אוסטאומה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סיבות אפשריות ומצבים דומים לאוסטאומה

ירידה בשמיעה - תמונת המחשה
ירידה בשמיעה בישרו לכם כי התגלה בראשכם גידול שפיר? לפני שאתם נכנסים לחרדה וללחץ, קחו נשימה עמוקה, יש...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאוסטאומה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אוסטאומה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

לפני כ15 שנים עברתי ניתוח בגובה l4-l5 להוצאת אוסטאיד אוסטאומה ועברתי כריתה של האוסטאיד ביחד עם חלק מהמפרק,בנוסף נראה בלט דיסק באותו הגובה אך לא בוצעה הוצאת הדיסק או קיבוע כלשהו במהלך השנים הרגשתי מצויין עם פעילויות ספורט מרובות לפני כחצי שנה החלו כאבי גב לאחר פעילות ספורט שהלכו והחמירו עד שלפני כשלושה חודשים הפסקתי לבצע פעילות ספורט כלשהי וכיום אני סובל מכאבים בגב תחתון כל הזמן ותחושות של חולשה ברגליים ובמיוחד ברגל שמאל בבדיקת mri וct נראה כי יש לי בלט דיסק בינוני בגובה l4 l5 בנוסף ישנו ספונליזיטיס קל והמפרק הפצטלי נראה הרוס עם היצרות התעלה ולחץ הייתי מעוניין לדעת לגבי ניתוח אנדוסקופי ,אם אפשרי לטפל בבעיה שלי

לבצע MRI , צילום ע"ש צדדי בכיפוף ויישור ולהגיע לייעוץ.

היי דוקטור לאחרונה הופיעה לי בראש מעל המצחבאזור המפרצים בקרקפת בליטה מאוד קשה כמו עצם יש לציין שהיא לא רכה ולא שומנית, היא לא כואבת אך לעיתים יש כאבים נקודתיים פנימיים. לאחר התייעצות עם רופא משפחה נאמר לי שיתכן ומדובר בליפומה אך אין צורך לדאוג וזה תקין, לאחר בדיקה מעמיקה באינטרנט ליפומה אמורה להיות רכה ולא קשה כמו עצם. מאוד חשוב לי לשמוע ממך תשובה כללית על סמך התיאור שנתתי על מנת לשלול אופציות מסוכנות. תודה. שי.

שלום רב, ליפומה לעיתים יותר נוקשה ולעיתים פחות. באזור הגולגולת יכול להיות פשוט בלט של עצם הגולגולת. ממליץ להגיע לרופא אאג. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

תודה רבה על המענה המהיר, רק שאלה אחרונה, ניתן לדעתך לשלול משהו גידולי ברוב האחוזים?

לאחרונה שמתי לב שהבליטה גדלה וקטנה... אני מחכה לתור לבדיקה אך רק רציתי לשלול אופציות גידוליות וסרטניות. מה דעתך?

היי יש לי בראש באזור ורקטס בליטה מרגיש כמו עצם כי היא ממש קשה הייתי אצל הרופאה אמרה לי שאין לי ממה לדאוג שזה מבנה הראש שלי שזה עצם הייתי גם אצל הנירולוג כל הבדיקות שהוא עשה יצא תקינות כמו : פונדו תקין , תנועות עיינים מלאות וכאלה .. ואמר שהעצם נראה לו מבני אני לא יודעת אם לעשות סיטי או לא ודרך אגב אני ממש ממש רזה יכול להיות שהעצמות שלי בגלל זה בולטות וגם אפילו בראש ?

שלום יש לי גם בילטות כאלה היום. הייתי אצל הרופא, לא כל כך עזר הבליטות מופיעות ונעלמות. אשמח לדעת אם אתה יודע מה הטיפול הדרוש על מנת להעלים לגמרי את הבליטות. תודה

שלום רב. קשה לומר ללא בדיקה. נשמע יותר כמו אוסטאומה שזה גידול שפיר של העצם. ממליץ להגיע לבדיקת אאג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא- http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

לבני בן השנתיים גילו בסי טי אוסטאואיד אוסטאומה בשוקה ימין והוא עתיד לעשות ניתוח להסרת הגידול שפיר בביהח רמבם, אך שטרם נקבע מועד לניתוח בני בינתיים מתפתל מכאבים בעיקר בשעות השינה והלילה חי על אקמול ונורופן ועכשיו אך קיבל מרשם לאספירין השאלה שלי היא מהו מינון מתאים באספירין נוזל לילדים במשקל 12 וחצי קילו במצב זה ובנוסף האח יש עוד מקימות שמנתחים באלקציה עם מחט וגלי רדיו את המקום במקום להמתין כל כך הרבה זמן למועד ניתוח כאשר הילד ממש סובל וצולע ברגלו אנחנו לא ישנים בלילות כמעט והילד איבד את השגרה וסובל כל שעות היום מה ניתן לעשות

המינון של אספירין אצל ילדים צריך להיות מותאם לילד . הוא נמצא בין 300 מ"ג לקילו ( משקל גוף) עד 650 מ"ג לק"ג כל 4-6 שעו אך בשום אופן אין לעלות מעל 4 גר' ליום. חשוב שרופא ילדים ילווה את תהליך למנוע הרעלת אספירין.

כאב ברך וירך-ריבוי NOF מזה למעלה מחצי שנה כאבים בברך ימין מאחורה קצת מעל הברך, ומקדימה מעל עצם השוק. ממצאי מיפוי: מוקד קליטת יתר באספקט המידאלי-אחורי בקצה הדיסטלי של הפמור מימין. יש לשלול אוסטאויד אוסטאומה. מבדיקת רופא לאחר המיפוי: 1. נזק למיניסקוס החיצוני מימין. 2. מוקד סקלרוטי עם תפיחות קלה של הקורטקס בשליש המרוחק של הירך ממצאי CT: "קיים נגע קורטיקלי ותת קורטיקלית באספקט המדיאלי אחורי הדיאפיזה הדיסטאלית של הפמור מימין במימדים של 4*1.8*2.5 ס"מ. הנגע מוגבל היטב בגבול סקלרוטי דק וכנראה המדובר ב NOF. אין לזהות שבר. קיים ממצא דומה קטן יותר באספקט המדיאלי אחורי, בדיאפיזה הדיסטאלית של הפמור משמאל בממדים של 1.5*0.8*1.2 ס"מ. קיימים 2 אזורים נוספים דומים במטאפיזה של הפמור מימין, באספקט המדיאלי בקוטר של 1.2 ס"מ ובאספקט הלטרלי בקוטר 0.7 ס"מ. פרט לכך המבנה הגרמי והמפרקי נראה שמור. אין פתולוגיה ברקמות הרכות. הערה: ריבוי NOF אפשר למצוא במחלות מסוג: נוירופיברומטוזיס, FIBROUS DYSPLASIA,JAFFE CAMPANACCI " אשמח לקבל הסבר ברור יותר ומה משמעות תוצאות ה-CT. תודה

מחלת נוירופיברומטוזיס וFIBROUS DYSPLASIA אין בהן ריבוי NOF אלא שינויי אחרים NOF= NON OSSIFING FIBROMA שזה גידול העצם השפיר השכיח ביותר . על פי רוב אינו דורש התיחסות חוץ מבאותם מקרים בהם גדלו עולה על רדיוס העצם ואז ממלץ להשתיל בו עצם בכדי למנוע שבר. ריבוי של לקויות מסוג זה הנו נדיר מאד ( ונכון קורה גם בתסמונת יפה קמפנצ'י שם הוא מלוה גם בכתמים אופיניים בעור ופיגור שכלי ) במקרה שלך נראה לי שיש חשד שמדובר בשבר של העצם בשל הגידול . אם אמנם כך יש מקום לבצע השתלת עצם שם

תודה על תגובתך. בהמשך לבדיקת ה-CT ביצעתי MRI לברך ולירך. ממצא ירכיים: "בדיאפיזה הדיסטלית של הפמור הימנית נראה תהליך תוך לשדי ותת-קורטיקלי, מוגבל היטב עם גבול חד באורך 3.5X2 ס"מ. התהליך גורם לעיבוי פריאוסטאלי עם דפורמציה גרמית קלה במקום. התהליך בעל זמני הרפיה מאורכים, גורם לעיבוי אנדאוסטאלי. האדרה עדינה מאוד בגדוליניום בדומה להאדרה של מסת השריר. אין שינויים פריאוסטאליים ואין מסה של רקמה רכה הממצא בעל מאפיינים שפירים, נראה בבדיקת ה-CT. NOF או מוקד של דיספלזיה פיברוטית באים בחשבון. במיקום מקביל בירך שמאל נראה אזור של עיבוי אנדואיסטאלי בלי לזהות הסננה לשדית ברורה. קרוב לוודאי שגם באזור זה היה NOF קטן." ממצא ברך: "מניסקים שמורים, אין כמות חריגה של נוזל, רצועות תקינות, מנגנון האקסטנציה תקין, אין סימנים לכונדרומלציה פטלה, הרטינקולום שמור" אציין כי הממצאים התגלו בעקבות כאבים בברך ובירך, עד כדי הפסקת כל פעילות גופנית כולל עליה במדרגות, כאשר הכאבים מופיעים בצורה קלה יותר גם בהליכה ובמנוחה. המוקד בירך הודגם כבר בצילום (באפריל) ובמיפוי (במאי). שאלותיי: 1. אשמח לתרגום לעברית של הממצאים בירך. 2. ב-MRI לא נקלטו 2 נגעים נוספים בירך שנקלטו ב-CT. למה אין התאמה? 3. לפי בדיקת אורטופד יש חשש לפגיעה במיניסקוס. האם בדיקת ה-MRI שוללת זו? 4. האם הנגע של 3.5-4 ס"מ נחשב לגדול ודורש טיפול? ובכלל מה השלב הבא. 5. האם עלי לפנות לאורטופד המומחה לגידולי עצם או להמשיך עם הרופא שמתמחה בכירורגיית ירך?