סרטן לבלב גרורתי יוצא דופן

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

13/04/2022 | 01:31 | מאת: רן

שלום וברכה אני חולה סרטן לבלב גרורתי כבר שנתיים וחצי ,בתחילה קיבלתי פולפירינוקס ואחרי זה פולפירי ,ואחרי זה במשך שנה רק 5FU ,ואז המחלה התקדמה והיא כעת מגיבה לפולפוקס רק שבמחיר של תופעות לוואי בלתי נסבלות.עשיתי בדיקת מוטציות בBRCA ולאחר מכן ריצוף של 2 הגנים BRCA1, 2 וגם בדיקת אינויטה ואין מוטציה גרמינלית . האם העובדה שהגבתי תגובה יחסית יוצאת דופן לכימותרפיה היא יכולה לנבאות תגובה למעכבי PARP ,למרות שאין לי מוטציה ב BRCA . תודה רבה

09/05/2022 | 00:37 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

שלום רב, האם בוצעה בדיקה מולקולרית? בהעדר מוטציה בbrca איני רואה מקום לטיפול במעכבי parp. אם יש תגובה לאוקסליפטין אך ישנן תופעות לוואי אפשר לנסות לעבור לתרופה אחרת ממשפחת הפלטינום

מנהל פורום טיפול בסרטן