החלפת לב,

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

03/04/2011 | 23:36 | מאת: מני

חורש אני יודע שהנושא לא קשור לפה אבל עדיין בגלל הנסיון הרב שלך עם הלב אני חייב לשמוע דעה מקצועית שלך. יש לי חבר קרוב מאוד שאבא שלו היה צריך להחלחיף לב בגלל שהוא לא תיפקד טוב. הוא המתין ללב בריא בתל השומר קרוב לשנה ולא היו בשרות טובות. לאחר כשנה וקצת החליטו לשלוח אותו לקולמביה ולחכות שם ללב חדש. לאחר מספר חודשיים נמצא לב מתאים. בארץ הסבירו לו שבקולומביה יש יותר מודעות מישראל לנושאים האלה. השאלה שלי היא איך במדינת עולם שלישית כמו קולומביה יש יותר מודעות לחשיבות איברים מהמדינה המתקדמת שלנו? תודה חורש אתה אלוף.

מני, אני יכל רק להביע צער על כך שבישראל המודעות לתרומת איברים נמוכה ועדיין קיים קושי למצוא תורמים, שיכולים להעניק לאנשים הזקוקים, כמו לאביו של חברך, חיים חדשים. לדעתי הקושי במציאת תורמים קשור לאמונות וחרדות של פלח אכלוסייה רחב בנוגע לפגיעה בשלמות גוף האדם לאחר המוות. חשוב לציין שלאחר השתלת לב מומלץ לבצע שיקום לב, במוסד מתאים, תחת בקרה רפואית ופיזיולוגית, בכיסוי של סל הבריאות בישראל.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ