גבשושית בירך לאחר חיסון בקסרו

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

15/11/2019 | 11:56 | מאת: יעל

שלום תינוק בן 7 חודשים חוסן במנה ראשונה של החיסון בקסרו ב 30.10 לאחר החיסון אדמומיות ונפיחות כואבת באזור החיסון בירך וכן העלה חום בבוקר למחרת. האדמומיות חלפה לאחר שבוע וחצי והנפיחות הצטמצמה, אבל היום, יותר משבועיים לאחר החיסון עדיין ישנה מעין גבשושית פנימית קשה באזור ההזרקה (באורך של כ 2 סמ) וכן עדיין סימן של המטומה ישנה שטרם נספגה. האם צריך לעשות משהו לגבי הג׳ולה הקשה הזו בירך? והאם ישנה דרך לצמצם תופעות אלו בחיסונים הבאים? (על פי ההנחיות זקוק ל 2 מנות נוספות). תודה רבה.

שלום רב במידה ולא יחלוף בימים הקרובים ממליץ לפנות לרופא הילדים על מנת שיבדוק את זה בברכה ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות