הפוליו שהתגלה בביוב ממקור תרכיבי או פראי?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

24/04/2022 | 22:29 | מאת: שלמה

לא מצאתי תשובה ברורה לשאלה הזו בפרסומים האחרונים של משרד הבריאות על גילוי פוליו בביוב. יש כמה אמירות כמו "הנגיף נמצא בדגימות ביוב באיזור, ממצא שקורה לעיתים" שמשתמע מהן שמדובר במקור תרכיבי (כי אם היו "מוצאים לעיתים" בביוב פוליו ממקור פראי אני מניח שהיינו שומעים על כך), אבל הדבר לא נאמר במפורש.

שלום רב מדובר בזן ממקור תרכיבי. בברכה ד"ר אודי קלינר

16/05/2022 | 09:51 | מאת: ליאת

הכוונה היא שהפוליו שהתגלה לכן מקורו בחיסון שניתן? אבל זה הגיוני שימצא כי הרי אומרים שהוא מופרש 6 שבועות אחרי מתן החיסון לא? אם מקורו תרכיבי כלומר מהחיסון אם אני מבינה נכון, הוא יכול לגרום לנשאות לאנשים שחוסנו בכל חיסוני המומת בעברם?מה הוא עשוי לגרום ?תודה

שלום רב אדם המחוסן בחיסון מומת יכול לשאת את הנגיף הפראי או שמקורו מתרכיב חי מוחלש ולהעביר אותו הלאה. בברכה ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות