חיסון פוליו BOPV וסכנת הדבקה של מדוכאי חיסון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

19/04/2022 | 14:23 | מאת: ערן

שלום רב, בהמשך למידע שקיבלתי בטיפת חלב בנושא חיסוני הפוליו BOPV. בתי התינוקת בת 6 חודשים קיבלה את החיסון בטיפות, אחייני (בן 22) חולה קרוהן ומקבל תרופה ביולוגית (לומירה) ולכן נאמר שבמשך 6 שבועות עליו להמנע מכל מגע איתה. השאלה האם לאחותי (אמו של אחייני) מותר לראות ולגעת בבתי שחוסנה? או האם יש חשש שאחותי תידבק ותהפוך לנשאית של הנגיף ועלולה להדביק את בנה?

שלום רבלהימנע ממגע ישיר עם מקבל החיסון ולא עקיף. אחרת היתה הנחיה לא לצאת מהבית למשך 6 שבועות ולא להיות במגע עם אף אדם. בברכה ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות