Bpn ואי ספיקת לב - קשר ישיר?

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

28/03/2023 | 20:15 | מאת: זאב

שלום באקו משבוע שעבר lvef 40%. ב-mri לפני שנה וחצי קרדיומיופתיה וlvef 40%. היום ביצעתי bpn והתוצאה 7. איך? האם לא אמור היה להצביע על תוצאה גבוהה יותר? מה המשמעות?

שלו רב זאב, סליחה על העיכוב בתשובה ! אי ספיקת לב הינה מחלה עם דרגות חומרה שונות , EF 40% מצביע על חומרת מחלה קלה. רמות ANTI PRO BNPגבוהות מאוד לפי חומרת המחלה. העובדה שיש לך רמות ANTI PRO BNP תקינות הינה סימן טוב לכך שהמחלה ברמה יציבה סך הכל וטובה ! מומלץ להקפיד על פעילות גופנית קבועה ואורח חיים בריא מה שבסבירות גבוה ישפר את המצב הבריאותי . יש להקפיד על מעקב קרדיאלי קבוע . בהצלחה וחג שמח .

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב