מה הסיכון בחידוש אימונותרפיה

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

18/04/2022 | 12:57 | מאת: דרור

שלום דוקטור לפני חצי שנה עברתי כריתה של מלנומה וSLND שסוכמה כמלנומה stage 3 ללא מוטציה ב BRAF ולכן התחלתי טיפול מונע בניבולומאב .לאחר טיפול אחד עשיתי עליות באנזימי הכבד בדרגה 4 ,ALT היה 650 ,ו AST היה 545 ולכן הפסקתי טיפול וטופלתי בסטרואידים עד לרזולוציה מלאה של אנזימי הכבד שחזרו לנורמה .כעת המחלה חזרה גרורתית לריאות .מה הסיכון כעת לחזרת התופעת לוואי תחת טיפול בניבולומאב 3 מיליגרם ואיפילימומב 1 מיליגרם ומה הסיכון שהיא תהיה פטלית תודה רבה

09/05/2022 | 00:41 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

שלום רב קיים סיכוי לא מבוטל בחשיפה נוספת לאימונותרפיה לתופעות לוואי משניות ובפרט הפטיטיס. ממליצה לדון עם אונקולוג מטפל על יתרונות מול חסרונות. הסיכוי לתגובה פטאלית קיים, אך לאור הופעת מחלה גרורתית וסיכוי לתגובה יש לשקול זאת בעיני. בריאות שלמה

מנהל פורום טיפול בסרטן