קדסיילה ותוספים וויטמינים

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

30/11/2022 | 14:45 | מאת: שירה

דר שלום האם מותר לקחת לאחר טיפול ראשון בקדסיילה חומצה פולית, ויטמין סי, ויטמין די ופרוביוטיקה? ומה מקבימום ערכי הכבד שאחריהם לא ניתן לתת טיפול בקדסיילה. תודה, שירה

13/12/2022 | 16:28 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

שלום, ההמלצה היא לא לקחת תוספים יחד עם טיפול ביולוגי או כימותרפי, כיוון שהאינטרקציה אינה נבדקה במחקרים קלינים מבוקרים ולא ידוע אם יכול לגרום לפגיעה ביעילות הטיפול. לגבי ערכי אנזימי כבד עם TDM1 ניתן לטפל באותו מינון בערכים שהם עד פי 5 מהנורמה. במידה ויש ערכים גבוהים מפי 5, יש להמתין עד שירדו (כתלות בסיבה) וניתן לשקול הפחתת מינון.

מנהל פורום טיפול בסרטן