נשימות מדיטציה למחשבות טורדניות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

26/05/2020 | 12:09 | מאת: ורד

שלום יש לי מידי פעם מחשבה טורדנית הציעו לי לעשות נשימות מיינדפולנס אשמח לדעת איך מתמודדים עם מחשבה ואיך עושים נשימות מיינדפולנס תודה רבה אשמח למענה

28/05/2020 | 11:00 | מאת: ורד

חג שבועות שמח

היי ורד, תרגילי נשימה ומדיטציית מיינדפולנס הם שני דברים שונים בתכלית. תרגילי נשימה הנם תרגילי הרפייה בסיסיים. אני לא ממליצה להשתמש בהם עבור מחשבות טורדניות, מאחר שהם אינם יעילים בהפחתת המחשבות. מטרתם היא להפחית סטרס כללי, או תחושת כעס. לגבי מדיטציית מיינדפולנס, היא יכולה להוות כלי עזר בטיפול ב-OCD, אך בשום אופן אינה הכלי היחיד. חשוב מאוד גם להבין את התכלית שלה בטיפול בהפרעה. מטרתה היא בעיקר לעזור לאדם לקבל את המציאות כפי שהיא, ולא להילחם בחוויות שהוא חווה. ניתן ללמוד מיינדפולנס בקבוצות ייעודיות לכך (יש הרבה מאוד, מומלץ לחפש בגוגל), וכן במהלך טיפול CBT. חג שמח, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית