בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

18/01/2011 | 23:27 | מאת: אילנה

שלום רב, אני אישה בת 54, הסובלת מבלוטת התריס(תיראוד) מזה שנתיים, קיבלתי טיפול בכדורים 1 ליום- אלטרוקסין טבליות 100 מק"ג בעלון הצורף להנחיות רשום לקחת את הכדור בבוקר, לפני ארוחת הבוקר. האם ישנה אפשרות לקחת את הכדור בשעות הצהריים, אחה"צ או לפני ערב לפני הארוחה? מאחר כשאני נוטלת את הכדור בבוקר זה לא עושה לי טוב. בנוסף, האם קיים כדור מסוג שונה? הכדור הנ"ל גורם לי לחולשה ולירידה במשקל. היית מעוניינת לדעת האם קיים כדור טבעי או לא שיותר קל ויש בו פחות תופעות לוואי תודה רבה על התייחסותך.

אם יש לך תת-פעילות של בלוטת התריס את חייבת לקבל כדורי אלטרוקסין ,אין לכך תחליף. רצוי לקחת את הכדור בבוקר אך אין הכרח. פני לאנדוקרינולוג לקבוע אם את מקבלת איזון מתאים פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית