אבחון סכרת הריון- העמסה של 100

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

11/04/2024 | 21:36 | מאת: מורן

הי בת 39 שבוע 28 הסוכר בצום 83 לאחר שעה 155 לאחר שעתיים 170 שהמקס' 155 לאחר 3 שעות 124 בהריון הקודם היתה סכרת שאוזנה בתזונה אני לא מעשנת והמשקל תקין האם בהתאם לנסיבות זו סכרת? או שלא חד משמעי כי החריגה רק בערך אחד? תודה🙏

שלום מורן, בעבר סוכרת הריון נקבעה על בסיס שני ערכים לא תקינים. היום הגישה קצת השתנתה. במקרה של ערך אחד לא תקין כמו אצלך אנחנו מתייחסים לגורמי סיכון נוספים כמו עודף משקל, היסטוריה משפחתית של סוכרת, סוכרת הריון בהריונות קודמים (שאמרת שלא הייתה) ועוד. בד"כ מבצעים מעקב סוכר במשך שבוע ובהתאם לכל הגורמים קובעים אם מדובר בסוכרת הריון. ממליצה להתייעץ עם רופא.ה הנשים שלך. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה