פרדניזון

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

08/03/2011 | 17:52 | מאת: בתאל

עברתי ניתוח היפופיזה ואני מטופלת בפרדניזון 10 מ"ג מה קורה אם שוכחים לקחת את הכדור פעם אחת ? האם זה מסוכן? מה התופעות לוואי של התרופה הזו ?

לא קורה דבר אם שוכחים פעם אחת לקחת את הכדור.מבחינה כירורגית במינונים גבוהים התרופה גורמת לרגישות מוגברת לזיהומים, ולריפוי מופחת של פצעי ניתוח ועוד תופעות פנימיות נוספות פרופ מ קראוס

16/03/2011 | 13:50 | מאת: בתאל

כמו שאמרתי אני שותה 10 מ"ג יש לציין שאני חולה בקושינג ולפני הניתוח רמת הקורטיזול שלי בבדיקת איסוף שתן הייתה פי 5 מהנורמה ... 12 שעות אחרי הניתוח לקחו ממני דם ורמת הקורטיזול הייתה 6.3. זה מספיק נמוך לתוצאה של אחרי ניתוח או שזה חייב להיות 0? האם 10 מ"ג זה מינון גבוה?

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית