נוגדנים העוברים לתינוק חדש מאמא

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

31/05/2022 | 23:19 | מאת: רוני

הי שלום, האם יש מידע האם נוגדנים עוברים מאמא לתינוק שנולד ומגנים עליו לתקופה עד אשק הוא יכול להתחסן בעצמו בחיסוני השגרה? אני שואלת היות ולמשל שעלת מומלץ לאישה לקבל כי ההנחה שאין מספיק נוגדנים לתינוק עד חיסוניו הוא. האם עצם זה שההמלצה היא רק לשעלת , היא היות וליתר הדברים שלא נדע חקרו ובדקו כי יש לו מספיק נוגדנים עד אשר הוא יחוסן בעצמו?למשל לנגיף הפוליו, שעכשיו בכותרות? הנוגדנים מאמא עוברים לו ומגנים עליו עד לזמן החיסון שלו ואפשר לראות בו מוגן מאנשים ומסביבה במקרה זה? תודה רבה כי ממש חוששת עקב ההתפרצות שהיתה ואחים שחוסנו בכל המומת אך לא בחי מוחלש וכעת חוששת לחסנם שאני בהריון למרות שאמרו שאין בעיה.תודה

שלום רב, ראי נא תשובותי לשאלות קודמות בעמוד זה בנושא חיסון ילדים בנוכחות הריון במשק הבית בברכה ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות