תוצאות בדיקת PET CT

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

25/09/2022 | 15:56 | מאת: mna

בן 65 אחרי ניתוח בגין שאת של מעי דק וסידרה של טיפולי כימותרפיה, הטיפול האחרון בחודש מאי 2020, לצורך מעקב אונקולוגי עשיתי בדיקת PET CT ולהלן התוצאות בטן ואגן: קליטה פתולוגית של FDG בעיבוי ניכר של דפנות לולאת מעי דק ליד תפרי ניתוח בגודל כ- 2.4 ס"מ עם הסננה רבה בשומן מסביב ובלוטות קטנות מסביב. מודגמת הרחבה של לולאות אליום סיכום: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בעיבוי רקמתי סביב ההשקה בבטן הימנית עם הרחבה של לולאות המעי והסננה של השומן מסביב עם בלוטת קטנות. האם הגידול חזר ?

27/10/2022 | 10:06 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

שלום קשה לומר אם מדובר בחזרת מחלה או בתהליך דלקתי סביב איזור ההשקה. ממליצה לפנות למנתח על מנת שהמקרה יוצג בישיבה מולטידיסיפלינארית עם רדיולוג מומחה. בהצלחה

מנהל פורום טיפול בסרטן