שלום שרון לויט ............

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

08/12/2018 | 14:18 | מאת: אנונימי

אני בן 26 וחצי..נמצא בטיפול פסיכיאטרי 6 שנים לערך..סובל מאוסידי מובדל לפי טענתו של הפסיכיאטר. בנוסף אובחנתי על סכיזופרניה וחרדה חברתית/מוכללת אנשי מקצוע רבים אמרו לי שאין לאןסידי שלי טיפול ..ואין מה לעשטת עם זה..כל דבר שהצעתי לגורמי טיפול נענה בשלילה..ובתקופה האחרןננ לאחר חוויות לא נעימות מסביבי שקעתי באוסידי עוד יותר..וכרגע אני בלוף רע יותר מבעבר רציתי לשאול מה אפשר לעשות כי זה סבל עצום ..האם יהיה ניתן לטפל בי כמו שצריך? המצב שלי מורכב ..אני אשמח להתייחסותך כי כבר אינני נהנה מכלום ואינני יושן כלל..ואני מוצף ועצבני וטרוד מאוד ..לא מצליח לחשוב בצורה סדירה

שלום לך, לא ברור לי למה אמרו לך כי ה- OCD שלך לא ניתן לטיפול. ייתכן שהכוונה היתה לטיפול תרופתי, שכן כ- 30% מהאנשים אינם מגיבים לו. אפשרות נוספת היא, שהכוונה היתה שהבעיות האחרות מאוד מקשות על הטיפול. באופן אישי, אני לא מכירה מקרים של ההפרעה הזו שלא ניתנים לטיפול כלשהו, כלומר שאין שום תקווה לשיפור. לכן לא ברור לי למה אמרו לך את זה. עם זאת, ברור שיש צורך בהיכרות מעמיקה על מנת לדעת האם וכיצד ניתן לעזור לך. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

12/01/2019 | 15:04 | מאת: תשובה לשרון

פסיכיאטר במכבי אמר לי שלאוסידי שלי אין מענה..מדובר באוסידי מובדל לטענתו ..שאלתי אותו על אפשרויות כמו נזעי חשמל או מגנטים הוא השיב בשלילה..שאלתי אותו על טיפול cbt והוא אמר בתגובה שמי שיעשה לי cbt הוא יוריד בפניו את הכובע..לפי הבנתי ממנו אין לאוסידי שלי פתרון ..אני מקבל טיפול תרופתי לאוסידי לסכיזופרניה לחרדות ..אבל זה לא פותר כלום..הבעיה המרכזית שלי היא שאני כותב ומתעד כל דבר מהבוקר עד הערב..24 7 ..נכנסתי וראיתי שמדובר אולי בגרפומניה ואוסידי חזק..בנוסף יש חרדה מוכללת וחברתית..אני יודע שזה לא טוב לקבל מידע מהאינטרנט אך נכנסתי לאבחנות ומצאתי שם גם הפרעת אישיות נמנעת בקיצור קשה מאוד ככה להמשיך מסלול חיים נורמטיבי..המחלה מקשה ומגבילה מאוד..אני נמצא בטיפול פסיכיאטרי אני לוקח טיפול..אין שום שינוי...אני לומד וקשה גם ללמוד כי זה מנקר לי בראש .. השאלה מה ניתן לעשות עם המורכבות שלי?אני נהייה אדם קצר ועצבני וטרוד ומוצף.. מכייון ו cbt לא יואיל ..האם טיפול emdr יכול לסייע להבנתך ? האם את מכירה טיפולים נוספים מלבד מה שציינתי לאוסידי ולמורכבןת שלי ? תודה רבה לך על העזרה .

שלום לך, שוב, אני לא מכירה אותך אישית ולא את מורכבות המצב שלך, ולכן אני לא יכולה לתת הערכה. אני יכולה רק לומר שאני באופן אישי נרתעת מתיוגים מסוג זה. לדעתי לאף אחד אין את הזכות והסמכות לומר לך שאי אפשר לעזור לך. אם הבנתי נכון, פירוש המילה "מובדל" הוא בסך הכל שהסימפטומים המסוימים שייכים ל- OCD בלבד ולא להפרעות אחרות מהן אתה אולי סובל. EMDR הוא טיפול יעיל להפרעות אחרות כמו PTSD (פוסט טראומה), ולא ל- OCD. הטיפולים המומלצים הם CBT, טיפול תרופתי ולאחרונה גם גרייה מגנטית למוח. אלה הטיפולים שהוכחו מחקרית, לדעתי חיפוש כיוונים שאינם מוכחים עשוי להיות בזבוז זמן. מקווה שתמצא מטפל שלא ויתר עליך ולא יוותר עליך, תקווה ואמונה מאוד חשובים כשבאים לטיפול.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית