אוסידי וחרדות קשות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

23/09/2020 | 23:29 | מאת: גילה

שלום שרון, ראשית אציין שהפורום שלך עוזר מאוד וכל הכבוד על עבודתך! אני סובלת מאוסידי קשה, לוקחת ציפרלקס- שלא עוזר אגב. הבנתי מהפסיכיאטר שלעיתים נותנים תרופת ריספונד במינון נמוך מאוד לאוסידי, קצת מפחיד אותי כי התרופה במקור מיועדת למצבים אחרים. בינתיים לוקחת רק ציפרלקס ובנוסף עושה טיפול סיביטי שמיועד לאוסידי. אני משתדלת מאוד ליישם את הכלים אך לעיתים יש טריגרים קשים שלא נותנים מנוח, קושי רב לסבול ספק ותחושת חוסר וודאות, הרהורים וניתוח מחשבתי, חוסר ריכוז ודיכאון, רק רוצה לישון בתקווה לשכוח. לפני כחודש עשיתי טיפול אפילציה באיזור מסויים בפנים ונגרמו כמה סימנים קטנים מהכוויה, קיבלתי משחה/ קרם מהרופא ואני מטפלת בזה. וברור שלא אחזור לאותה קוסמטיקאית. התגובה שלי לזה היא חרדה כאילו קטסטרופה, קריאת חומר באינטרנט על מקרים שקשורים לזה, ניסיון לפתור את הבעיה ולדעת בוודאות שזה יעבור, תחושת אשמה ומחשבות של ספק מה אם זה לא רק מה שאני רואה, מה אם אני פגומה? ראית שחור/ לבן או איזה רצון לפרפקציונם, כאילו תחושה שמה שאני מדמיינת וחושבת יכול להיות אמיתי, שואלת את בן זוגי אישורים כי קשה לי להתמודד עם לחץ המחשבות והתקפי החרדה. אני כבר חסרת כוחות להתמודד עם זה, האוסידי מכניע אותי. תעזרי לי בבקשה, איך להתייחס לזה? מה לעשות? תודה רבה

היי גילה, שמחה לשמוע שהפורום עוזר לך. לגבי הבעיה שהצגת, פעמים רבות אנשים שסובלים מ - OCD מפתחים גם BDD - הפרעה אובססיבית שמתמקדת בפגם כלשהו בגוף, אמיתי (שולי) או מדומיין (לרוב באזור הפנים). ההתנהגות הכפייתית כוללת ניסיונות להעלים את הפגם או להסתיר אותו. הדרך היחידה לפתור את הבעיה הזו היא להפסיק את העיסוק, כלומר להפסיק להעלים את הפגם, לא להביט בו יותר מדי, כמובן לא לקרוא באינטרנט, ובכל פעם שיש רצון לעסוק בו, ללכת לעשות דברים אחרים. בטיפול CBT מתייחסים ונותנים כלים כמובן גם להתמודדות עם זה. מומלץ לדבר על זה בטיפול שלך, ולכוון להפסקת העיסוק בפגם. כשהעיסוק יפחת, גם המחשבות על הפגם יפחתו. אפשר לדבר בטיפול גם על הפרפקציוניזם והקושי לקבל את עצמך כמו שאת, ולנסות לפתור זאת. גמר חתימה טובה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

26/09/2020 | 19:58 | מאת: גילה

היי שרון, תודה על תשובתך, אני אדבר על כך עם הפסיכולוגית שלי, למרות שאני לא בטוחה שמדובר ב BDD, מה שקשה לי הוא המחשבות הטורדניות של "מה אם", "אולי", הרצון לדעת בוודאות שלא קרה משהו מעבר. אני יודעת שאני אמורה להגיד "אז שיהיה", "לא איכפת לי, אבל כאילו לא מצליחה. וקשה לי להתרכז בתפקוד. אגב, בטיפול אני עובדת גם על מחשבה אלטרנטיבית. גמר חתימה טובה!

היי גילה, בלי קשר לאבחנה הספציפית, כנראה שמדובר באובססיה. מה שיעזור במידה הרבה ביותר הוא שינוי ההתנהגות, כלומר הפסקת העיסוק בזה וחיפוש האישורים, כולל הפסקת העיסוק במה שקרה בעבר (פשוט להסיט את עצמך מהעיסוק הזה בכוח). השינוי ההתנהגותי הוא לב העניין, מאחר שהעיסוק הכפייתי דומה להתמכרות שצריך להיגמל ממנה. זה בא עוד לפני החלק של מחשבות אלטרנטיביות, שיכול לסייע אבל הוא יחסית חלק קטן מהשינוי.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית