התעמלות ובעיות גב

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

02/05/2011 | 15:28 | מאת: רמי

שלום ד"ר ,שמי רמי בן 33 בריא בד"כ,אובחנו אצלי שני בלטי דיסק בע"ש מותני.אני מתמיד ללכת 3 פעמים בשבוע,לאחרונה רכשתי מוט קפיצי שמכופפים אותו בעזרת הידיים בהתנגדות הקפיץ עצמו,ברצוני לדעת אם האימון בעזרת המוט הנ"ל יכול להזיק לי או להחמיר את בעיות הגב כלומר האם הוא מפעיל לחץ על החוליות.אשמח לדעת אם זה אפילו יכול להועיל לחיזוק השרירים.אני נורא חושש מפעילות ספורטיבית בשל בעיות הגב שיש לי ...תודה מראש!

אם אני מבין נכון, איזה מכשיר קניתה אז לא צריכה להיות בעייה בזמן הקצר. אולם שני טיפים חשובים בעבורך הם: 1. המכשיר מחזק בעיקר את שרירי החזה וזו לחלוטין לא פעילות סימטרית שמותאמת עבורך ואני ממליץ להתיעעץ עם פיזיולוג או כל מומחה בפעילות גופנית מותאמת לצרכים אורטופדיים כדי שיבנה לך תוכנית אימון בהתאם לצרכים הביומכניים של הגוף שלך. 2. אם הפעילות שאתה מבצע מחריפה לך את כאבי הגב, סימן שהיא לא נכונה לך. בהצלחה!

04/05/2011 | 00:47 | מאת: רמי

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ