חיסון mmrv ומחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

10/02/2023 | 15:42 | מאת: שואלת

שלום רב, 1. הבת שלי צריכה לעשות חיסון בבית ספר mmrv כיתה א - לפני חודש היה לה cmv האם יש מניעה לחסן? 2. במידה והיא נוטלת אנטיביוטיקה- האם יש מניעה לחסן? 3. אני בהריון עשיתי 3 חיסונים ועדיין לא מחוסנת לאדמת לפי בדיקת דם. החיסון שלה מסוכן לי? תודה מראש!!

שלום רב 1. אין מניעה לחסן לאחר מחלה בCMV או בעת טיפול באנטיביוטיקה ובלבד שאין מחלה פעילה באותו זמן (כלומר אין חום וכו') 2. תיעוד קבלת החיסון הינו הקובע והמשמעותי. בכל מקרה קיום אישה בהריון אינו מהווה התווית נגד לחיסון הילד ואין בכך סיכון מיוחד. בברכה ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות