פעימות מוקדמות במאמץ

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

17/02/2024 | 01:12 | מאת: דניאל

שלום דוקטור רציתי לשאול האם לב עם מבנה תקין שיש לו כבר תקופה פעימות מוקדמות חדריות במאמץ פיזי מתון ( עליה במדרגות עם משקלים וכדומה) יכול להעיד על כל שהיא נסתרת מהעין? אולי אי ספיקת לב קלה או משהו בסגנון? והאם ניתן להתאמן ככה? כל פעם שהדופק עולה יותר מ 150-160+ יש פעימה מוקדמת יכולה להיות אחת או כמה הרופאים אומרים שהכל תקין אבל מרגיש לי לא נכון כי זה לא היה ככה בעבר

שלום רב דניאל .. פעימות מוקדמות במאמץ יכול להיות גם דבר תקין , אך זה דבר שמצריך בירור לשלול אפשרויות בהן זה מעיד על שינוי או בעיה בלב. גם לסוג הפעימה המוקדמת יש משמעות גם לכמות וגם לזמנים בהם זה מופיע. הבדיקות צריכות לכלול אקו לב, אקו לב במאמץ , בדיקות דם להפרעות משק המלחים בגוף ותפקודי בלוטת התריס , והולטר לב. מבדיקות אלו כדאי להתחיל ולהתקדם עם הרופא הקרדיולוג שמטפל בך בהתאם לממצאים ולאופי התלונה. בהצלחה.

24/02/2024 | 14:02 | מאת: דניאל

תודה רבה דוקטור

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב