פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות

השימוש הנרחב בחיסונים הביא לירידה דרמטית בתחלואה ובתמותה ממחלות מדבקות. מחלת האבעבועות השחורות עברה ביעור מהעולם ואחרות כמו שיתוק ילדים ודיפטריה שגרמו למגפות, לנכות ולתמותה, אינם מוכרות כיום לאוכלוסייה במדינת ישראל. יחד עם ההשפעה הברוכה של מערכת מתן החיסונים במסגרת טיפות חלב ובריאות התלמיד, ישנן שאלות רבות הקשורות למתן החיסונים, עיתוי מתן החיסונים, לתופעות הלוואי ועוד. הופעת חיסונים חדשים שאינם כלולים בשלב זה בתכנית חיסוני השגרה, מביאה לשאלות נוספות מקרב הציבור בקשר לחיסונים אלו. הפורום נועד לליבון השאלות עם מומחה מתחום בריאות הציבור שיענה לשאלות הפונים. .
984 הודעות
716 תשובות מומחה

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות

24/06/2019 | 11:06 | מאת: עדי

שלום,נוסעים להולנד עם בת 3.ראיתי המלצה לקבל מנה שניה לפני הנסיעה.קיבלה מנה 1 בגיל שנה.האם יש סיכון בהקדמת החיסון?מניחה שיש סיבה שמנה שניה ניתנת בגיל 6.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין בעיה בטיחותית לקבל את החיסון לפני גיל 6 . הסיבות לקבלת החיסון בשגרה בכיתה א' הינם אחרות.

24/06/2019 | 14:36 | מאת: עדי

אפשר לשאול מה הסיבה שהחיסון לחצבת בגיל 6 ולא לפני?אם אין בעיה בטיחותית אז מה הסיבה?חוששת בגיל 3 לתת מנה שניה בשל הנסיעה לאירופה

שלום, יש בידי פנקס חיסונים מהילדות שמעיד על כך שקיבלתי שתי מנות חיסון לחצבת (גיל שנה וגיל 6) ביצעתי בדיקת נוגדנים לחצבת ונמצא שאין כלל נוגדנים. האם עליי להתחסן שוב? (בת 35, אם לשני פעוטות) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אינך צריכה להתחסן התוקף של תיעוד קבלת שתי מנות גדול יותר מהתוקף של בדיקת הנוגדנים. בברכה ד"ר אודי קלינר

11/06/2019 | 19:38 | מאת: ענבר

שלום דר האם תינוקות שהתחסנו ברוטה ובפוליו מוחלש יכולים להדביק בנגיפים הללו תינוקות שלא חוסנו (מעצם העובדה שהם מקבלים את הנגיפים במסגרת החיסון)? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לגבי רוטה - הנגיף התרכיבי מופרש בצואה. אין הוכחה ברורה על העברת הנגיף ממחוסן למגעים, אך ראוי להקפיד על היגיינה אישית כגון, שטיפת ידיים במים וסבון לאחר החלפת חיתולים. לגבי הפוליו המוחלש - הנגיף יכול לעבור לסביבה ולכן הוא לא ניתן כאשר יש מגע ביתי עם דיכוי חיסוני. ההמלצות לגבי היגיינה כמובן תקפות גם במקרה הזה (ובכלל) בברכה ד"ר אודי קלינר

10/06/2019 | 11:47 | מאת: גידי

שלום בתי בת שנה ופיספסה את חיסוני גיל חצי שנה בהם מנה אחרונה של רוטה. 1. הבנתי שלא נותנים רוטה אחרי גיל 8 חודשים האם זה נכון? 2. מאחר ולא קיבלה חיסון מחומש לגיל חצי שנה ובהקשר התפרצות החצבת, איזה חיסון כדאי שתעשה קודם האם להשלים גיל חצי שנה או לתת מרובעת קודם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב 1. נכון 2. החיסון המרובע של החצבת ניתן רק בגיל שנה. ממליץ להשלים את החיסונים על פי התכנית המומלצת.

10/06/2019 | 14:25 | מאת: גידי

תודה. בסופו של דבר החליטה האחות בטיפת חלב לתת דווקא את המרובעת ולהמשיך לפי הספר עם השאר בעוד כחודש

05/06/2019 | 19:02 | מאת: שירן

תודה דר על התשובה מטה תוכל לענות לי בבקשה באופן ספציפי יותר ולא תשובה כללית ?

04/06/2019 | 18:13 | מאת: שירן

שלום ד"ר, שאלות לגבי חיסון מחומשת - 1. קראתי שהיעילות החיסונית מושגת כמעט במלואה לאחר קבלת 3 מנות חיסון . אם כך מדוע ממשיכים לחסן ? 2. במידה ותינוק קיבל שתי מנות חיסון (בגיל חודשיים ובגיל 4 חודשים) ואינו ממשיך להתחסן, מה אחוז הכיסוי \ההגנה שהוא השיג ממתן שתי המנות בלבד ? 3. במידה ומפסיקים לחסן את התינוק לאחר שתי מנות כאמור, האם הוא עדין יצטרך לקבל את מנות הדחף בכיתה ב' ובכיתה ח' ? תודה . שירן .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב השפעת חלק ממרכיבי החיסון פוחחת עם הזמן ולכן נדרשות מנות חיסון נוספות. קבלת חיסון חלקי מובילה כמובן להגנה חלקית ומומלצת השלמה של החיסונים בהתאם לגיל ולהיסטוריה החיסונית של הילד. בברכה ד"ר אודי קלינר

05/06/2019 | 19:00 | מאת: שירן

תודה דר , האם אפשר לענות לשאלות שלי באופן ספציפי יותר ולא תשובה כללית? תודה רבה .

24/05/2019 | 01:33 | מאת: ליה

הבת שלי בכיתה ח חוסנה לםני כמעט שבועיים נגד טטנוס במשך כמה ימים עד שבוע לא יכולה היתה להרים את היד. עכשיו הכאבעם האלו חלפו אבל מדי פעם מתלוננת על כך שהיד כואבת ומושכת באיזורים מסוימים בזרוע לפעמים במרפק ובכף היד .האם יכול להיות שנפגע לה עצב במהלך החיסון או כאבים כאלה נורמליים אחרי חיסון כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כאבים כאלו מוכרים ויכולים להיות לאחר חיסון. עם זאת, במידה וזה לא משתפר ממליץ לפנות לרופא המשפחה לבדיקה.

19/05/2019 | 18:27 | מאת: חיסון גיל 4 חודשים

הבת שלי בת 5 חודשים מטופלת במשאפים הכחול ופלקסוטייד פעמיים ביום בוקר וערב מחר אמורה לעבור חיסונים של גיל 4 חודשים זה אפשרי לעבןר עם המשאפים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב צריך להבין את מצב הדיכוי החיסוני שלך הבת שלך יותר לעומק ממליץ להתייעץ עם רופא הילדים או עם אות טיפת חלב ולהביא להם מידע מפורט לגבי סוג הטיפול והמינון ומשך הטיפול. בברכה, ד"ר אודי קלינר

שלום רב, ילדי עבר חיסון MMRV של גיל שנה והתחיל לפתח חום באותו ערב של קבלת החיסון. לאחר 5 ימים של חום,אי שקט ובכי בלילה הגענו לרופאה שאיבחנה דלקת אוזניים חריפה. שאלתי - האם קבלת האנטיביוטיקה (מוקסיפן) תפגע ביעילות החיסונים ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא, הטיפול לא משפיע על החיסון ופעולתו

עם נשך (נתן לי ביס) אותי חתול בחיפה לפני בערך 10 ימים ולפני בערך 7 וחצי חודשים עשיתי טיפול מונע נגד כלבת , אז אני ניחשב מוגן ממחלת הכלבת בעקבות הטיפול המונע נגד כלבת שעשיתי לפני בערך 7 וחצי חודשים? תודה.

שלום רב יש לך הגנה חלקית יש לגשת ללשכת הבריאות המחוזית בהקדם לשם קבלת החלטה האם יש מקום להשלים מנות נוספות בברכה, ד"ר אודי קלינר

קודם כל תודה לך על התשובה. יש רק משהו קטן שלא הבנתי - מה זה אומר "הגנה חלקית"? תודה.

שלום רב, אני מבינה שלא אוכל לחסן לחצבת את הבן שלי שיהיה ביום הטיסה בול חצי שנה אנו טסים לפולין ולגרמניה האם יש אפשרות במרפאות המטיילים כן לחסן להקדים בשבועיים לפחות האם זה יהיה יעיל ? מה האפשרויות הנוספות? המון תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא ניתן לחסן לפני גיל חצי שנה כי החיסון לא רשום בגיל זה ללא קשר ליעילות בברכה, ד"ר אודי קלינר

12/05/2019 | 21:01 | מאת: נטע

שלום רב. אני מעוניינת להקדים את המנה השנייה של חיסון החצבת לבני שהינו כעת בן שנתיים וחצי. אני בהריון בחודש 9, ומבקשת לשאול האם זה בעייתי? אני שואלת מאחר וידוע לי כי מדובר בחיסון חי מוחלש וכמובן שאינני רוצה לחלות כעת בחצבת. אינני יודעת אם אני מוחסנת. נולדתי בארה"ב בשנת 82. תודה נטע

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב המצאות של אישה בהריון בסביבתו אינה מהווה התווית נגד חיסון ילד . אם קיבלת את כל חיסוני הילדות שלך סביר שאת מחוסנת גם נגד מהחלה בברכה ד"ר אודי קלינר

11/05/2019 | 19:52 | מאת: חיסון 4 חודשים

שלום רב דר... הבת שלי בת 5 חודשים עם לרינגומלציה.. התחילה להשתמש במשאפים בוונטולין ובפלקסטייד פעמיים ביום 2 שאיפות בוקר וערב.. עקב חולי רב ואישפוזים חוזרים עקב דלקת ריאות וברונכוליטיס היא לא קיבלה עדיין את חיסון גיל 4 חודשים שכלול בתוכו רוטה.. האם היא יכולה להתחסן כרגיל ?הסטראואטידים לא מחלישים מערכת חיסונית? תודה רבה אמא של גאיה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב סטרואידים וטיפולים אחרים עלולים לדכא את מערכת החיסון ובשל כך יתכן ולא ניתן לקבל חלק מהחיסונים. אני ממליץ לפנות עם כל המידע על הטיפול (כולל מינונים מדוייקים ומשך טיפול וכו') לטיפת חלב על מנת שיוכלו לתת המלצה מדוייקת למקרה שלכם בברכה ד"ר אודי קלינר

שלום, בני בן 5 חולה בתסמונת נפרוטית מזה כשנתיים. מטופל בסטירואידים בשילוב של ציקלוספורין. בקיץ אנחנו טסים לצרפת ועקב המחלה התסמונת הוא לא יכול לקבל את מנת החיסון השנייה. ערכנו לו בדיקת נוגנדים לחצבת שיצאה חיובית. האם זה אומר שהוא מחוסן נגד המחלה? שוב לצערי לא ניתן לתת כרגע מנה שנייה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בעיקרון אם יש תגובה זה אומר שיש לו הגנה אבל זה גם בגורמים נוספים.

שלום לרופא בבדיקת דם לרמת נוגדני חצבת התקבלה התשובה הבאה, MEASLES VIRUS IgG Positive MEASLES VIRUS IgM Negative מה פירוש התוצאות? האם הייתה חשיפה בעבר? האם יש לקבל חיסון אחד או 2 ? פנקס החיסונים אבד, ואין תיעוד לגביי העבר לא זכור האם הייתי חולה בחצבת או האם חוסנתי אני יליד 1959 תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה אומרת שיש נוגדנים נגד חצבת. זה יכול להיות מחשיפה למחלה או מקבלת חיסון. ההמלצה למי שנולד בשנתון שלך היא לקבל שתי מנות חיסון (אם קיבלת אחת אז להשלים את השנייה).

09/05/2019 | 04:12 | מאת: דוד (אחר)

אתה ממליץ לגבר שמדווח לך שיש לו בדיקת IgG חיובית לחצבת, לקבל חיסון?

24/05/2019 | 17:44 | מאת: מירב

כן. בלי קשר לנוגדנים החיוביים יש צורך לקבל 2 מנות חיסון כדי להיות מוגן. יכול להיות שהתוצאה החיובית היא עקב חיסון אחד וזה לא מספק הגנה מרבית לחצבת לכן יש צורך להשלים מנה 2.

03/05/2019 | 17:24 | מאת: ירון

שלום האם תרופות נגד אלרגיה, כמו למשל אלרגיx, שתלקח בימים הראשונים לאחר חיסון לחצבת,עשויה להחליש,להשפיע,או לנטרל את האפקט של החיסון? יש משהו שעשוי לנטרל או להחליש את אפקט הפעולה של החיסון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב תרופה נגד אלרגיה לא צפויה להחליש את החיסון בברכה, ד"ר אודי קלינר

30/04/2019 | 12:29 | מאת: שמרית

שלום, אני טסה עם בתי לשני מקומות שבהן היתה חשיפה לחצבת. טיסה אחת כאשר היא בת 7 חודשים והשניה בגיל 11 חודשים. אני מתכוונת לחסן אותה בגיל 6.5 חודשים אולם אינני יודעת לכמה זמן תקף החיסון והאם הוא יספיק לי כם לטיסה השניה? הבנתי שלא ניתן לחסן פעמיים לפני גיל שנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הסיבה שלא מחסנים בשגרה לפני גיל שנה הינה היעילות היחסית נמוכה של החיסון בגיל זה. אם החיסון בגיל 7 חודשים יהיה יעיל סביר שהוא גם יהיה יעיל בגיל 11 חודשים ולכן אין מקום לשתי מנות חיסון. בברכה ד"ר אודי קלינר

היי ד"ר, עוד שבועיים מתוכננת לנו נסיעה משפחתית לרומניה, שם, על פי הבנתי קיימת מגיפת חצבת. האם יש סיכון ממשי בנסיעה עם תינוקת בת חודש וחצי או שעלינו לבטל את הנסיעה? תודה, ירון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין המלצה לבטל נסיעות במידה ותהיו חשופים לחולה יש לפנות לקבל חיסון לאחר חשיפה בהקדם האפשרי בברכה ד"ר אודי קלינר

תודה רבה על התשובה המהירה! איך נדע שנחשפנו לחולה? תודה, ירון

אם יהיה פרסום או שאדם שאתם מכירים והייתם איתו במגע יגיד לכם שהיה חולה

לפי מה שאני קורא בספרות, שיעור היעילות של מנת החיסון הראשונה נגד חצבת הוא 95%-98%, והמטרה של מנת החיסון השנייה היא לא "מנת דחף" שמטרתה "לחזק" את המנה הראשונה אלא להשלים את החיסון בקרב המיעוט של 2%-5% מאלה שלא הגיבו כלל למנה הראשונה, שרובם יגיבו למנה השנייה כך ששיעור החסינות לאחריה יגיע לכ-99%. אם כך הדבר, לכאורה עולה מזה שעבור 95%-98% ממקבלי מנת החיסון הראשונה, ניתן לבצע בדיקת דם של IGG לאחר כמה שבועות ובמידה שיתברר שהם הגיבו למנה הראשונה ופיתחו חסינות אז אין שום צורך במנה שנייה, שהיא בעצם מיותרת עבור 95%-98% ממקבלי המנה הראשונה. ייתכן שבמדינות עולם שלישי השיטה הזו לא מתאימה, אבל אני לא רואה שום סיבה שבמדינה מערבית מסודרת אי אפשר לבצע בדיקות דם. וכמובן שאין צורך לומר שלכל טיפול רפואי, לרבות חיסון, יש תופעות לוואי אפשריות, לא משנה כמה נדירות, לכן לכאורה ברור שעדיף לבצע בדיקת דם במקום מנת חיסון שנייה. האם אתה מסכים לכל מה שכתבתי מבחינה תיאורטית, ואם לא מדוע?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מנה ראשונה נותנת הגנה של 93% והמנה השנייה מעלה את זה ל97%. מעבר לזה, לבדיקת נוגדנים יש תוקף נמוך יותר על פי הספרות לעומת תיעוד של קבלת שתי מנות מבחינת קיום חסינות. תשובה שלילית אינה אומרת שאין חסינות ההמלצה הינה ברורה, עדיך לקבל מנה שנייה מאשר לבדוק נוגדנים בברכה, ד"ר אודי קלינר

כפי שאתה יכול לראות בקישור המצ"ב שמשווה 5 ערכות EIA אוטומטיות, אין שום בעיה להגיע ל-97% רגישות ו-98% סגוליות (בערכת LIAISON), וע"י העלאת ערך ה-cut off להעלות את הסגוליות ל-99% (עם 73% רגישות בערכת LIAISON) ואף ל-100% (עם 47.7% רגישות בערכת ACCESS). זה אומר שאם 93% מחוסנים אחרי המנה הראשונה ואתה בודק את האוכלוסייה הזאת בערכת LIAISON רגילה, אז שיעור ה-FP של הערכה יהיה 2%*7% שזה 0.14% מכלל האוכלוסייה, ושיעור ה-FN יהיה 3%*93% שזה 2.79% מהאוכלוסייה. זה אומר שאם תבצע את הבדיקה לאחר המנה הראשונה, אז הבדיקה תאבחן נכון את החסינות ב-90.21% מהאוכלוסייה ותחסוך ממנה מנת חיסון שנייה ומיותרת, והבדיקה תאבחן נכון 6.86% מהאוכלוסייה שצריכה לקבל מנת חיסון שנייה, והמחיר יהיה שבסה"כ 0.14% מהאוכלוסייה שצריכים לקבל מנה שנייה לא יקבלו אותה (ועוד 2.79% שלא צריכים מנה שנייה יקבלו אותה), כאשר ממילא אנחנו יודעים שרק בכמחציתם, בסה"כ 0.08% מהאוכלוסייה, המנה השנייה תהיה אפקטיבית. וכמובן שבקרב אותם 90.35% מהאוכלוסייה שהבדיקה תפטור אותם מהצורך במנה שנייה, ייחסך הסיכון מתופעות לוואי וסיבוכים של החיסון, קלים כחמורים (שאליבא דכולי עלמא הוא לא אפס). מקור לנתוני הרגישות והסגוליות של הערכות השונות: https://www.escmid.org/escmid_publications/escmid_elibrary/material/?mid=5606

דוד רןפאים הכי גדולים בעולם החליטו שיש צורך ב 2 חיסונים. על מנת למנוע אצלך חצבת והדבקה של שאר האוכלוסייה תקבל מנה 2 בהקדם.

חג שמח בני בן 5.5 חולה בתסמונת נפרוטית מאז גיל 3 ומטופל בסטירואידים. עקב תלות בסטירואידים עבר בחודשיים האחרונים לטיפול בציקלוסופורין. חוסן במנה ראשונה של חצבת בגיל שנה. הבנתי שעקב הטיפול , אינו יכול לקבל את המנה השנייה. מה עושים במקרה כזה? אני מאוד חושש בעקבות כל הפירסומים בתקופה האחרונה על התפשטות החצבת. אי אפשר לשמור את הילד בבית ולמנוע ממנו לשהות במקומות ציבוריים. בנוסף, אנחנו נוסעים בקיץ לצרפת לחופשה ומאוד מפחיד אותי כל נושא החצבת בנסיעה לחול. מה עושים? האם יש טיפול מונע שאפשר לתת טרום הנסיעה? האם מנת חיסון אחת שקיבל בגיל שנה מגנה עליו במידה מסוימת למרות שיש לו מערכת חיסונית מוחלשת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אכן מנת החיסון שהוא קיבל נותנת לו הגנה מסויימת (בילד בריא מנה אחת נותנת חסינות של 93%). חשוב ככל האפשר שיהיה בסביבת אנשים מחוסנים. בברכה ד"ר אודי קלינר

תודה רבה. האם במערכת חיסונית חלשה ההגנה היא פחות מ93%? יש בכל זאת דרך להגביר את ההגנה שלו?

16/04/2019 | 09:12 | מאת: שמעון

עם לבן אדם מסויים יש סימן נשיכה שניגרם על ידי כלב חולה כלבת ואני עובר ליד הבן אדם הזה ופצע פתוח שלי נוגע בסימן נשיכה שלו אני יכול להידבק בכלבת מזה? תודה.

09/04/2019 | 17:36 | מאת: מור

שלום ראיתי שאחת מתופעות הלוואי הנדירות של המחומש זה תגובה נוירולוגית . למה הכוונה בדיוק ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הכוונה בעיקר לרפיון פרכוסים בברכה, ד"ר אודי קלינר

09/04/2019 | 12:09 | מאת: הילי

שלום , מה המינון של חיסון המחומשת שמזריקים לתינוק ? האם מזריקים את כל התכולה של בקבוקון החיסון או רק חלק ממנו ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב חיסונים שונים ולפעמים אותו חיסון יכולים להגיע בתצורות שונות ובהתאם לכך נשאב התוכן של החיסון. לרוב אבל כל בקבוק מכיל מהנ אחת לילד אחד. בברכה, ד"ר אודי קלינר

09/04/2019 | 12:01 | מאת: ליאת

שלום ד"ר, בני קיבל את החיסונים בגיל חודשיים ולא היו לו בכלל תופעות לוואי. שלשום, בגיל 4 חודשים, הוא קיבל מנה שנייה של החיסון (מחומשת+פרבנר) ויש לו תופעות לוואי של חום, חוסר תיאבון, חוסר שקט ועוד. האם יכול להיות שאתו גוף יקלוט באופן שונה את אותו החיסון ?? מה הסיבה ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב חשיפה חוזרת לגורמים שונים (לא בהכרח חיסון) יכולה לעורר תגובות חדשות. עם זאת, בגילאים אלה יש גם חשיפה ותחלואה רבה בלי קשר לחיסונים. בברכה, ד"ר אודי קלינר

שלום בתי בת 11 חודש אמורה לקבל חיסון גיל שנה בעוד כחודש וחצי .הענין הוא שהיא מאובחנת כאסמתית- ומטופלת במשאף פליקסוטייד 125 מ"ג פעם ביום-שאיפה אחת כטיפול מונע חוץ מזה אינה לוקחת משהו נוסף האם ניתן לחסן אותה כרגיל? תודה רבה האם ניתן לחסן אותה כרגיל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב טיפול מקומי (כגון שאיפה) אינו מהווה בעיה וניתן לחסן כרגיל בברכה ד"ר אודי קלינר

21/03/2019 | 22:38 | מאת: מירה

תינוק בן 4 חודשים.אמור לקבל שוב את החיסונים. בגיל חודשיים כשקיבל את החיסונים היה מאוד באי שקט ,בכה המון ונראה סובל..זה נמשך יותר משבוע... אני חוששת לחסן אותו עכשיו שוב . 1-האם מנה אחת לא מספיקה כדי לחסן אותו בינתיים ? 2-האם אפשר לדלג על מנה אחת הפעם...ולחסן כשהוא כבר יהיה בן 6 חודשים ? בתקווה שבגיל 6 חוגשים הוא כבריגיב יותר טוב לחיסון ?      

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אי שקט יכול להגרם מהרבה גורמים, כולל מחיסונים. כאשר מדובר בהקשר של חיסונים מדובר בתופעה חולפת. דחיית חיסונים עלולה לגרום לסיכון למחלה כנגדה החיסון ניתן ולכן לא מומלץ לדחות חיסון אם אין לכך סיבה טובה בהתאם להתווית הנגד הידועות לכל חיסון בברכה, ד"ר אודי קלינר

15/03/2019 | 08:13 | מאת: מירב

שלום, אני מעוניינת לדחות את כל החיסונים שעושים עד גיל שנה לאחרי גיל שנה. כלומר , לבצע את כל סדרת החיסונים אחרי גיל שנה. 1-למה זה לא מומלץ ? 2- מה החשיפה של הילד במידה ונפעל כך ? 3-האם האפקט החיסוני ירד אם נעשה זאת אחרי גיל שנה ? תודה על ההסבר!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב השנה הראשונה לחיים הינה היא השנה הכי רגישה לילד ולכן דחיית חיסונים מעבר לגיל זה משמעותה שהילד יהיה חסר הגנה נגד מגוון של מחלות אשר המסוכנות שלהן הכי גבוהה דווקא בגיל זה. ממליץ בחום לא לדחות את החיסונים בברכה, ד"ר אודי קלינר

14/03/2019 | 23:12 | מאת: אהד

ילד מהגן של ביתי נתגלה כחולה בחצבת. מה צריך לעשות לילדי הגן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בעיקרון יש לתת מנת חיסון לאחר חשיפה נא לפנות בהקדם האפשרי ללשכת הבריאות באזור מגורייך בברכה ד"ר אודי קלינר

09/03/2019 | 21:36 | מאת: מלי

שלום רב בני בן 7 קיבל חיסון mmrv לפני 3 שבועות.חמישה ימים אחרי החיסון היה עם חום 40 שבוע. לאחר שבועיים מהחיסון סובל לעיתים מכאבי ראש.כאבי בטן ועיניים אדומות(לא היהלפני החיסון.לא כל הזמן.כאב ראש קדמי ולא מעיר משינה)האם יכול להיות קשור לחיסון?מעבר לכך מתנהג לגמרי כרגיל.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב התופעות מהסוג המוזכר יכולות להיות עד שבועיים לאחר החיסון ככל שהם מתמשכות ממליץ לגשת לרופא הילדים לבדוק האם יש להם סיבה אחרת.

06/03/2019 | 21:32 | מאת: מירה

תינוק בן 4 חודשים. צריך לעשות בפעם השניה את סידרת החיסונים המחומש פנאומוקוק ורוטה. בפעם הראשונה היו לו תגובות מאוד משונות -לא היתה עליית חום..אבל היה לו מעין בילבול...הוא לא מצא מקום ..היה כל הזמן באי שקט...הוא היה בוהה בנקודה מסויימת..צוחק ובוכה לסירוגין..היו לו התקפי בכי ארוכים.. היה מגיב בבכי היסטרי על כל רעש קטן... מתינוק רגוע ושקט הוא הפך לתינוק עצבני ..בוכה ללא הפסקה..מבולבל... התופעות חלפו מאוחר יחסית-כעבור יותר משבוע.... מאז הוא הפך להיות מאוד רגיש לרעשים..כל רעש קטן מקפיץ אותו...והוא נבהל ובוכה... ויש לו תופעה שהוא מנסה להירדם..ואז כאילו נבהל ומרים את שתי הידיים בבהלה...ובוכה.. השאלה שלי - האם התופעות הללו נגרמו כתופעת לוואי של אחד החיסונים ? איך אפשר לדעת ? והאם זה לא מסוכן לעשות שוב את החיסונים כדי שהמצב לא יחמיר ויופיעו תופעות נוספות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלו ם רב התיאור אותו את מתארת יכול להיות תופעת לוואי של החיסון המחומש (מתרחש בעד 10% מהתינוקות). בעיקרון אלו תופעות חולפות ובכל מקרה אינן מהוות התווית נגד קבלת חיסון נוסף. ממליץ גם להתייעץ עם אחות טיפת החלב לפני החיסון הבא. בברכה ד"ר אודי קלינר

20/02/2019 | 00:07 | מאת: אור

אני ואישתי רוצים לטוס עם ילד בן חמישה חודשים לתאילנד.. טיפת חלב הפנו אותנו למשרד הבריאות שאמרו שאי אפשר לחסן ילד לפני גיל חצי שנה לחצבת. רציתי לדעת עד כמה זה קריטי החיסון. כמו כן חשוב לציין שאישתי בהנקה מלאה. תודה, אור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ההנקה של אשתך מספקת הגנה לתינוק. אין המלצה לבטל נסיעות בשל אי יכולת לקבל חיסון נגד חצבת טיסה נעימה בברכה, ד"ר אודי קלינר

19/02/2019 | 17:27 | מאת: קובי

שלום וברכה אני יליד שנת 81 ובזמני היה רק חיסון לחצבת שעשינו .בתור ילד לא היה לי אבעבועות רוח ואדמת ואפילו פעם עשיתי בדיקת נודגנים שיצאה negetive למחלות ה"נל. בני בכיתה א היום עשה חיסון מרובע היום בבית ספר האם יש סיכון כלשהוא שאני יכול להדבק ממנו במחלה עצמה? ובאופו כללי האם כדאי לבן אדם בגילי להתחסן לאבעבועות ואדמת ?תודה מראש..

לקריאה נוספת והעמקה
19/02/2019 | 19:50 | מאת: קובי

יש לציין שלא עברתי אבעבועות בתור ילד בוודאות

שלום רב חיסון נדג אדמת אינו מומלץ למי שנולד לפני 1957 מכוון שכולם היו חולים במחלה. לגבי אבעבועות רוח, ישנה המלצה להשלים את החיסון במצבך, שתי מנות בהפרש של 28 ימים ביניהם. החיסון של ילדך בעיקרון אינו מדבק. עם זאת, מרכיב אבעבועות הרוח של החיסון יכול לגרום לתופעת לוואי של פריחה דמויית המחלה. רק במקרה כזה, ישנה אפשרות להדבקה. במצב כזה רצוי לא להיות במגע ישיר איתו עד אשר הנגעים מתייבשים. בברכה ד"ר אודי קלינר

18/02/2019 | 17:58 | מאת: שיר

שלום , בעלי ואני רוצים לטוס עם הבייבי לתאילנד , הוא בן שלושה חודשים בקרוב ,ורצינו לדעת אם אפשר וצריך לחסן חיסון חצבת לפני שנטוס ? האם יש חיסונים אחרים שצריך לבצע לפני הטיסה ? אם נטוס זה יהיה כאשר ימלאו לו חמישה חודשים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ראי לעיל תשובתי לבעלך בברכה, ד"ר אודי קלינר

שלום, יום לפני החיסון (לאדמת, חצבת, חזרת ואבעבועות) בתי מסיימת עשרה ימים של נטילת אנטיביוטיקה בעקבות סטרפטוקוקים. האם כדאי לדחות את החיסון בשל כך? אני שואלת כיוון שהאנטיביוטיקה עשוייה גם להחליש ולפגוע בחיידקים הטובים עד כמה שידוע לי. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין סיבה לדחות את החיסון בשל כך בברכה, ד"ר אודי קלינר

13/02/2019 | 15:59 | מאת: גבי

שלום, בתי חלתה באבעבועות רוח כשהייתה בת שנה וחצי. עתה היא בת שש ובשבוע הבא אמורים לחסן אותם בבית הספר. האם יש טעם או צורך לחסן אותה? האם חיסון יכול למנוע בעתיד את האפשרות לחלות בשלבקת חוגרת? תודה מראש, גבי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין בעיה לחסן אותה אבל לא חובה. אפשר לקבל חיסון בלי מרכיב אבעבועות הרוח. בכל מקרה זה לא ימנע ממנה שלבקת חוגרת בברכה, ד"ר אודי קלינר

15/02/2019 | 08:14 | מאת: גבי

תודה רבה. ושאלה נוספת בהקשר: יום לפני החיסון היא מסיימת עשרה ימים של נטילת אנטיביוטיקה בעקבות סטרפטוקוקים. האם כדאי לדחות את החיסון (לאדמת, חצבת, חזרת) בשל כך? אני שואלת כיוון שהאנטיביוטיקה עשוייה גם להחליש ולפגוע בחיידקים הטובים עד כמה שידוע לי.

שלום. אנחנו רוצים לטוס עם תינוקת בת 5 חודשים לטנריף בזמן פסטיבל גדול שם (באיים הקנריים). למיטב ידיעתינו לא התגלו בטנריף מקרי חצבת בשנה האחרונה. אין באפשרותינו לדחות את החופשה, רק לבטלה. בהנחה שאנחנו לא מסתגרים בבית, האם הסיכון בשדה התעופה הוא גדול וממשי, ביחס לביקור בקניון בישראל לדוגמא? האם מומלץ לבטל את החופשה ולהשאר בארץ בגלל החשש מחצבת בשדה התעופה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין המלצה לבטל טיולים בשל החשש מחצבת.

09/02/2019 | 22:58 | מאת: עדי סהר

לקראת חיסונים לכיתה א, האם יש סיכונים לאמא(בהריון) של הילדה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הילד המחוסן בחיסון של כיתה א' אינו מהווה סיכון לאם. בברכה, ד"ר אודי קלינר

09/02/2019 | 22:16 | מאת: עומר

בני (8) אלרגי לקזאין שבחלב (אנפילקטית מסכנת חיים). אני מעוניין להשלים חיסונים אבל לא ברור לי איך אני מברר אילו חיסונים בטוחים לנו לשימוש וכיצד משיגים חיסון שנקי בוודאות מקזאין. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלו ם רב אנא פני לאחות טיפת חלב שתוכל לתת לך את כל המידע על כל החיסונים בברכה, ד"ר אודי קלינר

01/02/2019 | 17:25 | מאת: ענבר

שלום, עשינו לבננו בן החודשיים חיסון מחומשת האחות כתבה בפנקס החיסונים ליד מדבקת החיסון 68K מה זה 68K ?

לקריאה נוספת והעמקה
05/02/2019 | 00:32 | מאת: דוד

אז יכול להיות שמה שהיא כתבה זה לא 68K אלא GSK, שזה קיצור של GlaxoSmithKline, החברה שמייצרת את החיסון.

05/02/2019 | 16:54 | מאת: ענבר

כן , זה בדיוק מה שהיא אמרה לי היום. פשוט היא רשמה מחובר ולא הבנתי :) תודה!

סליחה על העיכוב בתשובה נראה שההסבר לעיל נכון בברכה, ד"ר אודי קלינר

29/01/2019 | 20:31 | מאת: מירה

תינוק בן 4 חודשים. צריך לעשות את החיסון המחומש פנאומוקוק ורוטה. כשהיה בן חודשיים עשחנו את שלושת החיסונים באותו יום. היה נראה שהוא סובל מאוד לאחר מכן-התפתל מכאבי בטן...בכה המון וזה נמשך כשבוע. האם ניתן לפצל את שלושת החיסונים האלה ולא לעשות אותם ביום אחד ? למשל מרווח של שבוע בין שלושתם...או יותר..???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא מומלץ לפצל את מתן החיסונים ואין סיבה לכך. אם יש תופעת לוואי כזו או אחרת היא לא קשורה לעובדה שניתנים כמה חיסונים ביחד. כאשר תינוק מכניס חפץ כזה או אחר לפה שלו הוא נחשף לכמות חיידקים ונגיפים פי כמה וכמה מהקיימת בחיסונים. בברכה, ד"ר אודי קלינר

25/01/2019 | 20:06 | מאת: טלי

בגיל חודש לא חוסן התינוק לצהבת כי היה מצונן ולכן נאלצנו לדחות. בגיל חודשיים עשינו את החיסון המחומש, הפנאומוקוק ורוטה וירוס.הוא לא העלה חום אבל סבל מבכי..עצבנות...כאבי בטן ..ולכן דחינו את המנה השניה. כעת התינוק בן שלושה חודשים .האם לא מאוחר לעשות את המנה השניה של החיסון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלו ם רב אני מבין שאת שואלת על החיסון נגד צהבת מסוג B? בהנחה שכן, לא זה לא מאוחר. בברכה, ד"ר אודי קלינר

24/01/2019 | 20:02 | מאת: דפנה

הבן שלי חלה באבעובועות כשבועיים לפני החיסון של גיל שנה. כעת הוא בכיתה א. מה הנוהל לגבי מנת דחף לחיסון לאבעבועות? אמור לקבל mmrv ביום שני הקרוב. האם לבקש ללא אבעבועות? משיחה עם אחות ביהס טענה שבגלל שחלה החיסון הטבעי שלו פחות ב50 אחוז ךעומת ילד שחלה- נתון שלא ברורה לי אמיתותו.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ילד שחלה לא נדרש לקבל את החיסון וניתן לבקש את חיסון כיתה א' ללא מרכיב החיסון נגד אבעבועות רוח.

20/01/2019 | 07:28 | מאת: דוד

האם החיסון כבר זמין בארץ? ראיתי בעלון באתר המשרד (שמתוארך למאי 2018) שכתוב שהחיסון מיועד עד גיל 26, בעוד שה-FDA הרחיב באוקטובר את ההתוויה לגילאי 45. האם הרחבת הגילאים צפויה גם אצלנו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב החיסון יהיה זמין בקרוב למיטב ידיעתי במסגרת הביטוח המשלים של קופות חולים ושירותי הבריאות לתלמיד החל משנת הלימודים הבאה

03/04/2019 | 16:44 | מאת: שחר

האם יש עדכון לגבי מתי החיסון יהיה זמין במסגרת הביטוח המשלים? רוצה לדעת האם לקנות לבד או ששווה לחכות

שלום, בנותיי בנות 6 ו3, אנו טסים באפריל לבודפשט, קבעתי לנו חיסון במרפאת מטיילים בתל השומר, האם החיסון שינתן הוא החיסון הזהה לזה שמקבלים בכיתה א ומחליף אותו? או שבמרפאות מטיילים נותנים רק את החיסון המשולש שלא כולל את אבעבועות רוח? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ניתן לקבל את שניהם. רצוי לקבל את החיסון עם מרכיב אבעבועות הרוח על מנת לחסוך את החיסון של כיתה א טיסה נעימה

ד״ר קלינר תודה על תשובתך ואכן קיבלנו הנחיה לחסן את כל ילדי הגן. לצערי ביתי פיתחה היום חום 38,8 ללא פריחה , וללא שום סימפטום אחר. מה עושים עם חיסון נגד חצבת שניקבע למחר בבוקר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מציע לחכות לראות את המצב בזמן אמת ולהתייעץ עם האחות המחסנת בעיקרון לא מחסנים כאשר יש חום גבוה

הערב נודע לנו שבגן של ביתי בת השנתיים התגלה ילד חולה בחצבת על אף שחוסן מה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב יש לקבל חיסון לאחר חשיפה לשם מניעת המחלה נא לפנות ללשכת הבריאות באזור מגורייך בברכה, ד"ר אודי קלינר

20/12/2018 | 15:49 | מאת: יאיר

שלום, ביום שני בלילה בדרכי הביתה, בתל אביב, בכניסה לבית ישן מאוד נתקלתי פתאום בעטלף פירות שטס לי כמעט לתוך הפנים. היה גשם שוטף והזזתי קצת את הראש הצידה. החשש שלי שהתרחש משהו נורא. מצד אחד, אם דבר כזה היה מתנגש לי בראש אני מניח שהייתי ב100 אחוז מרגיש בום חזק בראש, מצד שני, אני חושש לשריטה מציפורניים או כנפיים ואפילו נשיכה בחלק הימני של הקרקפת. בשונה מכלב אין לי מושג מה קורה. מאחר ויש לי הרבה שיער על הראש זה היה קצת קשה אבל שפשפתי את הקרקפת החשודה במפיות ונייר כדי לבדוק האם יש דם כלשהו... לא מצאתי אבל אולי פספסתי. הייתי ביום למחרת בבדיקה בקופת חולים שיסתכלו על הקרקפת ולא ראתה האחות דבר חשוד. הייתי בלשכה גם כן ולא מצאו לנכון לעשות דבר מיוחד. האם יש מקום לדאגה אמיתית אמיתית? אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב על פי הסיפור נראה שהחלטת לשכת הבריאות מתאימה. בברכה, ד"ר אודי קלינר

22/12/2018 | 10:07 | מאת: יאיר

שלום, תודה על התגובה. אני לא שקט. בדיעבד הרגשתי משהו קצת צורב בחלק הימני של הראש אבל לא הייתה לי אינידקציה להחליט מה זה. וגם אם פספסתי משהו בראש ואיני יכול לבדוק את הכל. איך אוכל להיות שקט ובטוח שלא קרה כלום? האמירה של אחד מהם בלשכת הבריאות שרופאה אחת אמרה אולי ניתן חיסון ואחרץ אמרה לא. איך אוכל להיות שקט אחרי חמישה ימים? כי אני לא שקט שאולי עטלף הפירות עשה לי משהו.

22/12/2018 | 10:08 | מאת: יאיר

אני לא שקט כפי שכתבתי לך בכלל בגלל האפשרות שזה בצד של הראש. אני מאוד בלחץ ושואל מה לעשות. האם ללכת מחר בבוקר אחרי חמישה וחצי ימים לקחת חיסןן בלשכת הבריאות למרות שהם אמרו לא ואם אתה רוצה נחסן אותך ביום שלישי? השקט הנפשי שלי לא טוב. אני בלחץ גדול ביותר ואודה לתשובתך בהמשך לתגובה שלי עכשיו.

19/12/2018 | 21:10 | מאת: ליאן

שלום, אם אישה לא מתחסנת לשעלת בהריון האם התינוק עדיין מוגן בצורה כלשהי לשעלת בהנחה שהאם חוסנה ב 5 שנים שלפני הלידה וגם תניק אותו? תודה, ליאן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ההגנה תהיה הרבה פחות טובה. בברכה, ד"ר אודי קלינר

16/12/2018 | 08:35 | מאת: שרית דויטש

שלום רב, הבת שלי בת 9 חולת אפילפסיה לא חוסנה מכיתה א בחיסונים עקב אי איזון במחלה. כיום מצבה השתפר והנוירולוג נתן לי אישור לחסן אוצה. פניתי לאחות ששיכת לבית ספר של הבת שלי (לב המושבה בנס ציונה) לטענתה הבקשה שלי הועברה למשרד הבריאות אך טרם ניתן אישור לחסן אותה. האם יש דרך לעזור לי לקדם את מתח התשובה על מנת שתחוסן בהקדם??? כמו כן אשמח לדעת האם אני נדרשת לנהוג באופן שונה או מיוחד לאור מחלת האפילפסיה לאחר מתן החיסון??? תודה רבה שרית דויטש 0524740212

לקריאה נוספת והעמקה

אנסה לבדוק בברכה, ד"ר אודי קלינר

אשמח לדעת האם הצלחת לברר את העניין, מדוע יש עיכוב. מעריכה מאוד את עזרתך

15/12/2018 | 17:06 | מאת: טל

שלום, אני עתידה ללדת. קיבלתי mmr לפני מספר שנים . 1. האם העובר אמור לקבל נוגדנים מספקים לחצבת דרך השלייה? 2. האם כדאי לקבל mmr בזמן הנקה ואז לתינוק יהיה יותר נוגדנים נגד חצבת? 3. האם כדאי לתת לתינוק את החיסון הסביל בכל מקרה למקרה שיחשף? אני מאוד לחוצה מהנושא נראה שהמון אנשים לא מחסנים את ילדיהם ויש לי 2 ילדים בבית שקיבלו רק מנה 1 ונמצאים בגני ילדים. תודה, טל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אכן העובר מקבל נוגדנים דרך השיליה ואחר כך בהנקה אין המלצה לתת מנת חיסון לאם מניקה או מתן חיסון סביל לתינוקות בכלל כמניעה. חשוב ככל הניתן שהסביבה של התינוק תהיה מחוסנת וזו תהיה ההגנה הטובה ביותר בשבילו. אם חס וחלילה יחשף בכל זאת לחולה חצבת יוכל לקבל את החיסון הסביל לאחר חשיפה לשם הגנה בשעה טובה שתהיה ד"ר אודי קלינר