סרטן ערמונית בביופסית ערמונית

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

09/04/2022 | 23:32 | מאת: גלעד

שלום דוקטור בגלל עליית PSA עברתי MRI שבו נמצא מוקד חשוד בצד שמאל BIRADS 4 ללא פריצת קופסית .עברתי ביופסיה גם בפיוזן וגם בייופסיות אקראיות ומתוך 16 גלילים נמצא אדנוקרצינומה רק בגליל אחד יש מעורבות של 70 אחוז גליסון 5 פלוס 4 ואין פרינוירל או אקסטרה פרוסטטיק אקסטנשן .עשיתי פט PSMA שהראה שאין פיזור מחוץ לערמונית וגם אין קליטה בבלוטות לימפה באגן והחלה היא רק מוגבלת למוקד אחד בערמונית משמאל קראתי שגליסון 5 פלוס 4 זה גידול יחסית אלים עם סיכון יחסית גבוה ובגליסון כזה הטיפול הוא קרינתי ולא ניתוחי .ומה שלא ברור לי מהקריאה הרבה שקראתי ,האם העובדה שרק גליל אחד מעורב מפחיתה מחומרת הגליסון ואולי מאפשרת גם אפשרות לטיפול ניתוחי תודה רבה

09/05/2022 | 00:31 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

שלום רב, בהחלט טיפול קרינתי הוא הטיפול המקובל במצב המתואר. אם כי ניתן לשקול טיפול ניתוחי בהתאם לגיל, מחלות רקע ומצב בריאותי. בריאות שלמה.

מנהל פורום טיפול בסרטן