בהמשך לשאלותיי בפורום ותשובותיך על פוליו

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

29/05/2022 | 23:06 | מאת: שני

תודה רבה על המענה. אם ההידבקות הנוכחית בפןוליו בירושלים היתה מזן תרכיבי, הרי שההפרשות מן החיסון עצמו יכולות לגרום לנשאות בבית של ילדים שההורה לא יודע אם חוסן לחי מוחלש או רק למומת בזמנו שנת 1981? כלומר ההורה יכול להיות נשא כתוצאה מזן תרכיבי שילדיו מקבלים? אני שואלת עקב כך שאני בהריון ולמרותש כולם אומרים שזה לא התווית נגד אשמח להבין יותר את הנתונים. שאלה נוספת האם תינוק שנולד זה עתה ומחכה מן הסתם לחיסונים שלו עלול הוא להידבק כתוצאה מאח/אחות שחוסנו בחי מוחלש?שכן אין הנחיה בטיפת החלב לברר אם יש כזה מקרה ובטוח יש הרבה אם נולד תינוק פרט לשטיפת ידיים אז איך ניתן לדעת שהילד המחוסן כעת לא מעבר נשאות לתינוק או אמא שלא מחןוסנים.? או אם חלילה מועבר הוירוס בביוב - כנ"ל?מה זה אומר שהוא מצוי בביוב? שאיך הוא מדביק אחרים דרך שירותים?או מה? אשמח לדעת מה המצב בארץ והאם מאז מרץ הוא התגלה לאחרונה ובאיזה ערים תודה לא מוצאת מידע

שלום רב סליחה על העיכוב בתשובה. ישנן שאלות רבות בפנייה ואנסה לעזור. התווית הנגד העיקרית לחיסון ילד הינה קיום מדוכא חיסון כמוגדר בנהלים במשק הבית. בעיקרון אם אין מצב כזה, הרי אין מניעה לתת את החיסון (יעוץ מלא ובדיקה מלאה על האפשרות לקבל את החיסון ניתן לקבל בטיפת החלב). הביוב הביתי עצמו לא מעביר את הנגיף. ישנו סיכון מסויים אם מדובר באנשים שעובדים ועוסקים בטיפול במערכת הזו במסגרת עבודתם ואז ישנה המלצה שהם יהיו מחוסנים באופן מלא. הנגיף ממשיך להיות נוכח בביוב של מספר ערים בדגש על אזור ירושלים אך לא רק. בברכה ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות