כאב ברקות ולחץ על שיניים עליונות

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

16/09/2015 | 09:29 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 58. בריאה בד"כ. אפרט על כאביי בחודשיים וחצי האחרונים: הכאב התחיל ככאב/לחץ נקודתי באזור הרקה לכיוון האפרכסת מאחור כאב שמזכיר לחץ ובנגיעה גם כואב מאד עד היום, יש לי בליטה של עצם שהיא אינה כואבת, אך עצם אחרת לידה כואבת לי מאד מאד בנגיעה זה זמן מאד ממושך. אז הכאב התחיל באזור מצד שמאל וכעבור כשבועיים התחלתי להרגיש את אותו הכאב בצד ימין, רקה ימנית ולחץ קבוע על שיניים טוחנות עליונות. אציין כי בתחילה בשינה פחות הרגשתי את הלחץ/כאב הנ"ל אך בזמן האחרון אני מרגישה אותו גם בשינה אך יכול להיות שזה בגלל שאני מודעת לו זמן רב. הלחץ על הרקות מעיק ומעייף וכן על השיניים הטוחנות העליונות. בבדיקה נוירוכירורג- בוצע MRI מח שהיה תקין למעט עיבוי פוליפואידי קל סינוס מקסילרי משמאל. הנוירוכירורג אמר שיש לי אוסטאומה אך היא אינה גורם הכאב. הומלץ מעקב אחת לשנה על ידו. כיוון אותי למרפאת ה ולסת. פה ולסת עם צילום פנורמי - לא מצא בעיה מכנית במפרק הלסת וכיון בתחילה לשרירי הלעיסה. פניתי למומחה בענין בארץ לשרירי הלעיסה ובבדיקו לא היה משוכנע כי קיימת בעיה בשרירי הלעיסה הצביעה על שרירי הטמפולריס ומאסטר. קיבלתי בכל אופן וואליום 5 מ"ג ל- 10 ימים ללא הטבה. קיבלתי אלטרולט 10 מ"ג למשך 14 יום ללא הטבה. ביצעתי עיסוי רפואי למשך 5 מפגשים לשרירי שכמות וצוואר לא הפיקו כאב לאזור עליו אני מתלוננת. נוירולוג שלל בעיה של ארטריטיס טמפורלי ע"י שקיעת דם ו-CRP תקין וכן אולטרסאונד תקין. בדיקה נוירולוגית תקינה. הוחלט לתת לי שוב אלטרולט הפעם במינון של 20 מ"ג לוקחת עשרה ימים עדיין אין העלמות של הלחץ על השיניים ואזור הרקות. ושוב אציין כי בנגיעה בעצם בגולגולת יש מופק כאב חזק בנגיעה בו. הייתי בשל כאביי בחדר מיון בוצע לי הפעם C.T. ראש ללא חומר ניגודי! ונמצא: כעט עיבוי פוליפואידי בסינוס מימין. לציין כי לא ראו לא בMRI ולא בסיטי אוסטאומה ואוסטאומה לא הוזכרה בכלל! (יכול להיות גם בגלל שלא בוצע עם חומר ניגודי?)? האומנם הנוירוכירורג מרגיש אוסטאומה ובבדיקות הדמיה לא רואים זאת? מה זה אומר? הייתי שוב בא.א.ג. והפעם נבדקתי עם סיב אופטי שהראה אף תפיחות ריריות אלרגית, היפרטרופיה טורבינות. נזופריקנס תקין פה ולוע תקינים. אוזניים - תעלות ותופיות תקינות. לריקנס אודם ריריות סופרגלוטיס, גלוטיס. אפיגלוטיס תקין, תנועות מתרי קול תקינות GERD. והרופא ציין סינוסיטיס כרוני ואמר שיש לי גם פוליפ ונתן לי פליקסונאז למשך 3 חודשים. ולחזור לביקורת. רציתי לשאול מה דעתך? האם הממצא הנ"ל סינוסיטיס כרוני עם פוליפ יכול להסביר את כאביי מזה חודשיים וחצי יום יום 24/7 לחץ ברקות ועל שיניים טוחנות עליונות, יש לי גם מידי פעם כאבים בעצמות הראש מאחור ולעיתים תחושה של לחץ בחצי מצח מצד ימין. כשהכאב שהתחיל הוא יותר נקודתי ברקה מצד שמאל!!! מה לדעתך יכול לערב כאבים של לחץ בראש ובשיניים טוחנות עליונות??? אנא תשובתך וסליחה על אורך המייל. בברכה

אכן תלאות רבות עברת לאחרונה. יהיה לי קשה "לקלוע בול". עלייך להגיע לבדיקה מסודרת עם כל הבירור שביצעת עד כה כדי שיהיה אפשר לבודקך ולהתקדם באבחנה. מהמלל נראה לי ששתי האופציות המובילות הן: כאב ממקור שרירי הלעיסה ומפרק הלסת (למרות התשובות הלא חד משמעיות של הבירור עד כה) או מחלה ראומטולוגית או ווסקולרית שהמובילה מהן היא ארטריטיס טמפורלית. בהצלחה בברכה ד"ר חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. בי"ח אסף הרופא טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim

20/09/2015 | 08:48 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, תודה על תשובתך, אני מבינה גם שללא בדיקה לא ניתן לדעת, אך מכיוון שנבדקתי עם סיב אופטי ע"י רופא א.א.ג. רציתי להבין לפי תשובתך שלא התייחסת בכלל לנושא של הממצא "אף ריריות אלרגיות היפרטרופיה של הקונכיות ושיש לי גם פוליפ" לא יכול להסביר את כאביי שציינתי? לא יכול אם כך עקב סינוסיטיס כרוני להסביר את כאביי? והאם לדעתך כדאי לבדוק למה אני אלרגית? לציין שנמצא גם שיש לי GERD (ריפלוקס) שידוע לי משנים רבות, האם זה יכול לגרום לסינוסיטיס כרוני? אודה לתשובותיך וסבלנותך האדיבה. בברכה

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון