חיסון כיתה א והריון - שאלות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

22/11/2022 | 12:57 | מאת: שואלת

שלום רב, הבת שלי בכיתה א צריכה לעבור חיסון mmrv אני בתחילת הריון ומחוסנת ב 2 מנות -אחת בגיל שנה והשניה ב2016 אבל לא בדקתי כמות נוגדנים אצלי. האם החיסון שהיא תעשה מסכן את העובר? במידה ותצא לה פריחה ואני צריכה לקלח אותה זה מסכן את העובר? מתלבטת אם לחסן או לחכות. פרט חשוב: כשהייתי בהריו השני שלי היא עשתה את החיסון הזה בגיל שנה ואצלי התפרצה שלבקת חוגרת . האם יש קשר לחיסון שעשתה? ההריון עבר תקין ברוך השם.

שלום רב הימצאות אישה בהריון בסביבה המיידית של המועמד(ת) לחיסון אינה מהווה הורית נגד למתן החיסון. עם זאת, קיים סיכון נמוך של העברת הנגיף התרכיבי מאדם שקיבל את החיסון ופיתח פריחה דומיית אבעבועות לאנשים בסביבתו. לפיכך, לאנשים השייכים לקבוצות הסיכון (כגון נשים הרות שלא חלו בעבר במחלה) מומלץ לצמצם כמה שניתן מגע הדוק עם מקבלי החיסון שפיתחו פריחה למשך תקופת המצאות הפריחה. בברכה ד"ר אודי קלינר

22/11/2022 | 14:08 | מאת: שואלת

כלומר אם היתה לי שלבקת חוגרת בהריון הקודם זה אומר שכבר חליתי בעבר באבעבועות ואני מוגנת? חיסון אחרון של אבעבועות עשיתי ב2016

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות