בלב ואבחנה של dilated cmp. מבחינת המורפולוגיה שינויים ותבנית האדרה המאוחרת בספטום. שינויים דיפוזיים ופיברוזיס במרבית סגמנטים. האם הצלקות והפגיעה קשורות ללופוס? בצנטור הכל היה פתוח, אין חסימות. נערכה אבלציה לצריבת הפרעות קצב ועדיין אי ספיקת לב. יש בעיה לאחרונה גם בתפקודי כבד פיברוזיס של 6.5 בכבד.

שלום רב , קשה להגיד בל בדיקה מעמיקה של הנתונים ושיחה ובדיקה שלך. אפשר לומר באופן כללי שלופוס לא עושה פיברוזיס לבבי. אך ישנה מחלת קרישיות יתר מלווה ללופוס אז הוא עלול לגרום לאוטמים קטנים. פרט לכך יש מרכיב של אי ספיקת לב, לפי ממצאי ה MRI . ממליץ מעקב קרדיאלי מסודר !

05/03/2023 | 13:18 | מאת: שי זאב

אכן יש מדדים חיוביים לאפלא אם לזו הכוונה.

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב