ניתוח יותרת בלוטת הטריס, אדנומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

05/01/2011 | 00:36 | מאת: מיכל

האם תוצאות גבוהות של PTH iNTACT ?156 וCA 10.4 מעידות בהכרח על ADANOMA-אדנומה מה הטיפול הנידרש כיצד הוא מתבצע מה הסיכונים?

ערכים גבוהים אלו של PTH וגם של קלציום בדם מעידים על יתר פעילות ראשונית של בלוטת התריס (PRIMARY HYPERPARATHYROIDISM)מצב זה נגרם ב-85% ע"י אדנומה (הגדלת בלוטה אחת ) וב-15% ע"י היפרפלזיה (הגדלת כל 4 הבלוטות). בעוד שבמצב הראשון הטיפול הוא כריתת הבלוטה המוגדלת במצב הני הטיפול הוא כריתת שלוש וחצי בלוטות פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית