כאבי בטן לא ברורים זמן ממושך

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

04/02/2018 | 22:39 | מאת: לאה

שלום רב, ביתי כיום בת 20.9 מאובחנת כחולת FMF מגיל 10 גילו את המחלה לאחר ניתוח התוספתן שהיה מודלק וכשהמנתחת שמעה שבני הבכור גם מאובחן במחלה זו היא המליצה להיבדק ואכן הבדיקה יצאה חיובית. אובחנו המוטציות V726A M694V גם לבני הבכור (בני האמצעי נשא, אני ובעלי לא ניבדקנו) היא מטופלת ב - 3 כדורי קולכיצין פעם ביום על בסיס יום יומי. תדירות ההתקפים היא 1-3 בשנה. בשלוש שנים האחרונות הבחנו בהתקפים נוספים של כאבי בטן תחושת מלאות ונפיחות, צרבות קשות בתקופה האחרונה, חוסר יכולת לאכול, תחושה של לחץ בבטן העליונה והקאות. ההתקפים מופיעים אחת לשלושה חודשים ונימשכים כחודש בזמן ההתקף ביתי אינה מסוגלת לאכול היא אוכלת בעיקר מזונות יבשים לחם, פסטה וקרקרים. ההתקף האחרון שפקד אותנו הוא מלווה את ביתי בחודשיים וחצי האחרונים ותוך כדי התקף זה ממש בשבוע שעבר ביתי קיבלה גם התקף FMF שהיה מלווה בחום גבוה 39 הקאות שילשולים חולשה וכאבי בטן חזקים. בזמן התקף FMF מקל על ביתי קבלת אינפוזיה של 2 שקיות חצי ליטר שקית אחת עם פרמין והשניה עם פפברין (נגד התכווצויות במערכת העיכול). לאחר ארבעה ימים ההתקף חלף אך התסמינים הקודמים עדיין נישארו. פניתי לרופא גסטרו אשר ערך לביתי בדיקות בניהן גסטרוסקופיה שיצאה תקינה ובעיקבות בדיקות דם שהראו על ערכי ASCA גבוהים ערכו בדיקת MRE לשלול קרוהן בדיקת ה MRE יצאה תקינה. בנוסף ביתי עברה צילום בטן אשר יצא תקין אך ציינו ספינה ביפידה S1. כמו כן ביתי עשתה בדיקת לקטוז שהראתה על רגישות קלה ללקטוז. בוצעה בדיקת אולטראסאונד שיצא תקינה. ובדיקת הליקובקטור פולי שיצא תקינה. כמו כן ביקרנו אצל ראומטולוג אשר שלל את מחלת הקרוהן ולא מצא סיבה למקור ההתקפים. לאחרונה ביקרנו אצל רופא גסטרו בתל השומר שאיבחן דיספפסיה ונתן לביתי NEXIUM 40 ו- SPASMALGIN במידת בצורך. הטיפול בנקסיום לא עזר (בעבר ביתי טופלה גם בלוסק ואומפרדקס אשר לא סייעו). כיום ביתי סובלת מאוד מהמצב הזה עד לכדי פגיעה בתיפקוד היומיומי בזמן ההתקפים. רציתי לדעת מה דעתך בנושא? יש אפשרות שמצב זה נובע מחוסר חומציות בקיבה? תודה רבה

לאה שלום, תיארת בשאלתך מקרה מורכב ממנו סובלת בתך אך לצערי לא ניתן לעזור במצב זה בשלט רחוק. חשוב לשמוע בדיוק מאילו תסמינים בתך סובלת, שעות ביום, הרגלי יציאה, תזמון ארוחות, הרכב ארוחות, מרכיבים של סטרס בחייה ועוד. לצד הבירורים הרפואיים אני ממליצה לך לפנות עמה לייעוץ אצל דיאטנית גסטרו אל מנת לאפשר מתן מענה מותאם למצבה. באשר לשאלת חוסר החומציות, אינני רופאה אך לא סביר שבתך סובלת מחוסר חומציות ולו בגלל העובדה שהיא קיבלה דווקא טיפולים תרופתיים סותרי חומצה (להם לא היה צורך לו מלכתחילה היתה סובלת ממחסור בחומצה). בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי