נודול בבלוטה

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

14/02/2011 | 09:45 | מאת: א

שלום מדובר בבן 86 שבבדיקה אקרעית מצא גוש ונשלח ל US התשובה ב US: איסטמוס-מעובה- 0.62 ס"מ. אונה ימנית-מוגדלת-רוחב 2.28סמ, גובה 2.58 סמ ועומק 2.14 סמ. הודגם נודול גדול בקוטר של 1.59*1.95 ס"מ בבסיס האונה בעל החזר הדים היפראקואי והיפואקואי. הודגם נודול קטן נוסף היפואקואי באספקט לטרלי בקוטר 0.23 סמ,גבולות שמורים. האם לפי ממצא זה אפשר לדעת אם מדובר בסרטן? נשלח למיפוי הבלוטה. מה יכול לצאת במיפוי שיהייה ברור יותר לגבי ממצא? והאם בכל מקרה צריך לעשות ביופסיה? סליחה על ריבוי השאלות אבל בגלל לחץ תודה רבה

כדי לדעת אם מדובר בסרטן יש לבצע ניקור במחט (FNA ) מיפוי יכול לעזור לדעת אם מדובר בקשר "קר, שבו סיכוי גבוה יותר לגידול פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית