ספינה ביפידה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

בעיות בגב ובעמוד השדרה - שאלות נפוצות

הגב כואב? פריצת דיסק? כל התשובות לכל השאלות השכיחות ~~שאלה:~~ 1. האם C.T אינו מזיק בהקרנה לרחם? (עדיין לא ילדתי !!!) 2. האם במצבי כדאי לעשות ניתוח? 3. מהם הסיכונים בעשיית ניתוח כזה?תשובה: 1. ב -CT יש קרינה אך אין במס' בדיקות כדי להוות נזק משמעותי כלל וכלל. במידת הצורך - יש לבצע CT.2. אין טעם לדבר רבות על סיכוני הניתוח לפני שברור אם אכן זה הטיפול לו את זקוקה. במדה שתזדקקי בבוא הזמן אשמח להרחיב. כמובן שלכל ניתוח יש סיבוכים אפשריים, תמיד יש להשוות הסיכוי להצלחה לעומת הסיכון.3. אין לי תשובה ברורה על הצורך בניתוח בלי בדיקה שלך ושל צילומי הרנטגן -CT. אם רצונך בתשובה המבוססת על עובדות - יש צורך בבדיקה.~~שאלה: ~~קיבלתי בלידה אילחוש אפידורלי ואני עדיין סובלת (חודש אחרי) מכאבי גב, למה זה קורה והאם זה תקין?תשובה: זה קורה לעתים וצפוי לחלוף...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לספינה ביפידה

מומים מולדים ומחלות גנטיות - תמונת המחשה
מומים מולדים ומחלות גנטיות אבחון מחלות גנטיות בעובר מאפשר להורים לעתיד להחליט באופן מודע, האם להמשיך בהיריון ולהתמ...
הריון ולידה - תמונת המחשה
הריון ולידה נשים, שימו לב: נתונים חדשים שהוצגו לאחרונה בכנס בנושא רפואת אם ועובר מצביעים על כך שחשי...
ללמוד עוד על ספינה ביפידה
בעיות בגב ובעמוד השדרה - שאלות נפוצות-תמונה

הגב כואב? פריצת דיסק? כל התשובות לכל השאלות השכיחות

מאת: ~~ד"ר...
30/06/2004
חומצה פולית מגבירה את הסיכוי לתאומים-תמונה

נשים הרות הלוקחות תוספי Folic acid הן בעלות סיכוי רב יותר...

מאת: נשים הרות...
14/08/2001
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לספינה ביפידה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

ספינה ביפידה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, סובלת מכאבי גב אמצעי ותחתון מעל שנתיים, טיפולים ברפואה המשלימה של דיקור ועיסוי ופזיותרפיה לא עוזרים. בצילום נמצא "ספינה ביפידה אוקולטה בסקרום" אשמח להבין מה הפירוש ? בפחרוט הסריקה נרשם "L5-S1 - בלט דיסק אחורי מרכזי קטן" אשמח לפירוש ? תודה בנוסף התחילו כאבים בחלק האחור של הברך..

רפואה שלמה!

ספינה ביפידה אוקולטה הנה מצב מולד של פגם בקשת האחרוית של החוליה. הפרוש של " אוקולטה" הנו : נסתר וזאת משום שהמצב אין לו שום ביטוי קליני. בלט דיסק הנה תופעה שכיחה מאד ששכיחותה עולה עם הגיל כשלעצעמו זה ממצא חסר חשיבות

אז מה הגורם אם כך לכאבי הגב אמצעי ומטה בעיקר במן עמידה ממושכת כמו שטיפת כלים ?תודה

שלום רב, ביתי כיום בת 20.9 מאובחנת כחולת FMF מגיל 10 גילו את המחלה לאחר ניתוח התוספתן שהיה מודלק וכשהמנתחת שמעה שבני הבכור גם מאובחן במחלה זו היא המליצה להיבדק ואכן הבדיקה יצאה חיובית. אובחנו המוטציות V726A M694V גם לבני הבכור (בני האמצעי נשא, אני ובעלי לא ניבדקנו) היא מטופלת ב - 3 כדורי קולכיצין פעם ביום על בסיס יום יומי. תדירות ההתקפים היא 1-3 בשנה. בשלוש שנים האחרונות הבחנו בהתקפים נוספים של כאבי בטן תחושת מלאות ונפיחות, צרבות קשות בתקופה האחרונה, חוסר יכולת לאכול, תחושה של לחץ בבטן העליונה והקאות. ההתקפים מופיעים אחת לשלושה חודשים ונימשכים כחודש בזמן ההתקף ביתי אינה מסוגלת לאכול היא אוכלת בעיקר מזונות יבשים לחם, פסטה וקרקרים. ההתקף האחרון שפקד אותנו הוא מלווה את ביתי בחודשיים וחצי האחרונים ותוך כדי התקף זה ממש בשבוע שעבר ביתי קיבלה גם התקף FMF שהיה מלווה בחום גבוה 39 הקאות שילשולים חולשה וכאבי בטן חזקים. בזמן התקף FMF מקל על ביתי קבלת אינפוזיה של 2 שקיות חצי ליטר שקית אחת עם פרמין והשניה עם פפברין (נגד התכווצויות במערכת העיכול). לאחר ארבעה ימים ההתקף חלף אך התסמינים הקודמים עדיין נישארו. פניתי לרופא גסטרו אשר ערך לביתי בדיקות בניהן גסטרוסקופיה שיצאה תקינה ובעיקבות בדיקות דם שהראו על ערכי ASCA גבוהים ערכו בדיקת MRE לשלול קרוהן בדיקת ה MRE יצאה תקינה. בנוסף ביתי עברה צילום בטן אשר יצא תקין אך ציינו ספינה ביפידה S1. כמו כן ביתי עשתה בדיקת לקטוז שהראתה על רגישות קלה ללקטוז. בוצעה בדיקת אולטראסאונד שיצא תקינה. ובדיקת הליקובקטור פולי שיצא תקינה. כמו כן ביקרנו אצל ראומטולוג אשר שלל את מחלת הקרוהן ולא מצא סיבה למקור ההתקפים. לאחרונה ביקרנו אצל רופא גסטרו בתל השומר שאיבחן דיספפסיה ונתן לביתי NEXIUM 40 ו- SPASMALGIN במידת בצורך. הטיפול בנקסיום לא עזר (בעבר ביתי טופלה גם בלוסק ואומפרדקס אשר לא סייעו). כיום ביתי סובלת מאוד מהמצב הזה עד לכדי פגיעה בתיפקוד היומיומי בזמן ההתקפים. רציתי לדעת מה דעתך בנושא? יש אפשרות שמצב זה נובע מחוסר חומציות בקיבה? תודה רבה

לאה שלום, תיארת בשאלתך מקרה מורכב ממנו סובלת בתך אך לצערי לא ניתן לעזור במצב זה בשלט רחוק. חשוב לשמוע בדיוק מאילו תסמינים בתך סובלת, שעות ביום, הרגלי יציאה, תזמון ארוחות, הרכב ארוחות, מרכיבים של סטרס בחייה ועוד. לצד הבירורים הרפואיים אני ממליצה לך לפנות עמה לייעוץ אצל דיאטנית גסטרו אל מנת לאפשר מתן מענה מותאם למצבה. באשר לשאלת חוסר החומציות, אינני רופאה אך לא סביר שבתך סובלת מחוסר חומציות ולו בגלל העובדה שהיא קיבלה דווקא טיפולים תרופתיים סותרי חומצה (להם לא היה צורך לו מלכתחילה היתה סובלת ממחסור בחומצה). בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

שלום רב ותודה מראש, לאחר פציעת ספורט אני סובלת כשנה מכאב חזק מאוד הגב עם כאב המתרכז בעיקר בעכוז ומקרין בצורת מתיחה לרגל. תמיד סבלתי מכאבי גב אך לא משהו שהגביל אותי כמו עכשיו. חשוב לציין שאני בת 22. בCT שני בלטי דיסק קלים לוחצים על השק הדורלי, ספינה ביפידה S1, ציסטה על שם שמורל. בMRI אפופיזיטיס בL1 וT12. בלט דיסק מינמאלי בS1-L5. ציסטות על שם שמורל. לאחר בדיקה אצל מומחה ע"ש תנועות גב מוגבלות, אכילס דו"צ. הרופא אמר שאני צריכה ללכת לראומטולוג. לא ממש מבינה למה... האם יש הצדקה, הסבר? כיצד קשור לראומטולוג? בכל זאת הרופאה עולה 1200 ש"ח... חשוב לציין שבבדיקות דם אנמיה כבר שנים מסיבה שהרופאים לא הצליחו לגלות עדיין. (ערכים של 8-11, כאשר טיפול בעירויים). כמו כן, ערכים חריגים של כדוריות דם לבנות גם כן שנים אך נאמר לי שאלו הערכים הנורמליים שלי. אשמח לשאול האם זה תקין לגבי כדוריות הדם הלבנות ולגבי הפנייתי לראומטולוג. המון תודה ויום נעים

אגב, אם רלוונטי אני סובלת מכאבי צוואר וחגורת כתפיים תמידיים...וצריכה כל הזמן להזיז אותו בעיקר לאחור כבר בערך שלוש שנים אך מעולם לא בדקתי את הנושא..... רק עשיתי פיזיותרפיה שלא ממש עזרה...

שלום, הרושם לפי תיאורך הוא כי אין מדובר בבעיה ראומטולוגית, אלא בבעיה אורטופדית.

היי, נותר לי עובר קפוא מגיל 40 8 תאים דרגה 2 שיטת icsi . הריתי בגיל 41 מביציות של גיל 40 1. מה הסיכויים לקליטה של עובר זה ? ביציות משימור של גיל 38 שהופרו בצורנה תקינה 8 תאים יום 3 לא הייתה קליטה . 2. בנוסף אשמח לדעת אם כדאי לבצע שאיבות על בסיס טבעי בגיל 43 - בדצבר אהיה . מה סיכויי הצלחה ? 3. אם ניתן לקחת חומצה פולית 5 מ"ג לאורך זמן כבר שנה וחצי נוטלת ... תודה

מענה לשאלותיך: 1. הסיכויים להריון מעוהר אחד שהוקפא ביום 3, כשהיית בגיל 40, אינם עולים על 10%. 2. כדי להעריך את סיכוייך במחזור טבעי לעומת טיפול הורמונלי, כדאי לבצע בדיקות של הרזרבה השחלתית. בכל מקרה הסיכויים להרות בגיל 43 אינם עולים על 5%. 3. 5 מ"ג של חומצה פולית זה מינון גבוה שמוצדק אם היו מקרים של ילודים עם מומים במערכת העצבית או שמשקלך גבוה בימיוחד. היות ואת לוקחת את המינון הגבוה, הייתי מציע לבדוק את רמת החומצה הפולית בדמך, ולהמשיך בהתאם לתוצאה.

ישנה ספינה ביפידה אוקולטה לי, לאימ אשלי ולביתי ללא תסמינים. השאלה אם כדאי באופן שוטף מינון נמוך יותר שאשמח לדעת מהו ואם אקלט להגביר ?