סבתא בת 92 עם אי ספיקת לב כבר מעל לעשור

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

15/05/2023 | 17:58 | מאת: תמר

לסבתא גילו סרטן מעי הגס ונעשה לה ניתוח אך עכשיו הם מודאגים מהלב אשמח להבין את הפענוח של הct שלה הלב מוגדל, הסתיידות גסה באנולוס מסם מיטראלי ללא נוזל פריקרדיאלי, מודגם טרומבוס גדולים בעליה ימנית ועליה ואוזנית שמאלית, כמו כן הודגם פגם מילוי ווריד איליאקלי משותף וחיצוני מצד ימין - פקקת עמוקה. נוזל פלאורלי בכמות קטנה בשני בסיסים. בקע היא טלי קטן, שינויים אינטרסטיציאליים פיברואטלקטטיים בשני הבסיסים. תודה

שלום רב , CT איננה בדיקת האיבחון של אי ספיקת לב . הבדיקה המתאימה הינה אקו לב . מתאור ה CT בחלק הלבבי לפחות עולה שישנם קרישי דם בחלק מחללי הלב שמצריכים לשקול טיפול לדלול דם. בגלל גילה של סבתא ישנו סיכון לטיפול שכזה ויש לשקול את הנושא בהתאם לתחלואה נוספת אם ישנה . כמו כן ישנה עדות לחסימה בוריד מרכזי בבטן תחתונה שגם מצריכה לשקול טיפול לדלול דם . השאלה הספציפית איננה מתאימה לשאלה לפורום רפואי ממליץ להתיעץ עם המחלקה המטפלת ועם רופא קרדיולוג לתשובות יותר ספציפיות. בהצלחה רבה

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב