בדיקת הדמיה לאגן דרכי שתן וכליות ממצא בערמונית

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

31/05/2022 | 07:44 | מאת: בדיקת הדמיה

האם בדיקת ct זו, יכולה לשמש אינדקציה כשאין ממצאים לכך שאין תאים סרטנים מחוץ לערמונית. יש לי נגע בערמונית 3 ממ, במעקב, או שחייבים לעשות pet ct,כדי לדעת. ב mri מלפני שנה לא היה ממצאים רק נגע 3 ממ בערמונית. יש לי נודלים בראות מ2016, ללא ביופסיה עד 2021 בct חזה, שנתגלו לפני הממצא בערמונית, שנשארו באותו גודל, האם זה יכול להיות גרורות? הדבר שמטריד אותי האם כל נגע בmri,הוא בהכרח סרטן, והאם חוץ מביופסיה ניתן לדעת שזה סרטן, או שגם pet ct זה לא וודאי? נהוג לעשות בשלב כזה pet ct,לפני ביופסיה? תודה

20/06/2022 | 09:11 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

שלום, ביופסיה היא בדיקת הבחירה לאבחנה סרטן. לגבי הנגעים בריאה, אם הם יציבים, פחות סביר שמדובר בגרורות. ניתן לבצע pet כדי לבדוק אם יש שם סרטן פעיל. בהצלחה

מנהל פורום טיפול בסרטן