פורום מעקב הריון, סיבוכי הריון

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - הריון ולידה
בפורום יינתן מענה לשאלות הנוגעות לניתוחים קיסריים - סיבות לניתוח, תזמון הניתוח, סיבוכים ודרכים אפשריות למניעתם.
944 הודעות
879 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר.
25/06/2010 | 09:06 | מאת: דפנה29

בוקר טוב, בת 29. שבוע 13 +4. עוד מלפני תחילת ההריון נטלתי חומצה פולית במינון של 800mcg של סולגאר. (על אף שהמינון המומלץ הוא 400mcg וזאת מאחר שהרוקח הסביר לי שאין בעיה לצרוך עודף של חומצה פולית כי הוא מופרש). כבדיקת גם שעשיתי בשבוע 7 הברזל שלי היה תקין (13.1) אך מאז אין לי תאבון, אני כמעט ולא מצליחה לאכול עוף או בשר ואני כל הזמן עיפה. אשר על כן, התחלתי אתמול בלילה לקחת כדורי ברזל (מסוג פריפול) אותם נטלתי בשני ההריונות הקודמים שלי. שאלתי היא - בדקתי מה מכילים כדורי הברזל הלללו וראיתי שהם מכילים גם חומצה פולית במינון של 0.4mg. למיטב הבנתי, זה שווה ערך ל - 400mcg. האם לאור זאת, אני יכולה להפסיק ליטול את החומצה הפולית? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם את לוקחת פריפול, אין טעם לקחת חומצה פולית בנפרד כי את כבר מקבלת את המינון הנחוץ בכדור הזה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

25/06/2010 | 05:14 | מאת: ליהי

האם אפשר למצוץ סוכריות בלי סוכר בזמן ההיריון, סוכריה ליום? האם יש חומרים בסוכריה כזו שמזיקים לעובר? תודה!

שלום, הכל במידה. מומלץ לא להגזים בממתיקים מלאכותיים ולכן אם מדובר בסוכריה אחת או שתיים ביום אין בעייה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

24/06/2010 | 23:50 | מאת: ג

היום בבוקר שמתי לב שיש כתם חום, הלכתי לרופא שראה באולטרסאונד דופק, במהלך היום היה כאב בטן וכל פעם בשירותים בניגוב יש הפרשה חומה, כמו דם ישן, יצאו כמה גושים קטנים חומים זה אומר שההפלה בלתי נמעת? אני משתדלת כל הזמן לשכב

שלום, זה אומר שיש מצב של הפלה מאיימת אבל לא של הפלה בלתי נמנעת. כלומר העובדה שיש דופק ושהדימום אינו מאסיבי מעודדת. נקווה שהדימום יפסק ושההריון ימשך. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

24/06/2010 | 18:29 | מאת: רוני

שלום כמה זמן אחרי גרידה מותר לעשות עיסוי שוודי ורפלקסולוגיה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם אין דימום חריג, את יכולה לעשות מסאג' כבר מספר ימים לאחר גרידה ומעשה בכל זמן אחרי גרידה. תיהני, ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

24/06/2010 | 17:10 | מאת: a

שלום, שבוע 26+, היום לראשונה במהלך ההריון ביצעתי בדיקת CMV (עד עכשיו גרתי בחו"ל), התוצאות הראו IGG 103 ו-IGM שלילי. השוויתי את התוצאות עם שנים קודמות וראיתי שיש עליה בערכי ה-IGG בבדיקה הנוכחית 103 ונתן לראות שבבדיקה הקודמת לפני כשלוש שנים היה רק 65י * 103 CMV IgG 07/06/07 | * 65 CMV IgG | 25/05/06 | * 62 CMV IgG 04/06/03 | AU/ml | * 89.1 מה זה אומר???? האם זה בעיתי??? מקווה שזה לא מעיד על בעיתיות כלשהי... אשמח לקבל תשובה ב הקדם... תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, המשמעות היא שנחשפת ל - CMV בעבר. כיון שבהריון עיקר הדאגה היא מהדבקה ראשונה - זה כבר לא יקרה לך. לערך של IgG אין משמעות ואין כל טעם להשוות אותו לבדיקות קודמות שבוצעו. על פי מה שציינת, לפחות מבחינת ה - CMV, הכל נראה תקין. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

25/06/2010 | 17:01 | מאת: ש

24/06/2010 | 13:06 | מאת: נועה בר

מחפשת המלצה על רופאה רצוי שמתמחה בהריון בסיכון ביגלל הגיל שמקבלת דרך מכבי

24/06/2010 | 13:13 | מאת: נועה בר

או רופא כמובן

שלום, אני בהריון רביעי, שניים קודמים סתיימו בגרידה עקב חוסר התפתחות. ההריון הראשון הסתיים בלידה טבעית בשבוע 31 עם ילדה בריאה ומתוקה. כרגע אני בשבוע חמישי+ 4 וכמובן בלחץ נוראי שהכל יהיה בסדר. עשיתי בדיקות בשבוע שעבר הבטא שלי הייתה 223 והפרוגסטרון 73.3. עשיתי בדיקות נוספות השבוע והבטא עלתה יפה ל4330 אך הפרוגסטרון ירד ל43.2. הרופא שלי בחופש עד אמצע יולי. האם אני צריכה לעשות משו? קראתי שערכים נמוכים כל כך מראים על מות עובר או הפלה בדרך.אשמח לתשובה מהירה, יום טוב

שכחתי לציין כי יש לי דימומים כבר 3 שבועות וחצי שהתחילו כשלושה ימים אחרי ביוץ

24/06/2010 | 11:51 | מאת: עדן

שלום רב. אני חודש לאחר לידה בקיסרי ועדיין לא קבלתי ווסת כמו שצריך כמובן חוץ ממה שהיה אחרי הלידה שאמרו לי שזה רק שאריות עם דם.רציתי לדעת האם אני עדיין יכולה להכנס להריון עכשיו כמובן לפני כבלת המחזור.האם יש סיכוי? תודה מראש עדן.

24/06/2010 | 11:12 | מאת: עדי

אני בשבוע 20 ובשתי בדיקות שתן אחרונות יוצא לי בתרבית שתן "צמיחה מעורבת של מספר סוגי חידקים".שתן כללי תקין ואין כדוריות לבנות או חלבון בשתן.לציין שאני מנקה מאוד טוב לפני ען מים וסבון ואין לי צריבה במתן שתן. 1.מה זה אומר צמיחה מעורבת? 2.האם תיתכן דלקת? 3.יש צורך לבדוק שוב שתן? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לתרבית מעורבת אין משמעות מבחינת סיכון להריון או צורך בטיפול. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

24/06/2010 | 10:11 | מאת: שמרית

שלום, לפי הערכת משקל שביצעתי היום משקל העובר מוערך ב-1750 גרם, משקל שמתאים לשבוע 31 (אני בשבוע 29). מה יכולה להיות הבעיה? האם זה מעיד על סגרת הריון? אני מודאגת מאוד... תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הבדל של שבועיים בשבועות אלו של ההריון הוא בתחום הנורמה. הרי לא כולם נולדים באותו משקל ובדקיו בשלב בו את נמצאת מתחילים ההבדלים. חשוב לוודא שאין לך סכרת וששאר מעקב ההריון תקין. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

24/06/2010 | 07:56 | מאת: מיכל

אני בשבוע 37.5 , 5 ימים לפני ניתוח קיסרי. מיום שבת האחרון ניתקפתי בשילשולים ביום ראשון היה לי קצת חום (38) ירד ללא עזרה - עשיתי בדיקות צואה : יצא תרבית חיובית לחיידק Campylobacter . ביום שני בבוקר הלכנו למיון יולדות עשו בדיקות דם ושתן כמובן שמוניטור ואולטרסאונד הכל יצא תקין במוניטור היה סימן לצירים - אך לא סדירים - יש לצייין שקיבלתי עירוי נוזלים ( למרות שלא הייתי מיובשת) ולאחר סיום האינפוזיה - שוחררתי הביתה. כרגע המצב יותר טוב כמות השילשולים ירדה מ 9 פעמים ביום ל3 ! . ולא היה חום במהלך השבוע (פרט ליום ראשון שציינתי מעלה ). כמו כן מקפידה לשתות המון מים (אני רוצה לציין שאני נוטלת קלקסן טיפולי פעמיים ביום עקב אירוע DVT בעבר 60, 80 מל'). 1.האם זה יכול לפגוע בעובר? 2.איזה טיפול נותנים אם בכלל ? 3.האם במידה ויתנו לי אנטיביוטיקה זה יכול להשפיע על קיום הניתוח הקיסרי?? 4. האם החיידק הזה נישאר במערכת העיכול לאורך שנים? 5. האם נטילת פרוביוטיקה עלולה לעזור בהחלמה מהירה יותר מההתקף ? 6. האם זה מדבק? תודה וסליחה על אורך השאלה- אני פשוט מוטרדת מאד מהעיניין..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם יש הטבה במצבך אין צורך בטיפול. חשוב להקפיד של עתייה מרובה. לא אמורה להיות כל בעייה עם הניתוח הקיסרי. בניתוח תקבלי אנטיביוטיקה למניעת זיהומים בכל מקרה. השלשולים לא בעייתיים לעובר אם אינך מיובשת. פרוביוטיקה לא תזיק אבל איני בטוחה שתשנה את מהלך המחלה. וכן, זה מדבק. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

23/06/2010 | 23:16 | מאת: שיר

שלום רב, כיום בשבוע 37, בעקבות שתי הפלות קודמות (שבוע 6 ושבוע 10) רופא הנשים החליט שאקח מיקרופירין לאורך ההריון כולו. ואכן לוקחת מתחילת ההריון כדור 1 ביום (יש לציין שלא הייתה שום בעיה בבדיקות הקרישה שעשיתי) האם יש איזו סכנה בלקיחת כדור זה להריון או ללידה הקרבה? איזה שהם השלכות שאני צריכה להיות מודעת אליהם?

שלום, כעיקרון אפשר ללדת עם מיקרופירין אבל נהוג להפסיקו לקראת לידה. להערכתי את יכולה להפסיק את הטיפול. בהצלחה!

23/06/2010 | 20:34 | מאת: אלינור

שלום רב.. אני בשבוע 29+5 וכבר 4 חודשים חסר לי ברזל.. הייתי שותה כדור 1 של ברזל של חברת הדס.. ועדיין זה לא עזר.. בחודש וחצי האחרון הייתי שותה 2 כדורים כל יום {גם של הדס} והיום עשיתי בדיקת דם ונאמר לי שעדיין חסר לי ברזל ולא קצת.. {במקום 12 יש לי 9..} והרופא שלי אמר לי לעבור לברזל של חברת כצט שנקרא FERRIFOL. ויש לי 2 שאלות 1 האם זהו כדור יותר טוב משל חברת הדס? 2 בבית המרקחת נאמר לי לשתות את הכדור עם כוס מיץ תפוזים.. מפני שהחומציות עוזרת להפיק מהכדור את המיטב.. מידע שלי צריך לשתות כדורים עם מים מפני שכל סוגי המיצים הורסים את איכות הכדור כך שהגוף לא מקבל את תפקיד הכדור במלואו.. הכדור נהרס עי המיצים.. אז שאלתי היא לשתות את הכדור עם מים או מיץ תפוזים?? אודה לך מאוד באם תעני על 2 שאלותיי..

שלום, המטרה להגדיל את מינון הברזל שאת נוטלת ולכן ההמלצה לשנות את הטיפול.את יכולה לקחת עם מים או עם מיץ תפוזים רק לא עם ביצים או דברי חלב שמפחיתים את הספיגה של הברזל. בהצלחה!

23/06/2010 | 20:27 | מאת: מורן

הי ! אני בהריון מס'3 בשבוע 24 ידוע לי מהריונות קודמים וגם עד כה כי אני בעלת RH- ולכן אני נזקקת לזריקת אנטי D. אך בדיקת הדם שביצעתי (COOMS?) היתה חיובית. האחות מסרה לי שנכון לעכשיו אין צורך בזריקת האנטי D. אני קצת מבולבלת איך יכול להיות שה- RH משתנה ללא קבלת הזריקה הזו ? האחות לא בדיוק ידעה להסביר לי.לצערי, אני מרגישה לא בטוחה כאשר התשובות לא בדיוק ברורות לי ?! וחוצמזה באיזה בית חולים מומלץ/כדי ללדת כאשר אני בעלת RH- וסוג הדם שלי O ??? תודה רבה על הסבלנות, מורן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם יש לך סוג דם Rh שלילי, עליך לקבל anti D. אין טעם לתת את הזריקה למי שיש לה נוגדנים אבל לעיתים יש טיטר נמוך של נוגדנים הנשאר שבועות לאחר הזריקה ואז ניתן לתת את הזריקה שוב או להמתין מספר שסועות ואז לתת אותה שוב. עלייה משמעותית בטיטר עלולה להעיד על ריגוש שיכול להיות בעייתי ולכן חשוב לדעת על איזה טיטר מדובר כשאמרו לך שיש נוגדנים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

26/06/2010 | 10:27 | מאת: מורן

קודם כל ,תודה רבה על המענה המהיר ! שנית : בשני הריונות הקודמים קיבלתי את הזריקות ולא נתקלתי בבעיה כזו. הפעם אני פשוט לא מבינה כיצד המערכת בגוף פועלת ומה זה אומר. עדין לא קבלתי את הזריקה אז כיצד יש לי נוגדנים ? למעשה מצורפת התשובה לבדיקת הדם. כמה זמן לוקח לקבל תשובה לבדיקות אלו והאם אלו הבדיקות הרצויות ? מה זה אומר לגבי מהלך ההריון ? ואיפה אני יכולה למצוא חומר בנושא בכדי להבין קצת יותר מה קורה בגוף שלי ?! תודה רבה, מראש. REMARKS (GENERAL) COOMBS INDIRECT Positive Positive הערות לבדיקה - COOMBS INDIRECT ANTI E נשלח למעבדת חוץ ANTI C נשלח למעבדת חוץ ANTI e נשלח למעבדת חוץ ANTI LeA נשלח למעבדת חוץ ANTI Kell נשלח למעבדת חוץ ANTI c נשלח למעבדת חוץ ANTI DUFFY נשלח למעבדת חוץ ANTI LeB נשלח למעבדת חוץ

23/06/2010 | 20:05 | מאת: עמית

שלום רב אני חולת לופוס מזה כ 15 הבא לידי ביטוי בפרקים. אני נמצאת בהריון שני שבוע 5. עשיתי בדיקות דם ויצא שיש לי בעיה בתפקודי הקרישה. רוצה לציין שעד עכשיו לא היתה לי בעיה לא בתפקודי הקרישה לא בכליות רק בפרקים. הבדיקה שיצאה חריגה הינה Beta 2 Glycoprotein 1 IgM קרישה Cardiolipin IgG Ab | | NEGATIVE | Cardiolipin IgM Ab | | NEGATIVE | Beta 2 Glycoprotein 1 IgG | U/ml | ( 0 * 2.9 ) 5 | Beta 2 Glycoprotein 1 IgM | U/ml | ( 0 ) 5 * 5.9 | שאלתי היא מה המשמעות של התוצאה החריגה מה זה אוומר? והאם בהריון התוצאות אמורות להיות באותו תחום של ערכים או תחום שונה? אציין שאני מאוד לחותצה מהתוצאה ואשמח להסבר מפורט תודה מראש עמית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הבדיקות לא עברו באופן שאני יכולה לקרוא אותן בבהירות אבל אם אני מבינה נכון יש תוצאה חיובית של b2 glycoprotein זה אחד הנוגדנים שעלייתם אופיינית בלופוס. כעיקרון אם יש לופוס ללא תוצאות הריוניות בעייתיות של הפלות קודמות או קרישיות יתר בהריון, כעיקרון אין צורך בטיפול. הדעות על כך חלוקות ויש הממליצים על אספירין ואפילו על קלקסן - זריקות לדילול הדם. כדי לדעת מה כדאי לך לעשות, מומלץ ייעוץ אישי. חשוב לדעת האם התוצאה החיובית היתה מקרית או בשתי בדיקות עוקבות בהפרש של 6-12 שבועות, האם התקבלה בהריון או לפניו ומה ההיטוריה הרפואית והמיילדותית המלאות שלך. עליך להיות במעקב במסגרת הריון בסיכון כיון שללופוס יכולות להיות השלכות נוספות. חשוב שתדעי שנשים עם לופוס במטופלות טוב ומגיעות למצב בו הלופוס רדום - יכולות לחוות הריונות ולידות תקינים לחלוטין. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

23/06/2010 | 20:04 | מאת: עמית

23/06/2010 | 10:48 | מאת: Tammy Levy

אני גרה באוסטרליה. בהריון הראשון שלי סבלתי מObstetric Cholestasis זה התחיל בשבוע 17 אבל רק בשבוע 26 אבחנו את התופעה. כעט אני בהריון השני שלי ובשבוע 13 תוצאות ה bile acids היו 2 והתוצאות האחרונות לבדיקות שעשיתי בשבוע 16.5 הראו 12 אמרו לי שהתווך הנורמה הוא בין 1 ל24. שלוש שאלות לי: 1. האם זו קפיצה גדולה בתוצאות בתוך 3 שבועות? אני מתוכננת לעשות בדיקות כל 4 שבועות. האם זה מספיק או שכדאי לעשות בדיקות יותר תכופות. 2. אני מגיעה לביקור בארץ בחודש אוגוסט ואשמח לדעת אם יש רופא שמתמחה בתופעה. 3. כיצד קוראים לתופעה בעיברית. העניין די מדאיג אותי שכן בהריון הראשון היה לי מאוד קשה לשכנע את הרופאים לאבחן את התופעה ונאלצתי להתאשפז חודשיים בבית חולים על הלידה המוקדמת בשבוע 32.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מדובר ב - hepatic cholestasis of pregnancy אם אני מבינה נכון - עלייה באנזימי כבד, גרד. או שמדובר בחסימה של דרכי מרה עם כאבי בטן עליונה - מדבריך איני מבינה בוודאות לאיזו מבין שתי התופעות את מתכוונת. בכל מקרה, מעקב אחרי חומצות מרה ואנזימי כבד פעם בחודש מספיק. הייתי ממליצה לך על איסוף שתן לחלבון במשך 24 שעות כדי שנדע מה ההפרשה הבסיסית שלך בשלב הזה של ההריון כדי שאם בהמשך נצטרך לדעת להבדיל בין הפרעה כבדית לבין רעלת הריון, הבדיקה הזו תוכל לעזור. המצב יכול להישנות אך לא בהכרח. בהחלט יכול לעבור עליך הריון תקין הפעם - נקווה. כשאת מגיעה לארץ את מוזמנת להגיע עם כל המסמכים לייעוץ רפואי אצלי או אצל כל רופא העוסק בהריונות בסיכון גבוה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

23/06/2010 | 10:33 | מאת: לילך

בוקר טוב דר' 1. האם ניתן לטוס לאילת בשליש הראשון? האם כרוך בזה סיכון בשליש הזה? 2. האם מותר להמשיך למרוח על הציפורניים ברגל משחות נגד פטריות כמו ביפנזול? 3. האם יש מאכלים מסוימים שצריך להמנע מהם בהיריון? 4. כמה זמן מומלץ בתקופת ההריון לקחת חומצה פולית במינון של 5 מ"ג? האם מומלץ לקחת כל יום כמות כזו? את כזו מקסימה!!! תודה

שלום, ניתן לטוס לאילת בשליש הראשון של ההריון. כל עוד המהלך תקין לא צפויה כל בעייה וגם את תתעורר בעייה זה לא בגלל הנסיעה לאילת. מותר למרוח על הציפורנים משחות נגד פטריות למרות שאם סובל דיחוי לטרימסטר השני והשלישי - עדיף. מומלץ להימנע ממאכלים עם דגים או בשרים נאים ומומלץ להמנע מכמויות גדולות של קפה ומאלכוהול באופן מוחלט. חומצה פולית המינון של 5 מ"ג זה הרבה. מספיק לקחת פחות - 0.4 מ"ג זה מספיק אלא אם יש מחלת רקע או בעייה אחרת. חשוב עד שבוע 15 למניעה של מומים במערכת בעצבים המרכזית ואחר כך למניעה של אנמיה. ו... תודה! בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

22/06/2010 | 21:30 | מאת: שיר

שבוע 15 +3, בת 34, בסקירה המוקדמת התגלתה נקודה אקוגנית בלב. שקיפות עורפית תקינה. אני אמורה לעשות בדיקת חלבון עוברי בשבוע 17 בכדי לשלול ת"ד, אך הבעייה היא שהעובר מתאים כרגע לשבוע 16 +6. מתי לעשות את הבדיקה? לפי גיל גודל העובר או לפי תאריך וסת אחרון? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם יש פער של יותר משבוע בין גיל ההריון על פי וסת אחרונה לבין גיל ההריון המחושב לפי סונאר טרימסטר ראשון - מומלץ לשנות את גיל ההריון לפי האולטרה סאונד הנחשב למדוייק יותר. על פי חישוב זה תדעי מתי לבצע את שאר הבדיקות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

22/06/2010 | 20:32 | מאת: רוני

שלום רב.. אני בשבוע 28.6 ועברתי הערכת משקל היום ונאמר לי שהראש של התינוק גדול מאוד (בשבועיים וחצי יותר) ורציתי את חוות דעתך מפני שאני ובעלי חרדים מאוד! ולהשלים את דבריי אלו הנתונים BPD 78 ממ FEMUR 55 HC 274 AC 248 WE 1389 מה דעתך? היש מצב שהראש יותר מדי גדול ויהיה לא באופן פרופציונלי עם הגוף?? אנו מאוד חוששים !! אנו בני 33 וזהו הריון ראשון ומאוד מאוד חשוב בתודה גדולה מראש רוני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כדי לדעת האם אכן יש סיבה לדאוג, מומלץ לבצע סונאר מכוון לרקמת המח וכן לבדוק מה היקפי הראש של ההורים. לעיתים ראש גדול זה גנטי ולא בעייתי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

22/06/2010 | 11:23 | מאת: LI

אני בשבוע 9 היה לי השבוע הפרשה בצבע ורוד חום בכמיות קטנות מה לעשות והאם זה מעיד על הפלה? יש לציין שהיו לי כבר שתי הפלות תודה

שלום, דימומים בשלבים מוקדמים של ההריון מחשידים להפלה מאיימת. בחלק מהמקרים הדימום אכן מתדבר ומתפתחת הפלה ובמקרים רבים אחרים הדימום פוסק וההריון ממשיך להתפתח באופן תקין. כל עוד יש דימום מומלץ להינמע מיחסי מין וממאמץ גופני מוגבר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

22/06/2010 | 10:40 | מאת: רומי

שלום וברכה.. אני בשבוע 30.. בחצי שנה עברו עלי הרבה דברים כואבים שגרמו לי לבכות המון ופעמיים הייתי על סף התמוטטות עצבים.. שאלתי היא האם אני צריכה לחשוש שהתינוק יוולד לא בריא?? חלילה.. אציין שכל הבדיקות[הרגילות] עד כה היו טובות.. זהו הריון 1 ואני ובעלי חרדים מאוד לבריאותו של התינוק.. בתודה מראש רומי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נוסף לחצים ולעצבים את מוסיפה עוד לחץ ממה שזה עושה להריון. אם כל הבדיקות תקינות, סביר להניח שהכל בסדר עם ההריון. נסי להרגע או לטפל בבעיה שהיא המקום לעצבים וזה יועיל לעובר ולתינוק שיוולד לך. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

22/06/2010 | 08:09 | מאת: דניאל

היי, יש לי שאלה, מתי מתחיל כל הבחילות,הקאות? אשמח לקבל תשובה רעיה

שלום, אצל כל אחת מעט אחרת - החל מסטא חיובי ועד שבוע 14 להריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

21/06/2010 | 23:58 | מאת: Lee

מה צריכה להיות ההפניה מרופא המשפחה על מנת לבצע בדיקת פנוטיפ Wr (a). אשתי בהריון שני, בעלת סוג דם A- ונמצאו אצלה נוגדנים (Wr (a בכייל של 1:2 כבעל סוג דם A+ התבקשתי על ידי רופאה של אישתי לעבור בדיקת דם לפנוטיפ. כבר ביצעתי 2 בדיקות דם, אך שום בדיקה לא הניבה תוצאה רלוונטית. הבדיקה הראשונה רק הראתה את סוג הדם A+, והבדיקה השנייה הייתה ספירת דם. אני חושש שהרופא המפנה לא הבין בדיוק מה מתבקש. תודה רבה לירן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, צריך לבצע בדיקת דם לסוג דם + סקר נוגדנים - indirect coombs בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

21/06/2010 | 20:06 | מאת: שירלי

ד"ר שלום רב אני לקראת לידה של בני השני(שבוע 35+4). מאחר ואת בני הראשון ילדתי בשבוע 34+4 הריון זה נחשב להריון בסיכון גבוה. שתי שאלות: הערכת משקל היום הייתה 2400, האם תקין? האם במידה ואקבל צירי לידה בימים הקרובים עדיין יחשב פג וייצטרך לשהות בפגיה? מתי כבר נחשב תינוק לכל דבר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, המשקל תקין. לידה לפני שבוע 37 נחשבת ללידת פג אבל בשבוע 35 עם כזו הערכת משקל יש סבירות גבוהה שגם אם התינוק יוולד עכשיו, הוא לא יזדקק לפגייה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

21/06/2010 | 13:42 | מאת: שפי

אני בשבוע 29 עשיתי בדיקת דם ובדיקת urea יצא תוצאה נמוכה 14 האם זה מסוכן בהריון לי או לעובר תודה

שלום, התוצאה שאת מתארת אינה בעייתית. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

21/06/2010 | 13:11 | מאת: דנה

היי טל שאלה לי עליך, התקשרתי כדי לקבוע תור אליך, אמרו לי שאת מקבלת רק בימי ג' אחה"צ. זה לא נוח לי , האם אפשרי ביום שישי בבוקר? ומה רצוי לבוא אליך בזמן מחזור ,או אחרי מחזור כדי להוציא את ההתקן. שמי,דנה אליקיים

שלום, להוצאת התקן פחות קריטי הזמן במחזור. אם אפשר בסוף המחזור זה טוב אבל לא ממש משנה. ניתן לקבוע בתאום מראש גם לימי שישי או לימים אחרים. אנא תאמי עם המזכירות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

21/06/2010 | 11:09 | מאת: שרה

היי יש לי שאלה, אני בהריוןבשבוע 10ואני באמצע טיפולי שיניים. לפני כחודש סיימתי טיפול שורש, ולא ידעתי שאני בהריון. מה עושים? יש לי סתימה האם כדאי להפסיק את טיפולי השיניים, בגלל היותי בהריון.

שלום, ממשיכים עם טיפולי השיניים כרגיל. רק ליידע את רופא השיניים על ההריון. חשוב לטפל בשיניים בהריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

21/06/2010 | 08:25 | מאת: דנה

1. איזה מינון של חומצה פולית מומלץ לקחת בהיריון? 2. כמה זמן בהיריון צריך ליטול חומצה פולית?

שלום, לנשים בריאות ללא היסטוריה של מומים לעוברים קודמים, מספיק מינון של 0.4 מ"ג חומצה פולית ליום. חשוב עד שבוע 15 למניעה שלמומים במערכת העצבים המרכזית ובהמשך לצורך מניעה של אנמיה - במהלך כל ההריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

21/06/2010 | 08:24 | מאת: לילך

בוקר טוב דר', האם הבטא אמורה להכפיל את עצמה כל יומיים לאורך כל ההריון? עד מתי אמורים לעשות מעקב אחר הבטא? תודה

שלום, הבטא אמורה להכפיל את עצמה כל יומיים בתחילת ההריון. אחרי שרואים דופק זה לא מדד טוב למעקב אחר תקינות ההריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

20/06/2010 | 21:03 | מאת: ליאת

שלום, בתחילת ההריון ביצעתי בדיקות ל CMV והתוצאות הראו IGM שלילי ו IGG 74 ובשבוע 27 ביצעתי שוב בדיקה ל CMV והתוצאות הראו IGM שלילי ו IGG 184 מה משמעות התוצאות? תודה

שלום, אין שום סיבה לחזור על הבדיקה. המשמעות היא שנחשפת בעבר ל - CMV, אינך חולה והתוצאות אינן בעייתיות כלל מבחינת ההריון והעובר. הכל בסדר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

20/06/2010 | 17:35 | מאת: נני

(יש לי תופעת ריינו כבר שלוש שנים מטופלת אצל ראומטולוג) בת 31 בבדיקות שערכתי לאחר 2 הריונות כימיים והפלה לפני כחודש בשבוע 8 A.B2 GLYCOPROTEI IgM 14.36 חיובי U/ml A.B2 GLYCOPROTEI IgG 2.90 שלילי U/ml APTT-sec 34.4 Sec LAC-RATIO 1.00 0.00 LAC-LA-SCR.-DRVTLAC 36.5 Sec LAC-LA-CONFIRM-DRVVT 35.6 Sec LAC-RVVT 1.03 0.00 PTT(FSL) 33.9 Sec PTTFS 32.4 Se PTT(FSL)/PTT(FS) 1.05 0.00 PROT-S ANTIGEN (FREE % 60 86 140 APCR PTT APC+CACI2 95.40 95.40 APCR RATIO 2.09 Ratio APCR PTT CaCLI2 45.60 Sec PROTEIN C ACTIVITY 129 % ANTITHROMBIN-III 110 % 1.האם התשובות תקינות? 2.או שבהריון הבא אצטרך לקחת קלקסן? 3.והאם הבדיקות מצביעות על קרישיות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, תשובה מהימנה לשאלתך ניתן לקבל במסגרת מרפאה תוך מעבר מדוייק על ההיסטוריה הרפואית והמיילדותית שלך. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

20/06/2010 | 12:51 | מאת: ליאת

שלום ד"ר הנני בשבוע 34 , עובר במצג עכוז שטרם התהפך , מה הסיכוי שהעובר יתהפך עד הלידה , אני מתלבטת אם לעבור היפוך ובנוסף חוששת מניתוח קיסרי לאור מספר מקרי מות האם לאחר ניתוח , מהם הסיכונים בהיפוך ובניתוח קיסרי מה מומלץ לעשות לאחר ניתוח , לקום מהמיטה , לבקש בדיקת אולטרסאור ? המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, עובר במצג עכוז מומלץ בהחלט לנסות להפוך כדי להימנע מניתוח קיסרי. הסיכון בהיפוך נמוך. תוכלי לקבוע תור, להגיע ולקבל הסברים מקיפים יותר בטרם יבוצע ההיפוך. ניתוח קיסרי בהריון ראשון משפיע על מהלך כל ההריונות והלידות ואם ניתן להימנע ממנו יש לכך יתרונות רבים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

שלום וברכה, שמי שרונה, אני בת 38, אמא לילד מקסים ופעלתן מאד בן 1.8, הריונית על עוברית נפלאה מקסימה שבוע 28. באדירי, בני הבכור, זכינו תודות לבורא עולם, לאחר 4 שנות המתנה וטיפולים, הוא נולד באוקטובר 08' לאחר הריון מדהים, ללא תופעות לוואי כלל וכלל, להוציא מ- 3 בחילות!!! הריון אותו מאחלת לכל אחת (כמובן בסייג שיהיה טבעי וללא טיפולי הפרייה). רגע לפני שהתנענו מהלך של סדרת טיפולים חדשה, גילינו כי אנחנו בשבוע 13+ בהריון ספוטני וטבעי תודה לאל. להריון הזה נכנסתי אחרי דלקת ריאות, חיידק A+ בגרון, סדרת הקאות שהביאה עד לכדי התייבשות ועוד כהנה וכהנה תופעות חולשה אחרות שהצריכו טיפול אנטיביטי. ההריון החל בדימום והתאריך שוערך בהסתמך על המידות ב- US. היום רכונה על המחשב, נטולת כוחות פיזיולוגיים לחלוטין, זאת לאחר שנעדרתי מהעבודה: 01-05/06 - חופשת מחלה בגין כאבי גב תחתון עזים (אשר אובחנו כצירונים). 13/06 - חופשת בדיקות בגין בדיקת המסת סוכר (עלפון ותשישות). 15-17/06 - חופשת מחלה בגין תשישות וחוסר תפקוד (16/06 כאבים עזים בבטן התחתונה מצד ימין + אישפוז בבית החולים, 18/06 כאבים עזים בבית החזה עד לכדי קושי בנשימה.) היום ה- 20 בביקורי במרפאת רופא המשפחה הוא לא יכל לעזור מעבר לביצוע בדיקת AKG והמלצה בעל-פה על מנוחה בתקווה כי הכאבים התוקפים כל פעם למשך כ- 36-48 שעות לא ישנו. הוא המליץ לפנות אל רופאת הנשים ולהתניע מהלך של 'שמירת הריון'. אשמח להתעדכן במה המדובר, יש לי תור לרופאה ב- 22/06 (מעקב הריון). אני אובדת עיצות ומייחלת לישועות בעזרת השם, לא מצליחה לתפקד, אני אפילו לא מסוגלת להרים את ילדי הפעוט בבית, מחשש שרגע לאחר מכן אתמוטט מחולשה. יודעת כי כל הריון שונה מקודמו, אך תופעות הלוואי של: 1. לחץ דם נמוך 2. בצקות ברגלים בפרט כף רגל ימין 3. כאבים תכופים באזור צד ימין (בטן תחתונה/חזה) 4. חולשה ותשישות 5. חוסר תאבון 6. צרבות תכופות 7. בחילות 8. טחורים 9. שלשולים 10. הקאת נוזלים זרות לי לחלוטין מההריון הקודם. אני מייחלת ומתפללת להצלחת ההריון המקסים הזה, בתקווה לסיימו בעזרת השם בבריאות ובהנאה בתאריך המשוערך ה- 12/09, ועד אז לא יודעת מה עלי לעשות. אני מפרנסת חיונית בבית, מקום העבודה שנמצאת בו כיום הוא מתוך אילוצים להיות קרובה לבית (בני סבל לא אחת מהתקפי קוצר נשימה) ואני ביצעתי ויתורים הן מקצועיים והן כלכליים בכדי לאפשר נגישות אליו. אני עובדת 9.5 במקום עבודה שהתנאים הבסיסים בו לא נוחים, לדוגמא התניידות יומית מעמדה לעמדה, הדבקות למסגרת הפסקות קצובה ומוגבלת (יודעת כי חייבת להסדיר שתיה בשל הצירונים אך מתקשה להרבות בשתיה בידיעה שאתקשה לקום להתפנות בכל עת שאחפוץ). פניתי הן בעל-פה והן בכתב אל הנהלת המקום בבקשה לשנות את התנאים, לנוכח מצבי הרפואי אך 'המלצתם' היתה להמציא שמירת הריון. אודה לכל מענה מקצועי. מתנצלת אם הרחבתי בכתיבה, יש הרבה מעבר וזקוקה אני בדחיפות להכוונה נכונה. בברכת בריאות איתנה בעזרת השם, שרונה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרונה, אכן הרחבת וזה באמת קצת יותר מידי למענה אינטרנטי. עליך להגיע למרפאת נשים עם כל הניירת, לראות האם אכן יש מקום לשמירת הריון. יתכן שאין סיבה לשמירת הריון אלא להקלה בעומס העבודה. זה נעשה דרך רופא תעסוקתי - ממליצה לך לקבוע תור גם אליו. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

אל תסכני את הריונך מאמץ עלול לגרום ללידה מוקדמת

20/06/2010 | 09:58 | מאת: טלי

שלום רב, אני בשבוע 13 להריון. התפרץ לי משהו שנראה כמו הרפס בשפתיים. בשפתיים אף פעם לא היה לי משהו דומה. היה לי בזמנו חשד להרפס גניטלי, אבל משטח לא הראה כלום. עשיתי בדיקות דם לבירור סוג הדבקה ועוד אין תשובה. מה הנזק שיכול להיגרם לעובר בשלב זה? אני חייבת לעשות בדיקת מי שפיר? תודה, טלי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, סביר להניח שלא יגרם שום נזק אבל חשוב לדעת מה יראו הבדיקות בהשוואה לבדיקות קודמות כדי לתת תשובה מלאה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

21/06/2010 | 08:59 | מאת: טלי

תודה על התשובה. הבעיה היא שחוץ ממשטח שלקחו לי בזמנו לא עשיתי בתחילת ההריון בדיקה לגילוי הרפס - פשוט לא התבקשתי.

20/06/2010 | 00:30 | מאת: מירי

שלום לך .ברצוני לשאול אותך ביתי בהריון ראשון שבוע 14 עד כה הכל היה תקין לפני כמה ימים דיממה מעט מאווד לאחר בדיקה במיון נשים הכל נצפה כראוי רק הרופא אמר שיש שיליה נמוכה . המליץ לנוח שבוע ימים בבית אחרי שלושה ימים עדיין יש הפרשות חומות מעט מאווד .האם יש סיכון להריון? תןדה אמא.

שלום, שליה נמוכה בשלב זה של ההריון יכולה "לעלות" ולהיות גבוהה יותר בהמשך. כל עוד היא נמוכה עלולים להיות דימומים הנובעים מהיפרדות קטנה של השליה. מומלץ להפחית פעילות גופנית ולהימנע מיחסי מין המגבירים דימומים במצבים אלו. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

18/06/2010 | 17:52 | מאת: גלית

שלום, באם יאחר לי המחזור ולאחר שאבצע בדיקת הריון עם תשובה חיובית. האם עלי להתחיל לקחת חומצה פולית? אם כן, איזו מומלצת? תודה ושבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם את מתכננת הריון מומלץ ליטול חומצה פולית כל הזמן - 0ץ4 מ"ג ליום אלא אם יש לך אפילפסיה, סכרת, היסטוריה של מחלות במערכת העצבים המרכזית וכדומה ואז המינון הנדרש גבוה יותר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

17/06/2010 | 19:08 | מאת: שרונית

תודה

שלום, לרוב לא יותר משלושה ימים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

17/06/2010 | 18:31 | מאת: מרים

מה הסיכון בהפחתת עוברים ? האם מומלץ בהריון עם שלישיה להפחית? ובאיזה שלב בהריון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, שאלה נרחבת מכדי לענות עליה מעל דפי האינטרנא. כעיקרון ממליצים על הפחתה משלישיה לתאומים כדי להקטין סיכון ללידה מוקדמת ולסיבוכי פגות. על תזמון ההפחתה ניתן לדון.מקובל אחרי שקיפות כדי שאם חלילה יש בעייה לאחד העוברים, הוא יהיה זה שיופחת. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

19/06/2010 | 09:56 | מאת: מרים

מה הסיכון בהפחתת עוברים? לאם ולעוברים הנשארים?

17/06/2010 | 18:16 | מאת: גלית

שלום, יש לי שאלה שלפחות לי לא ניראית הגיונית. יש לי שני ילדים. בשני ההריונות היו לי בחילות קשות במשך 3 החודשים הראשונים. לפני שבוע הייתי בביוץ ( אני חשה בכך ) וקיימתי יחסי מין. היום, שבוע לאחר מכן יש לי בחילות חזקות מאוד אשר מזכירות לי את ההריונות הקודמים. האם ייתכן שיש בחילות לפני מועד הווסת? שאמור להגיע רק בעוד 9 ימים? תודה רבה לתשובתך.

שלום, אצל נשים עם רגישות גבוהה במיוחד יתכנו בחילות עוד לפני האיחור בוסת. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

18/06/2010 | 17:53 | מאת: גלית

שבת שלום

אחותי בסוף חודש חמישי עשו לה בדיקה סקירה וראו שהלשון של העובר בחוץ. אצל העובר הכל תקין יש דופק ריאות תקינות אצל הרופא זה עולל חשש.עשה לה 3 בדיקות בכל בדיקה העובר היה עם הלשון בחוץ.ואמר לה שאין לעובר מום.בנוסף קשה היה לו לראות את מין העובר .הוא הפנה אותה לבדיקה בבית חולים מאיר .האם זה נורמלי שהלשון של העובר נמצא בחוץ? ברצוני לדעת עוד דעה נוספת לעניין תודה אתי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לעיתים זה רק מקרי וזמני שלשונות של התינוק בחוץ. נקווה שזה המצב אצל אחותך. לעיתים זה מרמז על בעייה ולכן חשוב לבצע סקירה מכוונת ובדיקה נוספת. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

17/06/2010 | 15:20 | מאת: רינה

שלום בדיקות סקר ושקיפות עורפית יצאו תקינות ואילו בחלבון עוברי הסיכון 1:60, האם יש סיכוי שבדיקור יגידו לי שהכל בסדר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בהחלט יש סיכוי שבדיקור הכל יהיה תקין אבל לא הייתי מוותרת על דיקור במקרה שלך. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

17/06/2010 | 15:05 | מאת: רוני

שלום אני בשבוע 18 בדיקות שקיפות עורפית וסקר ביוכימי יצאו תקינות ואילו החלבון עוברי לא יצא טוב ואני צריכה לעשות דיקור מי שפיר רציתי לדעת האם יש קשר בין העובדה שבדיקת החלבון עוברי יצאה לא תקינה לבין העובדות שיש לי הוגלובין 8.3 שלא מחוסר ברזל וטרומבוציטים 75,000. האם יש סיכון בבדיקת מי השפיר בגלל הטרומבוציטים והאם ההמגלובין יירד לאחר בדיקה זו? תודה

שלום, כעיקרון אין קשר בין אנמיה וטסיות נמוכות לבין חלבון עוברי לא תקין. דיקור מי שפיר אינו כרוך בדימום ולא מסכן אותך בירידה של ההמוגלובין. ערך הטסיות שלך אינו בעייתי בדיקור. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

17/06/2010 | 11:40 | מאת: לי

שלום, עם גילוי ההריון(שבוע 7) התגלה כי נדבקתי ב CMV, כנראה בסמוך למועד הקליטה להריון וקצת לפניו:(הדבקות ראשונית) IGG- גדול מ 250 IGM - חיובי חלש AVIDITY 34.6% ב 2.5.2010, שבוע 10- בצעתי לצערי גרידה. - האם נכון להיום, מחצית יוני, אני מדבקת? - האם אני יכולה להדביק נשים בהריון ללא נוגדני CMV? - מתי אוכל לנסות שוב להכנס להריון? תודה רבה...

שלום, סביר להניח כי אינך מדבקת. ליתר ביטחון מומלץ להמתין חצי שנה בין ההדבקה ב - CMV לבין הריון נוסף אבל למעשה אפילו אם תהרי מייד הסיכון להדביק את העובר אפסי ביותר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

17/06/2010 | 10:26 | מאת: עדי

אתמול בערב ראיתי שהתחתון שלי רטוב וגם התחבושת.נלחצתי מאוד ולכן החלפתי פד ומאז הכל יבש 1.האם זה הגיוני ירידת מים? 2.האם יכולה להיות ירידת מים חד פעמית שמפסיקה? 3.כאשר יש ירידת מים זה ממשיך לנזול או יכול גם לעצור? אני בשבוע 20 ולכן זה מלחיץ תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בהריון יש הפרשות מרובות. ארוע חד פעמי של רטיבות אשר אינו חוזר על עצמו, אינו ירידת מים. אם יש מקרים נוספים מומלץ להיבדק. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

18/06/2010 | 17:46 | מאת: עדי

האם תיתכן הפרשה שמרטיבה את התחתון יחסית בשטח גדול? האם ירידת מים הינו ארוע מתמשך או חדיכול להיות גם פעמי. סלחי לי ד"ר שאני שואלת שאלות מביכות תודה רבה רבה לך

17/06/2010 | 09:52 | מאת: מרינה

שלום וסליחה על שאלה קצת ארוכה. אני בשבוע 22, אתמול עשיתי סקירת מערכות מורחבת הכול תקין חוץ מכיס מרה במיקום תחתון לוריד. יש לציין שיש לי עורק טבורי בודד ווריד ימני במקום שמאלי. עשיתי גם מי שפיר עקב סיכון 1:35 וחלבון עוברי והכול תקין. האם מיקום של כיס המרה מעיד על איזה בעיה בריאותית שיכולה להיות או שזה רק אנאטומיה שונה. ושאלה נוספת האם בגלל עורק טבורי בודד כדי לבצע עוד סקירה בשלב יותר מתקדם של הריון. אודה על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ממליצה לך לעבור ייעוץ גנטי מסודר. במצבים בהם יש שינוי אנטומי יש צורך לוודא שהוא אינו מרמז על בעייה גנטית - על סינדרום. אם מדובר בממצא בודדשאינו מתואר כקשור לביות גנטיות אחרות ושאר הבדיקה תקינה, הוא יכול להיות חסר משמעות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

16/06/2010 | 22:29 | מאת: שושי

שלום ררב אני בשבוע 31 לאחר טיפולי פוריות בשבועיים האחרונים אני חשה בכאב עז מלווה בצריבה מתחת לחזה בצד שמאל הכאב מתעצם ע כדי קושי בתיפקוד . דעות הרופאים שונות כדון טחול , כיבה , אני סובלת מבקע האם יש קשר . אנא עיזרו לי תודה

שלום, קשה לענות ללא בדיקה. יתכן שהכאב קשור לבקע. מומלצת בדיקה מסודרת כולל סונאר בטן. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

16/06/2010 | 20:47 | מאת: ג

שלום, אני ממש מבובלת אחרי אולטרסאונד בשבוע 6, הביוץ שלי היה ב23.5 מאז אני סופרת שכרגע אני בשבוע 6, יותר מדוייק עברו 5 שבועות ו2 ימים היום עשיתי אולטרסאונד שהראה שק הריון 19x4 מ"מ, לא נראה שק חלמון עדיין, ולא דופק, אני מודאגת מאד, האם זה בסדר שאין עדיין עובר ודופק ורואים רק שק הריון בשלב הזה?

שלום, בהחלט יכול להיות תקין. מומלץ לחזור על סונאר בעוד שבוע. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

16/06/2010 | 17:24 | מאת: אסף

שלום, אני ואשתי עברנו הפלה שנייה ולאחר בירור ע''י בדיקות ששלח אותנו הגניקולוג ההפלה האחרונה לפחות נגרמה כתוצאה משילייה שגדלה מהר וכרגע במשך חצי שנה לא ניתן לנסות שוב. לא הצלחתי למצוא מידע ברשת על שיליה שגודלת מהר ועל הסיבוכים שהיא יוצרת בעכבות כך. מישהו מכיר לינקים לזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני מניחה שמדובר במולה - זה למעשה גידול ממקור שליתי, מחלת טרופובלסט. ריקון הרחם, מעקב אחר ירידה של בטר לאפס והמתנה להיון הבא מקטינים מאד סיכון להישנות או לסיבוכים על קרע האירוע הקודם. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

16/06/2010 | 11:22 | מאת: לי

שלום דר', אני בשבוע 6 לאחר היריון IVF. לפני שבוע הפסקתי את זריקות הגסטון ואני בינתיים עם תמיכה וגינלית של קרינון ו2 כדורי אסטרופם. שלשום בלילה היה לי דימום מאוד חזק שנחלש בבוקר אבל עד היום הוא ממשיך בעוצמה חלשה. אתמול ביקרתי אצל הרופא והוא עשה לי אולטראסאונד ונצפה שק היריון. הוא שלח אותי גם לעשות בדיקת בטא והתוצאה הייתה 7529. אחרי שהאחרונה ביום חמישי הייתה 1676. יש לציין שעדיין לא שמעו דופק. ביום ראשון הקרוב, חודש אחרי החזרת העוברים יש לי אולטראסאונד במרפאת פיריון. 1. מה מקור הדימומים? האם יש סיבה לדאגה? 2. האם לפי הבטא ניתן לנבא האם יש דופק לעובר? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, עליית הבטא מעודדת. אם הדימום נחלש יש סיכוי להמשך התפתחות תקינה של ההריון. למרות הדאגות אין לך יותר מידי מה לעשות אלא להמתין בסבלנות לסונאר הבא. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693