טיפול יוד בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

15/03/2011 | 18:35 | מאת: נטע

שלום, לפני כשנה עברתי טיפול יוד בבלוטת התריס עקב פעילות יתר רציתי לדעת מה ההבדל בין כדור היוד שאני קיבלתי לדיכוי הבלטה לבין כדורי היוד שמחלקים בסין עקב הקרינה הרדיואקטיבית ותפקידם. תודה

מחלקים יוד מולקולרי שאיננו מקרין ומטרתו לתפוס אתרים לקליטת יוד בבלוטת התריס ובכך למנוע קליטת יוד רדיואקטיבי המגיע מקרינה מכור גרעיני. היוד הרדיואקטיבי שקבלת לפני שנה מטרתו לפגוע בתאי בלוטת התריס בצורה מבוקרת ולהוריד את פעילות היתר של הבלוטה פרופ מ קראוס

22/05/2015 | 23:37 | מאת: עלי

קבלתי טיפול ביוד עקב פעילות יתר של הבלוטה ובזמן של שבועיים עליתי 4 קילוגרם במשקל שאלתי היא האם תמשיך העליה במשקל עד שתעבור את גבול המותר אם כן איך למנוע זאת

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית