סרטן רקטום עם גרורה אחת

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

29/07/2022 | 00:13 | מאת: מני

שלום דוקטור לפני שנתיים חליתי בסרטן רקטום מקומי ,קיבלתי הקרנות וכימותרפיה ואחרי זה ניתוח ובמשך שנתיים היתי בריא .לפני חודשיים המחלה חזרה בגוש בראות.קיבלתי SBRT לפני חודש ושבוע ועשיתי פט לפני שבוע שבו הגידול הריאתי קטן במימדיו וגם בעוצמת הקליטה אבל הוא עדיין קיים ויש עדיין קליטה לא חזקה . האם יש סיכוי שהגוש יצטמצם עוד והאם אפשר להסתפק בקסלודה לבדבשלב זה או שחיבים משלב .אשמח מאוד לתשובה האם משלב יכול להאריך את חיי ובכמה חודשים בממוצע על פי המחקרים תודה רבה

08/08/2022 | 01:15 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

שלום, יש סיכוי כי הגוש יקטן עוד תחת טיפול כימותרפי. ההחלטה על משלב מול טיפול בתרופה אחת תלויה בעומס המחלה ומצבו של המטופל כולל מחלות הרקע. מדובר בתרופות מאריכות חיים. מציעה לשוחח עם האונקולוג.ית המטפל על מספר חודשים ממוצע וביצוע בדיקות מולקולריות לגידול.

מנהל פורום טיפול בסרטן