מעכב PCI יתר לחץ דם בסטריה לבבית PCI LAD DUST 70/90

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

20/02/2024 | 10:41 | מאת: שמואל כהן

שלום פרופסור גיל 58עברתי 5 צינתורים צינתור אחרון לפני חודשיים צינתור תיפולי אחנסו 2 סתנדים נוספים כרגה יש 4 סתנדים בצתי אקו לב וזה מה שנכתב היפוקינזיה ספטו אפיקלית ואנפו אפיקלית התכווצות ערה של האזורים הבזאליים ככל שניתן להדגים בדופלר צבע מוקד של טומור של NF1 באורטה 0.5 ממצא נוסף בחיבור בין עורק הריאה הראשי לשמאלי בגודל .06 ממ מסתם אאורטלי מעובה פתיחה טובה דליפה אאורטלית קלה פלוס דליפה מחטרלית וטריקוספידאלית מינמאלית לסיכום ירדה קלה בתפקוד חדר שמאל האיזור האפיקלי בבדיק של אולטר הפרעות קצב על חדריות PAC S75 צמד אחד שלישיה אחד והפרעות קצב חדריות PVC Sצמד אחד סובל מי לחץ דם לא מעוזן פרופסור אפשר אסבר לגבי בדיק של אקו לב תודה ויום טוב

שלום רב שמואל .. הממצאים באקו לב מצביעים על כך שעברת אוטם לבבי בעבר מה שהגיוני עם התאור של כמות הצינתורים שעברת והתומכנים שהושתלו לך. למרות האוטם הלבבי שעברת התפקוד הלבבי שלך נפגע באופן קל בלבד, אך זה דבר שיש לשקול טיפול לגביו עלמנת לודא שהפגיעה הזו לא תחמיר בעתיד. הטיפול צריך להיות מורכב מאיזון גורמי הסיכון שלך . טיפול בל"ד שציינת שהוא גבוה אצלך, טיפול ברמות ה LDL (כולסטרול רע) שלך כשהיעד לגביך הוא ערכים מתחת ל 55 . בירור שאינך סובל מסכרת , וכן לשקול התחלת טיפול לאי ספיקת הלב שלך . מבחינת הולטר הלב שלך ממליץ להתיעץ עם קרדיולוג האם יש מקום לטיפול בממצאים של הפעימות המוקדמות שתארת זה תלוי בכמות שלהן ובשעות בו הם מופיעים. הממצאים הנוספים שכתבת שצווינו באקו לב באורטה ובחיבור לעורק הריאה אינם ברורים לי בתאור הכתוב , ממליץ להתיעץ לגביהם עם הקריודלוג המטפל לשקול האם יש מקום לעוד בירור . חשוב להדגיש כי מטופל עם מחלה כשלך חייב להיות במעקב רופא קרדיולוג קבוע לפחות פעמיים בשנה או אף יותר אם הוא חושב שיש צורך. בהצלחה רבה

21/02/2024 | 08:16 | מאת: שמואל כהן

תודה פרופסור על היחס אחזור לקרדיולוג אחר הטיפול שאני צריך לעבור רדיוכירוגיה גידול נוסף מוח nf1 אני גם אחר צינתור מוח לסגירת מיפרצת תודה פרופסור ויום טוב

21/02/2024 | 11:42 | מאת: שמואל כהן

לגבי אורטה וחיבור לעורק זה 2 גידולים קטנים של נארופיברומה NF1 רואים את זה רק באקו לב בבדיק יום טוב

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב