קוארדינציה,

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

11/06/2011 | 06:05 | מאת: מתן

שלום חורש אני שחקן כדורגל בן 16 וחצי עוד מעט, וכרגע אני בהפסקה מהכדורגל כי לא מזמן נגמרה לנו הליגה. אני עולה השנה הזאת לקבוצת הנוער שהיא קבוצה עם שחקנים יותר גדולים ממני, יצא לי לראות וגם קצת להתאמן איתם וראיתי שהמאמן שלהם עושה להם הרבה אימוני קוארדינציה כמו למשל אימון בין סולמות ועוד הרבה דברים, שלי אישית נראים ממש מסובכים. אני כרגע שומר על כושר. תוכל לתת לי כמה תרגילים לשיפור הקוארדינציה? ותוכל להסביר לי כמה חשוב שיפור המרכיב הזה לשחקן כדורגל? תודה-רבה

אין סוף! אבל הרי לך כמה דוגמאות. בצע ספרינטים בשמיניות בין קונוסים עם כדור, קפיצות באויר, ממצב פיסוק להצמדת כפות רגליים באויר לפיסוק חוזר קפיצה על חבל בוריציות שונות תוך הקפצות כדור. תרגול אקורדינאציה חשוב לשיפור השליטה המוטרורית על המגרש, כך שתוכל לשלוט בכדור ובשרירי גופך, לבצע הטעיות, להעביר- בקיצור מרדונה...

12/06/2011 | 23:33 | מאת: מתן

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ