אישה מבוגרת מורדמת ומונשמת בעקבות אירוע שנגרם אחרי התקנת קוצב לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

18/12/2022 | 04:18 | מאת: ירדנה

שלום ותודה מראש , סבתי כרגע נמצאת בבית חולים בהתאוששות לאחר שבתחילת השבוע נסעה לחופשה שהייתה מורכבת מידי עבורה בגיל מבוגר והיא הובלה לבית החולים אחרי שלא חשה טוב ושם הוחלט להתקין קוצב לב ,לאחר שקצב הלב היה על 40ֶ במשך כמעט שבועיים , היא מתלוננת על כאבי ראש וסחרחורות באופן קבוע , מעולם לא הצליחו להבין ולטפל , יום אחרי ההתקנה של הקוצב היא שוחררה לביתה ושם היא נחה והכל היה בסדר הדופק עלה ל 85 היום התנהל כרגיל עד שברגע אחד היא אמרה שהיא לא מרגישה טוב ויש לה סחרחורת ומאז היא איבדה את ההכרה ,ֶולאחר עשרים דקות של החייאה ממושכת הדופק חזר אך כמובן שזה זמן ארוך שאנחנו מבינים את המצב היא הוסלה לבית החולים ושם ייצבו אותה והוציאו דם מחלל הלב שכנראה נגרם מהקוצב , כרגע היא עדיין מורדמת ומונשמת היו לה אתמול פרכוסים תכופים והיום הם פסקו , היא לא נתנה שתן וקבלה המון נוזלים , הגוף שלה מתחיל להתנפח ופרק יד ימין במיוחד , לא מגיעה אספקה של דם והיד ממש מכחילה האם יש תקווה ? מה הסיבה שהגוף מתנפח ? האם יש אפשרות לנקז את הנוזלים בצורה תרופתית ? ומה הסיכוי שאחרי מצב כזה יש סיכוי לחזור לתפקוד אפילו לא מלא ?

שלום רב , השתלשלות עיניינים מצערת מאוד. 1. ראשית תקווה תמיד יש , אבל עם זאת אחוזי ההצלחה והשרידות ללא פגיעה נוירולוגית משמעותית לאחר החיאה של 20 דקות מחוץ לכותלי בית החולים במטופל בגיל 85 הינם נמוכים מאוד, אך עצם העובדה שהיא שרדה את השלב הראשוני ועדין מאושפזת, הינה עובדה מעודדת מעט. 2. הגוף יכול להתנפח מנוזלים ממספר סיבות הנפוצות יותר והרלוונטיות לתאור המצב, הינם אי ספיקת לב (שסביר שיש לאחר החיאה ממושכת) וחוסר בחלבון בדם שנובע מחוסר יכולת לאכול באופן סדיר למשל . 3. אין אפשרות לנקז את הנוזל, אך יש אפשרות לתת תרופה משתנת שיכולה לעזור בהוצאת הנוזלים העודפים מהגוף. 4. קשה לענות על שאלת הסיכויים כמו שכתבתי למעלה הסיכויים מלחתחילה לשרוד החיאה במטופלת המתוארת הינם נמוכים ביותר אך את השלב הראשוני של החייאה היא שרדה כעת המצב תלוי מאוד בכמה נזק מוחי נגרם וכמה ממנו הפיך את כל אלו רק הזמן יענה. ממליץ לעמוד בקשר רציף, עם הרופאים המטפלים במחלקה לא לאבד תקווה מצד אחד אך להיות ראליים מהצד השני מדובר במטופלת לא צעירה אחרי החיאה ממושכת . בהצלחה רבה רבה

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב